AVOIN HAKU: Kokki / gasti elämyspurjehduksille.

Etsin jatkuvasti uusia kontakteja osaavista ja kokeneista purjehtijoista, joilta sujuu myös huoletta maistuvat meri-ateriat kallistelevissa ja haastavissa olosuhteissa. Juuri laadukkaista, itsetehdyistä ruuista ja lämpimästä tunnelmasta meitä on kiitetty monesti. Työstä maksetaan palkkio palkka.fi kautta (työntekijän halutessa voidaan myös laskutuksesta sopia), ja edut ovat hyvät maailman kauneimmassa saaristossa ja merellä nauttien.

Ilmoita kiinnostuksestasi CV / Resume + itsesi ja kokemuksesi lyhyt esittely:
”REKRY GASTI / etunimi sukunimi”

osoitteeseen

artsailtraining@gmail.com 

Työn kuvaus:

 • Valmistelut ja jälkisiivoukset (ennen ja jälkeen matkan)
 • Ruokien suunnittelu ja toteutus 2-10 hengen ryhmille veneellä haastavissa olosuhteissa.
 • Ruokien hankinta
 • Meriklaari cabinissa ja kannella
 • Ensikertalaisten opastaminen / kouluttaminen oman tason mukaan.
 • Kansitehtävät merimatkalla ja satamassa (merivahdinpito vaatii väh. Rannikkolaivuri tai vast. tutkinnon)

Nämä tehtävät jaetaan ja toteutetaan yhteistyössä kipparin kanssa, ja hyvä tiimihenki ja sosiaaliset taidot ovat lisäksi tarpeen työssä. Osaajana voit itse vaikuttaa siihen, millainen lopullinen työnkuvasi tulee olemaan, mutta ateriahallinta on yksi tärkeimmistä vastuu-alueistasi.

Kyseessä on purjehdusten osalta satunnainen keikkatyö, pääosin viikonloppuisin. Työstä solmitaan sopimus kullekin keikalle erikseen, ja sopimus on voimassa kunkin keikka-jakson ajan (esim. 1 viikonloppu), eikä sopimus sido pidempään.

Työhön perehdytetään kokeilupurjehdusjakson aikana ja työ tarjoaa jatkuvan mahdollisuuden syventää purjehdustaitoja, oppia ja nauttia purjehduksesta. Etuihin kuuluvat ateriat, majoitus veneellä (yli yön kestävissä reissuissa), kohtuullinen matkakorvaus tiettyyn rajaan asti yli 5 km matkoista veneelle & kotiin, sekä mahtava työympäristö ammattimerenkulkijan ja purjehtijan kasvavassa tiimissä. Keikkojen sujuessa hyvin järjestämme omalle porukalle myös erilaisia huvi- ja seikkailupurjehduksia, kauden ulkopuolella sekä lomasesonkina.

Edellytykset työlle:

 • Hygieniapassi ja/tai kokemus catering- / keittiöalasta. (kokki)
 • Purjehduskokemus ja merenkulun perusteet. (kaikki)
 • Saaristo- tai Rannikkolaivuritutkinto (tai vast.) tutkinto eduksi muttei ei välttämätön (merivahdille vaatimus).
 • Todettu toleranssi merisairaudelle
 • Halu ja innokkuus purjehtia ja olla merellä!

Sopivat henkilöt haastatellaan ja käymme testipurjehduksella.

Perehdytysjakso sisältää tämän lisäksi ainakin yhden asiakas-/elämyspurjehduksen. Järjestämme elämyksiä läpi vuoden (pois lukien jäiden aikana). Tehtäviin voi päästä heti haastattelun jälkeen tai myöhemmin, haku on toistaiseksi jatkuva ja ympäri vuoden. Seuraavat elämyspurjehdukset ovat tulossa marras-tammikuussa pikkujoulupurjehdus sekä Uuden Vuoden purjehdus. Tämän jälkeen keväällä jatkuvat koulutus- ja tapahtumapurjehdukset.

Olen ajanut elämys- ja koulutuscharteria nyt jo kuudetta vuotta ja valmistuin ammattimerenkulkijaksi merikapteenin linjalta Noviasta UAS (AMK-taso) 2019, lisää meistä voit lukea täältä ->

Tutustu myös yleisiin purjehdusehtoihin. ->

Palkkaus on keikkakohtainen; sopivuuden, taidon ja kyseisen keikan ”arvon”/intensiivisyyden mukaan.

Kaikki ylijäämä tuotto menee suoraan veneen ylläpitoon, varusteluun ja koulutustoiminnan kehittämiseen. Kyseessä on kipparille sivutoimi harrastukseen pohjautuen. Suurena tavoitteena on jatkaa luksuselämysten ja koulutusten järjestämistä niin Suomen kuin ulkomaan vesillä, joku päivä suunnitellen matkaa vielä Atlantille ja sen taa.

YHTEYS

Ilmoita kiinnostuksestasi CV / Resume + itsesi ja kokemuksesi lyhyt esittely:
”REKRY GASTI / etunimi sukunimi”

osoitteeseen

artsailtraining@gmail.com 

Kerro esittelyn lisäksi ainakin:

 • Mikä Fareatan toiminnassa kiinnostaa tai miksi hakeudut tehtävään?
 • Kokemuksesi catering-/ sekä purjehdusalalta
 • Milloin pääsisit tapaamiseen veneelle? (Vene on Turussa Aurajoen varrella. Tarkemmat yhteystiedot saat ottamalla yhteyttä. Ilmoita myös mikäli asut/tulet kauempaa kuin Turusta).
 • Pystytkö lähtemään keikalle esimerkiksi lyhyellä varoitusajalla – entä voitko sitoutua varmaksi keikalle esimerkiksi kahta kuukautta etukäteen?
 • Vähintään yksi suosittelija joka tuntee sinut hyvin.

Meistä lisätietoa ->

Purjehduksen yleiset ehdot ja ohjeet ->

Gastikoulutuksen sivut –> (salasanan saat kun liittyt Fareatan s-postilistalle….) ->