Hyviä uutisia! Really Great news!

Nuorisopurjehduksen pilottihanketta suunnitellaan kesäksi 2017!

IMG_4773

Pidätkö hyvistä uutisista? Tässä niitä on! Kaamoksen jälkeen vaihtoehtoinen nuorisopurjehdustoimintamme saa vihdoin selkeän suunnan – suunnittelemme paraikaa kahden kuukauden pilottihanketta ensikesälle, jonka aikana purjehdimme Turun- ja mahdollisesti myös Ahvenanmaan saaristossa 20 nuoren kanssa.

Tämä hanke sisältää 40 päivää purjehdusta, 5 legiä ja yhden aluksen. Aie on aloittaa purjehdukset heti kesän alussa kesäkuun ensimmäisellä viikolla ja jatkaa niitä aina heinäkuun the Tall Ships Races Turun vierailupäivään saakka, jolloin järjestetään upea taidenäyttely ja promo-tapahtuma veneellä. Ehkä raaka-kakkujen houkuttelemana?

Jokaisella legillä on tarkoitus kokeilla jonkinlaista teemaa, jonka sisällön muokkaa toimintaterapian, taidekasvattajan tai ympäristötutkijan ammattilainen – aiheita ideoidaan ja muokataan tukevien tahojen mukaan. Yhteistyömahdollisuuksia karkoitetaan mm. Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa, joka voi auttaa meitä toteuttamaan teemapurjehduksia ympäristömme ja herkän saariston hyväksi. Lähellä luontoa, lähellä ihmistä.

Tarvitsemme tietysti myös vähävaraisia nuoria purjehduksillemme! Tavoitteemme on järjestää maksuttomia purjehduksia osallistuville nuorille – Oletko kenties taho, jonka kautta tavoittaisimme nuoret? Vai oletko kenties jonkinlaisen toiminnallisen nuorisotyön sirkusammattilainen, joka haluaisi päästä purjehtimaan nuorten tukena? Löydään kättä päällä, ilmoita itsestäsi. Me tarvitsemme Sinua ->

ps. innokkuus ei välillä malta pysyä rajoillaan… meinaamme jo laittaa ilmottautumislomakkeetkin jakoon, vaikka matkaa rahoitukseenkin vielä on…

IMG_4788

 

Lisätietoja
  • Tämä pilottihanke on kokeilu, joka onnistuessaan luo meille pohjan toteuttaa vastaavia vaihtoehtoisia purjehduksia Suomen saaristossa
  • Purjehduksia voitaisiin täten järjestää erityisesti esimerkiksi maahanmuuttajille (kielikurssi), vähävaraisille ( ilmaisina tai vähä-kustanteisina), syrjäytymisvaarassa oleville nuorille (osallistavaa toimintaterapiaa), tai vaikka lastenkotien lapsille (eheyttävää toimintaa taideterapian ja luonto-yhteyden kautta)
  • Pilottihankeessamme keskitymme vähävaraisiin nuoriin; kuka tahansa saa silti hakea mukaan. Kartoitamme hakemukset ja valitsemme yhdessä tukevien järjestöjen kanssa osallistujat
  • Purjehduksilla olevien ”teemojen” idea on tutkia, miten erilaiset toiminnalliset aktiviteetit ja osallistavat toimintatavat vaikuttavat nuoriin ja kuinka niitä voi hyödyntää tiiviissä veneympäristössä tai saaristossa – parasta on, kun voimme yhdistää ympäristötyön osaksi tätä toimintaa

 

 

– capt. ja

~*~

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s