AVOIN HAKU: Kansihenkilö & kokki elämys- ja koulutuspurjehduksille.

Etsin jatkuvasti uusia kontakteja osaavista ja kokeneista purjehtijoista luomaan onnistuneita elämyksiä kiinnostuneille purjehdus-asiakkaille ja -oppilaille. Purjehduskokilta sujuu niin aterioiden suunnittelu, kuin taittuu huoletta maistuvat meri-ateriat kallistelevissa ja haastavissa olosuhteissa. Juuri laadukkaista, itsetehdyistä ruuista ja lämpimästä tunnelmasta meitä on kiitetty monesti. Kokeneet purjehtiat pääsevät sen sijaan tehtäviin Fareatan kannella. Työstä maksetaan palkka, ja edut ovat hyvät maailman kauneimmassa saaristossa ja merellä nauttien.

Gastit ovat sen sijaan purjehduksessa auttavia henkilöitä, joille ei makseta korvausta, vaan he ovat veneellä opettelemassa ja kouluttautumassa kansihenkilön tehtäviä varten. Gasteilta edellytetään toleranssi merisairauteen sekä perehdytyspurjehdus Fareatalla. Gastiksi pääsee tulemalla jollekin purjehdukselle Fareatalla sekä ilmoittamalla tämän yhteydessä tai jälkikäteen kiinnostuksesta gastin tehtävistä.

Ilmoita kiinnostuksestasi palkattuihin tehtäviin CV / Resume + itsesi ja kokemuksesi lyhyt esittely:
”REKRY KOKKI /KANSIHENKILÖ – etunimi sukunimi”

osoitteeseen

artsailtraining@gmail.com 

Työnkuvaus / tehtävät:

 • Valmistelu ja jälkisiivous (ennen ja jälkeen matkan) (kokki, kansihenkilö, gasti)
 • Ruokien suunnittelu ja toteutus 2-10 hengen ryhmille veneellä haastavissa olosuhteissa. (kokki)
 • Ruokien hankkiminen (kokki, kansihenkilö ja gasti apuna)
 • Meriklaari cabinissa (kokki, kansihenkilö, gasti) ja kannella (kansihenkilö, gasti)
 • Ensikertalaisten opastaminen ja kouluttaminen (kansihenkilö, gasti)
 • Kansitehtävät merimatkalla ja satamassa (kansihenkilö, gasti)

Kansihenkilön toimenkuvaan kuuluu avustaminen monipuolisesti sekä kannella että cabinissa, sekä tarvittaessa kokin tehtävissä avustaminen. Kaikilla reissuilla ei ole välttämättä erillistä kokkia, jolloin kansihenkilöstö toimii myös kokin tehtävissä yhdessä kipparin kanssa. Purjehduskokemus ja -taito on välttämätön. Kokilta edellytämme kokemusta purjehduksesta sekä catering tai keittiöalalta. Osaajana voit itse vaikuttaa siihen, millainen lopullinen työnkuvasi tulee olemaan. Osalla purjehduksista myös oppilaat (asiakkaat) osallistuvat henkilöstön tukena ruuanlaittoon.

Kyseessä on purjehdusten osalta satunnainen keikkatyö, pääosin viikonloppuisin. Kesällä purjehduksia on luonnollisesti enemmän muutamasta viikosta alkaen. Työstä solmitaan sopimus kullekin ajanjaksolle erikseen, ja sopimus on voimassa kunkin jakson ajan (esim. 1 viikonloppu tai kausi), eikä sopimus sellaisenaan sido pidempään.

Työhön perehdytetään kokeilujakson aikana ja työ tarjoaa jatkuvan mahdollisuuden syventää purjehdustaitoja, oppia ja nauttia purjehduksesta. Etuihin kuuluvat ateriat, majoitus veneellä (yli yön kestävissä reissuissa), kohtuullinen matkakorvaus tiettyyn rajaan asti (yli 5 km matkoista veneelle & kotiin), sekä mahtava työympäristö ammattimerenkulkijan ja purjehtijan tiimissä. Keikkojen sujuessa hyvin järjestämme omalle porukalle myös erilaisia omia TYHY-seikkailupurjehduksia, niin kauden ulkopuolella kuin lomasesonkina – paras anti työssä parhaimmillaan onkin yhteisöllisyys.

Edellytykset työlle:

 • Hygieniapassi ja/tai kokemus catering- / keittiöalasta. (kokki)
 • Purjehduskokemus ja merenkulun perusteet. (kansihenkilöstö, kokki)
 • Saaristo- tai Rannikkolaivuritutkinto (tai vast.) kurssi vähimmillään (kansihenkilöstö).
 • Toleranssi merisairaudelle (kaikki)
 • Halu ja innokkuus purjehtia, seikkailla ja olla merellä!

Sopivat henkilöt haastatellaan ja käymme testi-/perehdytyspurjehduksella.

Perehdytysjakso sisältää tämän lisäksi ainakin yhden asiakas-/elämyspurjehduksen. Järjestämme elämyksiä lähes ympäri vuoden (ei jäiden aikana). Tehtäviin voi päästä heti haastattelun jälkeen tai myöhemmin; haku on meneillään jatkuvana.

Olen ajanut elämys- ja koulutuscharteria vuodesta 2018 ja valmistunut merikapteeniksi Noviasta UAS (AMK-taso) 2019, lisää meistä voit lukea täältä ->

Tutustu myös yleisiin purjehdusehtoihin. ->

Kaikki tuotto toiminnasta menee veneen ylläpitoon, varusteluun ja koulutustoiminnan kehittämiseen. Kyseessä on kipparille sivutyö harrastukseen pohjautuen, ja tavoitteena on jatkaa elämysten ja purjehduskoulutusten järjestämistä niin Suomen kuin ulkomaan vesillä, suunnitellen ehkä joskus matkaa pohjoisille vesille ja kohti Huippuvuoria.

YHTEYS

Ilmoita kiinnostuksestasi CV / Resume + itsesi ja kokemuksesi lyhyt esittely:
”REKRY GASTI / etunimi sukunimi”

osoitteeseen

artsailtraining@gmail.com 

Haluan kuulla:

 • Mikä Fareatan toiminnassa kiinnostaa tai miksi hakeudut tehtävään?
 • Kokemuksesi catering- (kokki) sekä purjehdusalalta ja kouluttamiskokemus / -pätevyydet
 • Milloin pääsisit tapaamiseen veneelle? (Vene on talvet Turussa Aurajoen varrella. Tarkemmat yhteystiedot saat ottamalla yhteyttä. Ilmoita myös mikäli asut/tulet kauempaa kuin Turusta).
 • Pystytkö sitoutumaan purjehdukselle kuukauden-kahden päähän off-seasonin aikana, entä ensi kaudelle? Pääsetkö keikalle nopealla varoitusajalla esim. charter-kysely seuraavalle viikonlopulle?
 • Mielellään yksi suosittelija joka tuntee sinut hyvin.

Meistä lisätietoa ->

Purjehduksen yleiset ehdot ja ohjeet ->

Liity Fareatan s-postilistalle –>

Gastikoulutuksen sivut –> (salasanan saat kun liittyt Fareatan s-postilistalle….) ->