2020 on pian paketoitu kasaan! Katse kohti kautta 2021 hio-hoi!

Kauden 2021 purjehdukset ja aikataulu ovat työn alla ja ne julkaistaan kevään aikana. Liity viestilistoillemme whatsappiin ja emailiin sekä ilmoita kiinnostuksestasi gastikoulutukseen saadaksesi tiedon purjehdusten aikatauluista ja ilmoittautumisesta mahdollisimman pian niiden julkaisun jälkeen.

Ilmoita kiinnostuksestasi kauden 2021 koulutuksiin ja purjehduksille!—>

Kesällä 2020 mukaan mahtui 74 uutta purjehdusta aloittelevaa ihmistä, 28 meripäivän aikana, 124 tuntia merellä, 347 merimailia taitettuna oppilaiden kanssa! Nämä luvut sisältävät 4 päiväpurjehdusta kesän alussa sekä 7* 3 päivän kurssipäivät heinä-elokuussa.

Ilmoittautuminen koulutus- ja purjehduslistalle 2021 tästä linkistä! —>

On talvipurjehduksen aika!

Varaa paikkasi joulukuun päivän mittaisille pikkujoulupurjehduksille tästä! —->

Nämä reissut täydentävät gastikokemuksen tämän vuoden oppilaille – mukaan saa silti liittyä mielellään ensikertalaisetkin!

Purjehduksella koetaan talvinen meri joulun tunnelmissa. Päivä alkaa klo 10 käytännön perehdytyksellä, jonka jälkeen lähdemme matkalle kohti Airistoa nostamaan purjeet. Takaisin saavumme saman päivän aikana pimeän laskeutuessa horisonttiin.

Tarjoilemme jouluteemaisen lounaan sekä päivällisen matkan aikana – kuumaa kaakaota, teetä tai kahvia unohtamatta! Mukaan saa mielellään tuoda myös omia nyyttäreitä koristamaan pöydän antimia. Päälle suosittelemme paljon vaatetta ja hyvät hansikkaat (haluat ehkä kuvata reissua puhelimellasi?)

Sisällä veneessä on lämmin, eikä ulkona tarvitse koko ajan kyyhöttää. Riittää, että siellä on aina muutama pitämässä vahtia muita aluksia varten. Vene on rakennettu talviasuttavaksi, ja siellä on sekä öljykamiina että uuni pitämässä lämpöä yllä.

Purjehduksen jälkeen innokkaimmille on sauna ja iltateetä tarjolla.

Hinta reissulle 95e/ hlö, sisältäen ruuat, lainavarusteet sekä perehdytyksen ja opetuksen (ALV ja myyntikulut yht. n. 20%). Itse purjehduksen toimintoihin ei ole pakko osallistua, vaikka mielellämme annamma kunkin tehdä ja kokeilla kuten kaikille reissuillamme 😉

Purjehdukset ovat joulukuun keskimmäisillä viikonlopuilla, 12. ja 13. sekä 19. ja 20. päivä. Varaa paikkasi pian, jotta pääset varmasti sinulle sopivana päivänä – tätä kokemusta et voi kokea milloinkaan muulloin. Talvi purjehtien merellä on jotain harvinaista ja ainutlaatuista.

Varaa paikkasi tästä ->

PS. Vaikka elohopea saattaakin näyttää vähäistä lukemaa, aurinkolaseja tarvitset suurimmalla todennäköisyydellä silti, sillä aurinko pilkahtaa merellä todennäköisemmin esiin vaikka olisi piilossa mantereella!

Lisätietoa:
Jasper Armanto / +358504690646 (whatsapp)

GASTIKOULUTUKSESTA

Koulutus tarjoaa perustaidot ja -tiedot veneessä toimimiselle, sekä kokeneemmille perämiehenä ja kipparina toimimisen lähtökohdat vaikka omaa ensivenettä varten. Kouluttaja on intohimoinen, kokenut purjehtija ja ammattimerenkulkija. Syksyllä koulutus jatkuu kylmän sään arktisilla purjehduksilla.

Harjotteita, joita käymme läpi koulutuspurjehdusten aikana:

 • Purjeilla ohjailu (sail berth-to-berth) – rannasta rantaan purjein* (*mikäli aikataulu ja olosuhteet sallivat!)
 • MOB ja COB (man- & cap over board) harjoitteet purjein ohjaillen
 • Veneessä yleinen toiminta, lähdöt ja kiinnittymiset, lähdön valmistelut
 • Säätieto ja varautuminen erilaisiin keleihin
 • Solmutaito – Merikoulun 10 solmun haaste
 • Erilaiset vinssit ja vinssin turvallinen käsittely
 • Navigointi (saaristo), vahdinpito, nopeuslaskut ja lokikirjan merkinnät
 • Gastien tehtävät eri purjehduksilla tai veneissä
 • Sekä käytännön oppitunteja, että pohjastavaa teoriaa opiskelun tukena!
Kokeneille lisäksi:
 • Tiimin johtajan tehtävät: johtajuus ja päällikön vastuu merellä (mm. uusi meriliikenne laki)
 • Reittisuunnittelun vaiheet
 • Liikenne ja tilanteiden ennakointi – meriteiden säännöt syventäen
 • Ankkurointi – helpoin satama kun tietää mitä tekee

Tavoitteena on saavuttaa tiimille niin hyvä taso, että ryhmä pärjäisi veneen ohjailussa ja manoveereissä täysin itsenäisesti – aloitti taidon sitten alusta tai joltain kokemuksen pohjalta. Näin tiimin jäsenet täydentävät toisiaan.

Toinen tavoite meillä on etsiä Fareatalle gasti-tiimi, josta löytyisi aina päteviä gasteja reissuille kuin reissuille. Tarjoamme myös gastivanhimman paikkoja asiakaspurjehduksille, jolloin saat korvauksen työstä. Tällöin sinun on oltava purjehtinut vähintään kerran Fareatalla ja käytynä aluskohtainen perusperehdytys sekä syventävä perehdytys läpi – nämä koulutuspurjehdukset ovat oiva tie tähän pestiin!

Heinä-elokuun purjehduksien kesto on 3 päivää ja majoittuminen tapahtuu omassa teltassa tai saarten tarjoamilla mökeissä ja huoneistoissa – tämä mahdollistaa suuremman joukon ottamisen mukaan, kuin mitä Fareatalla mahtuu muuten majoittumaan (8 hlö / reissu).

Lisätietoa saarikohteista sekä mökkivarauksesta

Lähtö- ja paluusatamana on Paraisen Nauvo, jonne pääsee bussilla Turusta n 12e hintaan vajaa 1,5 tunnissa. Helsingistä tultaessa bussin vaihto Kaarinassa tai Turussa onnistuu usein lennosta. Saaristobussin aikataulu löytyy täältä.

Nauvosta lähtien olemme suoraan on-the-scene, saariston ytimessä, ja Nauvo itsessään on kesäkaupunkina idyllinen, vilkas ja kokemuksen arvoinen paikka!

AIKATAULU 2021

Julkaistaan myöhemmin. Ilmoita kiinnostuksestasi kauden 2021 purjehduksille ja koulutuksiin –>

Purjehduksilla:

 • Tarjoamme aamiaisen, lounaan, ja päivällisen. Omat herkut, välipalat & eväät mukaan!
 • Aluskohtainen perehdytys sisältyy jokaiseen purjehdukseen, ja jatkuva käytännön opetus on toiminnan ytimessä. Kokeneille valmentavia tehtäviä perehdytyksen ajan.
 • Purjeilla ohjailun, maisemanavigoinnin, kiinnittymisen & lähdön harjoittelua osana tiimiä – kaikki tehdään yhdessä!
 • Fareatalla saat vastuuta ja harjoitteet taitosi mukaan. Kokeneet saavat ohjailla veneen esim. rantaan purjein ja tehdä reittisuunnitelmat.
 • Majoittuminen mökissä tai omassa teltassa.
 • Varaa saunaa varten pyyhe, pefletti, uima-asu sekä muutama virvoikejuoma 😉
 • Ruuat kokataan yhteisesti vahtivuorojen mukaan!
 • Voit osallistua usealle purjehdukselle ja hypätä mukaan myös ilman kokemusta. Ennakkomateriaalit ja opetusmateriaalit sisältyvät hintaan (ilmoittaudu kurssin whatsapp ryhmään)!
 • Tutustu hyvissä ajoin koulutuksen perehdytys- ja oppituntimateriaaleihin! (kaikille tarpeellinen!)
  (salasana kurssille: GastiFareata2020 )

Gastikoulutuksestamme:

Viime vuonna (2020) koulutukseen oli ennakkoilmoittautunut yli 40 henkilöä ja lopulta ilmoittautuneita on yli 70. Tällaiselle koulutukselle on siis kysyntää.

Voit osallistua koulutukseen ilman aiempaa kokemusta. Veneellä käydään aina perus perehdytys läpi, jos mukana on uusia Fareatalle. Näin kaikilla on tarvittava lähtötaso veneessä toimimiselle, ja kokemuksen ja taitojen kautta tehtävät ja vastuu kasvavat.

Koulutuksen oleellinen osa on netissä jaettu ennakko- ja itseopiskelu materiaali. Niiden lukeminen ja oppituntien opiskelu hyvissä ajoin ennen purjehdusta alustaa mielen purjehdusta varten, mm. käymällä termistöä läpi ja avaamalla uusia mielleyhtymiä veneilyn taitoihin. Oppitunteja tulee läpi koulutuksen lisää. Ennakkomateriaali sekä oppitunnit löytyvät koulutuksen pääsivulta ->

Off-Season Sailing – Arktiset purjehdukset talvella

Koulutuksen kolmas osa käydään syksyisillä ja/tai talvisilla säillä (arktinen karvalakki purjehdus). Kylmällä varautuminen ennalta korostuu, ja purjehduksesta tulee haastavampaa perustoimintojen vaatiessa enemmän aikaa. Off-season purjehduksilla on suotavaa, että olet käynyt joko ensimäisen osan tai toisen osan purjehduksilla, mieluummin molemmilla!

Gastikoulutuksen läpikäynnistä saat todistuksen, kun annat perustoimintohin riittävää näyttöä jollakin purjehduksella ja suoritat gastin tasotentin (soveltaen) läpi vähintään tyydyttävästi. Tasotentti löytyy oppitunnilta 2.

Koulutuksen pääsivun ja oppituntien salasana: GastiFareata2020