Blog

Pikkujoulupurjehdukset joulukuussa 2020

Talvi lähestyy, vaan purjehdus ei lopu!

Varaa paikkasi –>

Purjehdusta Fareatalla 2018 Vuoden vaihteen aikaan.

Lue myös: pukeutuminen lyhyille off-season keleille saaristoon –>

Talvinen meri saa toiset nostamaan veneensä, vaan meillä kausi odottaa jännittävimpiä hetkiään – vuoden eksoottisimmat purjehdukset ovat vasta edessä! Varaa paikka päivän talviselle purjehduskokemukseemme tästä!

Voi hyvinkin olla, että meri (tai joki) jäätyy, emmekä pääsekään näille reissuille – se on hyvin mahdollista – mutta riski on otettava. Sinä et ainakaan häviä siinä mitään, sillä ellemme pääse merelle, saat rahasi takaisin.

Merellä on kylmä – sen voin melkein luvata – mutta onneksi veneessä on kamiina ja uuni lämmittämässä tiloja. Sinunhan ei tarvitse kyhätä ulkona koko aikaa, tietenkään. Me tarjoamme kuumaa kaakaota ja teetä tai kahvia, sinä voit keskittyä vaikka kuvaamaan upeaa elämystä ystävillesi. Ellet ota heitä sitten mukaan, mikä on vallan parempi idea.

Nämä ovat päivän reissuja – järjestämme ne joulukuun keskimmäisinä viikonloppuina (12. ja 13. sekä 19. ja 20.12). Tiedän, että jouluna saatat olla kiireinen – mutta tämä kokemus on ainutlaatuinen. Sitä ei voi tehdä milloinkaan muulloin – talviselle merelle on mentävä talvella, juuri ennen kuin jäät ja liian kovat pakkaset tulevat. Emmekä tiedä milloin ne tulevat – tämä on riskipeliä.

Mutta jollet pelkää kylmää ja upean meren kauniita talvisia maisemia – nämä reissut ovat sinulle. Tapaamme aamulla klo 10 veneellä, jolloin käymme aluksi muutamia käytännön seikkoja läpi, ja suuntaamme sitten Airistolle nostamaan purjeet. Takaisin saavumme illan hämärtyessä. Kiireettömille on tarjolla vielä sauna illan päätteeksi.

Teeman mukaisesti kukin tuokoon joulupöytään sopivia antimia, suolaista ja makeaa, joka ilahduttaa kanssakulkijoita, mutta tarjoamme myös täyttävän vuodenajan henkeen sopivan lounaan (riisipuuroa, kenties?) sekä paluumatkalla juhlallisen päivällisen. Ottakoon kukin niitä juomia ja herkkuja mukaan, mitä myös itse mielii nauttia. Me tarjoamme purjehduksen talvisella merellä.

Mukaan varaa tietysti riittävästi lämmintä, ja ehkä muutama vara-kerroskin, sillä merellä on paljon kylmempi kuin maissa. Ota hyvät hansikkaat, jotta voit kuvata päivän tapahtumat ystävillesi. Kuumaa kaakaota, teetä ja kahvia, niitä mieliville. Nämä ovat talven pikkujoulupurjehduksia.

Varaa paikka ajoissa, sillä niitä on vain rajattu määrä.

”Buukkaa” on se nappi, josta pitää painaa, jotta varaus lähtee käyntiin – varmista vain, että päivä sopii sinulle (scrollaa linkistä vain hieman alaspäin). Pyydä mukaan ystäväsikin, ja kerro tästä mahdollisuudesta muillekin. Tulkoon talvi, mutta vasta näiden reissujen jälkeen.

Varaa paikkasi nyt, ennen kuin on liian myöhäistä –>

~*~

Hep, täältä joulupurjehduksille! –>

~*~

Melkein menit ohi –>

~*~

Varaa paikkasi talvipurjehdukselle Fareatalla (+sauna after-sail) –>

Syyskuun seikkailupurjehdus

SEIKKAILUPURJEHDUS SYYSKUUN 1. viikolla

To-Su 3.-6.9.2020
NAUVO -TURKU
1-4 hlö / venemajoitus

Kesäkausi on nyt paketoitu kasaan!
Mukaan mahtui 74 uutta purjehdusta aloittelevaa ihmistä, 28 meripäivän aikana, 124 tuntia merellä, 347 merimailia taitettuna oppilaiden kanssa! Nämä luvut sisältävät 4 päiväpurjehdusta kesän alussa sekä 7* 3 päivän kurssipäivät heinä-elokuussa.

Syksyn ja tulevan talven purjehdukset julkaistaan pian, mutta syksyn ja kesän taitteeseen mahtuu yksi seikkailupurjehdus, jonka julkaisemme jo nyt:

Syyskuun 1. vko To-Su 3.-6.9. reitti NAUVO – TURKU

Purjehdus alkaa Torstaina 3.9. klo 11 Nauvosta ja päättyy Sunnuntaina klo 14 mennessä Turun vierasvenesatamaan. Matka sisältää ainakin yhden yö-/pimeän iltapurjehduksen ja majoittuminen tapahtuu veneessä kahdessa pimennysverholla eristetyssä hytissä, joissa yksi leveä peti kahdelle hengelle.

Varaa paikat siis joko itsellesi, tai itsellesi ja omalle ystävällesi/puolisolle. Lippua ei tarvitse heti lunastaa 2 paikkaisena, vaan ystävän voi liittää mukaan myöhemminkin.

Hinta 360e/ hlö , TAI 2-hlö lippu 320e/hlö.

Hinta sisältää ruuat tuttuun Fareatan tyyliin by emäntä Keiju Catering; aaminainen, lounas, päivällinen ja iltatee/-snacksi. Hinta ei sisällä satamamaksuun kuulumattomia kustannuksia (esim. erilliset saunat), matkoja veneelle/kotiin tai satamassa ruokailuja.

Vaatimukset purjehdukselle:
Gastin perustaidot suositellaan olevan hallussa vähintään toisella mukaan tulijoista. Taso: osittain haastava. Jos olet esim. joksus ollut Fareatalla purjehtimassa tai käynyt Fareatan gastikoulutuksen, se riittää mainiosti taitotasoksi, tai muu kokemus mereltä sopii myös!

Tämä on suoraa jatkoa aiemmille Fareatan gastikoulutus -purjehduksille, ja lisää samanlaisia on tulossa pian! Ensikertalaisille purjehdus soveltuu vain kokeneemman ystävän seurassa, joka toimii tiiminne mentorina ja vanhimpana.


Oma lämmin varustus mukaan – veneeltä saat purjehduskäsineet, mutta esim. purjehdustakkeja meillä ei ole lainata vieraille. Tutustu myös ennen varausta yleisiin ehtoihimme tästä.


Lisätiedot ja paikan varaaminen


0504690646 / whatsapp
Jasper Armanto

Seikkailu merelle, hoi!

Off Season- / talvipurjehdus? Kuinka varustautua?

Talvikausi merellä varustelun osalta alkaa jo syyskuun alusta, ns. venetsialaisten (muinaistulien yön) päätyttyä. Vaikka lunta ei tällöin sataisikaan, saattaa keli muuttua varsinkin iltaisin hyvinkin kylmäksi – vaikka päivällä paistaisi täysi helle. Varaudu syyskuusta alkaen purjehdukselle kuitenkin jo pitäen mielessä Off-Season vaatetusvinkit.

Varustautuminen talvipurjehdukselle ->

Gastikoulutus 2020 – vielä ehtii mukaan kesän purjehduksille!

Gastikoulutus 2020 on lähtenyt hyrinällä käyntiin!

Kesän alussa teimme 4 * yhden päivän purjehduksia, jotka myytiin täyteen lähes parissa päivässä. Nyt kesän  purjehdukset täyttyvät hyvää vauhtia, mutta vielä ehtii mukaan – ensimmäinen reissu alkaa jo vajaan parin viikon päästä! Aikataulu ja illmoittautuminen on nähtävillä täältä.

PURJEHDUKSET 2020

Purjehdukset ovat 3 päivän mittaisia, alkavat klo 11 Nauvosta (paluu samaan paikkaan klo 16 viimeisenä päivänä) ja majoittuminen tapahtuu omassa teltassa. Bussi kulkee mennen tullen Nauvoon Turusta (tai Helsingistä Kaarinassa vaihtaen) purjehdusten aikatauluihin nähden yhteen.

Koulutus tarjoaa perustaidot ja -tiedot veneessä toimimiselle, sekä kokeneemmille perämiehenä ja kipparina toimimisen lähtökohdat vaikka omaa venettä varten. Kouluttaja on intohimoinen, elämäntapa purjehtija ja ammattimerenkulkija Jasper Armanto. Syksyllä koulutus jatkuu kylmän sään arktisilla purjehduksilla. Lisätietoa ja aikataulut ovat nähtävillä tästä.

Purjehdukset sopivat kaikille tasosta tai kokemuksesta riippumatta.

PURJEHDUKSET 2020

Koulutuksen tavoite on etsiä ja kouluttaa Fareatalle osaava tiimi, jonka kanssa erilaisia koulutus-, kouluttautumis- ja seikkailuretkiä voisi tulevaisuudessa toteuttaa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.
Käytämme kaikki tuotot veneen varusteluun pidempiä matkoja ja vakituisempaa purjehduskoulutusta varten, johon sinäkin voit tulla mukaan apulaiskouluttajaksi. Tämä on meille kutsumustyö.

Tässä vielä kerran purjehdusten aikataulu ja koulutuksen pääsivu.
Salasana kurssille: GastiFareata2020

PURJEHDUKSET 2020

~*~

Purjehin kohti tuntemattomia vesihi!
-Jasper

Gastiksi Fareatalle!

Gastiksi mukaan

Miltä kuulostaa gastin pesti, koulutuspurjehdukset sekä mahdollisuus vastikeellisille purjehduksille saaristossa? Muun toiminnan jäädessä vähälle keskitymme kesällä 2020 laadullisesti parempaan, eli Fareatalle uusien gastien koulutamiseen ja harjoitteluun monilla eri koulutuspurjehduksilla.

Koulutuspurjehdukset järjestetään pääosin viikonloppuisin, tai silloin kun ryhmälle parhaiten sopii. Purjehduksia järjestetään noin kerran kuukaudessa (kysynnän ollessa suurta useammin), aina kauden loppuun asti, ja ne kestävät 1-3 päivää. Purjehdukset lähtevät Turusta ja Nauvosta ja tapahtuvat saaristossa lähivesillä. Kesän alussa, pandemian niin salliessa, järjestämme päivän mittaisen tutustumispurjehduksen Vepsän saarelle ilmoittautuneille.

Kaikille koulutustilaisuuksille tai -purjehduksille ei ole välttämätöntä osallistua, mutta korkea aktiivisuus ja taitojen nopea kehittyminen auttavat tulla kysytyksi useampiin reissuihin aina vastikeellisia ”pestejä” myöten. Koulutuspurjehdukset ovat tuleville gasteille alkuun omakustanteisia, sisältäen osuuden satamamaksuista, ruuista, veneen siivouksesta, jne, ja kustannusten hinta ilmoitetaan kullekin reissulle erikseen. Taitojen ja osallisuuden karttuessa tarjoamme enemmän ja omakustannehinta laskee.

Ilmoittautuminen tänne tai osallistuminen purjehduksille ei sido mihinkään, vaikka toivommekin, että gastiksi pyrkivillä olisi mahdollisuus ja toive osallistua mahdollisimman monelle purjehdukselle ja tulla mukaan myös myöhemmin osaavana gastina, eli avustavana purjehduskouluttajana/-toimijana. Mikäli olet jo purjehduksen pro, purjehduksilla pääset tutustumaan Fareatan toimintatapoihin ja näin mukaan toimintaan.

Tavoitteena on kouluttaa Fareatalle gastijoukko, josta löytyisi aina sopiva gasti myös tilauspurjehduksille, sekä joiden kanssa olisi hauska harjoitella ja kokeilla uusia, villejäkin ideoita purjehduksen parissa ja tehdä seikkailuretkiä saaristossa.

Ilmoittaudu tästä. Huom! Ilmoittautuminen ei sido mihinkään. Keräämme tietoja ylös lisäinfon jakamista varten. Myös myöhemmässä vaiheessa voi tulla mukaan.

Gastina Fareatalla

 Fareatalla opit purjehduksesta ammattimerenkulkijan alaisuudessa ja pääset mukaan mielenkiintoisille purjehdusretkille. Taitoja voit hyödyntää kaikilla veneillä. Gastin tehtäviin kuuluu ruuasta huolehtimisen lisäksi monipuolisesti kaikkia veneen tehtäviä aina navigoinnista ja veneen ohjailusta uusien tulokkaiden ja asiakkaiden kouluttamiseen ja perehdyttämiseen. Aiempi kokemus ei ole tärkeää gastiksi tullessa, vaan terävä ja oppiva asenne.

 • Gastina opit paljon uutta ja voit hyödyntää taitoja kaikilla huvi- ja pienveneillä sekä pienen luokan ammattialuksilla
 • Gastitoiminta Fareatalla on myös johtamista ja kouluttamista
 • Joistakin purjehduksista maksetaan gasteille korvaus työstä – koulutus ja kokemus väylä gastin pestiin.

 Ilmoittautuminen ei sido sinua mihinkään. Keräämme tietoja ylös lisäinfon, kuten aikataulujen jakamista ja sopimista varten. Myös myöhemmässä vaiheessa voi tulla mukaan. Aiempaa kokemusta ei tarvita.

Gastina toimiminen on ennekaikkea hauskaa ja antoisaa – ja siinä oppii paljon uutta viettäen aikaa merellä!

Koulutuspurjehdusten aikataulu julkaistaan / sovitaan myöhemmin. Ennalta ilmoittautuneet voivat vaikuttaa julkaistavaan purjehdusaikatauluun.

Ilmoittaudu mukaan –>

~*~

Siisti Biitsi 2020

Järjestämme keväällä touko-kesäkuun vaihteessa Siisti Biitsin Turun vierasvenesataman rantabulevardilla ravintola Nooan kulmilla. Tapahtuma siirretään loppukesään tai syksyyn, mikäli pandemia jatkuu estäen tapahtuman järjestämisen kesän alussa. Tarkempi päivämäärä ilmoitanee myöhemmin. Kiinnostuneet seuratkaa artsailtrainingin harvaa uutisointia tarkoin sekä Facebookissa että Instagramissa! 🙂

Viime vuonna (2019) toukokuussa keräsimme rantakiviltä 836 roskaa. Lajittelimme ne ja ilmoitimme tuloksen Pidä Saaristo Siistinä ry:n ylläpitämään rekisteriin. Turun kaupunki noukki jätteet ja tarjosi siivousvälineitä käyttöömme siivouspäivän ajaksi.

IMG_8098

~*~

Kiitos 2019 – Tauolla 2020

Kausi 2019 tuli ja meni vauhdilla – 2020 aikana purjehdustoiminta pääosin tauolla.

Purjehdimme 2019 aikana 9 reissua joilla oli vieraita. Näiden aikana purjehdimme 250 merimailia (M) yhteensä lähes 20 päivän aikana. Mukana oli 30 eri ihmistä, joista suurin osa täysin ensikertalaisia meren ja purjehduksen parissa. Reissut olivat 1-3 päivän pituisia ja ulottuivat Nauvon lähivesille.

Aivan kesän alussa järjestimme myös Siisti Biitsi tapahtuman Turun Vierasvenesatamassa. Tapahtumaan osallistui 10 henkilöä ja päivän aikana keräsimme yli 800 roskaa vierassataman rantakaistaleelta.

Luvuista voi päätellä, ettei purjehdustahtimme ole kovin luja – keskimäärin vain vähän päälle 10 M päivässä. Se tarkoittaa parin tunnin merimatkasta reilun puolen päivän purjehtimiseen. Näin ehdimme viettää aikaa saarilla, käydä yksityiskohtaisesti läpi eri purjehdusoppeja ja harjoitella niitä, sekä nukkua rauhassa ilman kiirettä heti vain lähteäksemme. Näistä asioista kiittävät sekä aina uutta oppivat gastit että lomailemaan tulleet vieraat.

Aiempina vuosina olemme tehneet reilusti yli tuplat reissuja vuoteen 2019 nähden. 2019 emme voineetkaan panostaa reissujen järjestämiseen aivan samalla tavalla, sillä sekä valmistuin kesän alussa, että aloitin toisen laivatyön. Kaksi epäsäännöllistä aikataulua oli lopulta vaikea yhdistää.

14.6.2019 valmistuin Merikapteenin koulusta Turusta Novian Aboa Maresta. Opinnäytetyön kirjoitin Rahtipurjelaivoista, josta on pian tulossa tiivistelmä tänne, mutta jonka voi lukea (englanniksi) kokonaisuudessaan alta:

Shall we be sailing again? – The Future of Sail Shipping  Armanto Jasper,
Theseus Library

Katse 2020 ja kauemmas

Alkavana kautena 2020 olemme pääsääntöisesti työ- ja huoltotauolla. Emme luultavasti järjestä 2020 lainkaan reissua, ainakaan alkuun, koska muu toimi estää sen. Toivomme kuitenkin, että liityt purjehdusten viestilistalle, jossa ilmoitamme kaikista mahdollisista lisäkäsien avuntarpeista ja reissuista. Olen luopunut perinteisen tekstiviestilistan käytöstä, joten liity Telegram tai Whatsapp ryhmiin.

Vaikka lähes ilmaisten, avointen ja osallistavien purjehdusten järjestäminen on ollut kivaa, ei se anna tarpeeksi muun muassa taloudellisesti veneen ylläpitoon idealla, jolla olemme toimintaa toteuttaneet. Jatkamme reissuja, kun se jälleen on mahdollista ajan ja muiden resurssien salliessa, mahdollisesti jopa yrittäen. Jos sinulla on mielessä projekteja, joissa voisimme olla mukana, tai haluaisit olla mukana joissain meidän projekteissamme, olethan yhteydessä! Kiitos kaikille kuluneista vuosista!

Jasper

-ENGLISH-

Thank you 2019! We sailed half as much as compared to years before, because of my new job on board another vessels. Due this, I was not able to make much reservations or arrange trips otherwise. 2020 we will be on work and maintenance leave until further notice, and not arrange maybe any trips at all. I wish we get back in the sailing ”business” soon, hopefully getting it a bit more closer to a real business for financial sustainability (that’s my dream…) 🙂

~*~

836 roskaa kerätty!

Siivosimme toukokuussa 18.pvä järjestämässämme Siisti Biitsi -tapahtumassa yhteensä 836 roskaa Turun vierasvenesataman rannalta.

Suurin osa roskista oli piilossa lehtien alla ja kivikkojen koloissa. Roskia sai siis kaivamalla kaivaa, eikä kaikkia löydettyjä jumiinjääneitä, hauraita muovinpalasia ollut mahdollista saada kovin helposti talteen.

IMG_8702

Eniten löytyi muovia (372 kpl ), sitten tupakan tumppeja (232) ja muita 3-40. Myös vaarallisia jätteitä löytyi (3). Siivosimme yhteensä hieman päälle 200 metriä joen rantaa. Tämä tekee noin 3-4 roskaa metrin pituudelta. Siivoukseen aikaa kului noin 2 tuntia.

Mukana talkoissa oli tehokas 10 hengen tiimi lapsista aikuisiin. Pidä Saaristo Siistinä ry väritti tapahtumaa Beach Flageillä ja tarjoamalla roskapusseja sekä lajittelulomakkeet (Kiitos!). Turun kaupunki tuki siivousta huomioliiveillä sekä tuomalla paikalle hanskoja ja siivousvälineitä, mm. siivouspihtejä (Kiitos!). Itse tarjosimme talkoolaisille herkulliset leivät, raakakakkua sekä virvoittavaa juomaa (kiitos!) !

IMG_8098.JPG IMG_8514.JPG IMG_8739.JPG IMG_8872.JPG

Kiitos osallistuneille! Ensi syksynä järjestämme tapahtuman uudelleen samassa paikassa. Kesän aikana siivoamme rantoja satunnaisilta saarilta purjehdusmatkojemme aikana.

Kerätyt tiedot roskista ilmoitetaan Siisti Biitsin kordinaattoreille, joka ylläpitää roskien keruu rekisteriä ja he lähettävät tiedot edelleen myös kansainväliseen rekisteriin. Näin roskien määrää pyritään kartoittamaan.

IMG_8418.JPG IMG_8592.JPG  IMG_8329.JPG  IMG_8899.JPG

 

IMG_8054.JPG

~*~

 

Kesä 2019 aikataulut ja tapahtumat

FAREATAN 2019 KESÄ
// SUMMER 2019 FAREATA

 

Aikataulut ja tapahtumat -sivusto on nyt julkaistu! Sivulta näet kaikki tulevat ja ajankohtaiset tapahtumat ja purjehdukset:
// Schedule & Events for 2019 Fareata sailings is open now:

SCHEDULE & EVENTS 2019

Tulossa on ainakin:
// It is coming at least:

SIISTI BIITSI -talkoot toukokuussa La 18.pvä,
// Clean The Beach! – event Sat 18. open for all (time 11-14) at Turku quest harbor, contact for sign up & info,

YSTÄVÄPURJEHDUS  La 8.6. Purjehdusta ja picnic Vepsässä.
// Friends Go Sailing -day, Sat La 8.6. Sail & visit Vepsä for a full day picnic, contact for info & sign up

Seiliin viikonlopun purjehdus avoinna myös sekä viikon Juhannusmatka saaristoon. Tämän jälkeen suuntaamme Ahvenanmaalle 6 päivän purjehduksilla ja takaisin tullessa MOB- ja hätätilanteiden harjoittelupurjehdus. Osalla reissuista osallistutaan Siisti Biitsi (Clean The Beach!) -kampanjaan. Katso tapahtumakuvaukset ja ilmoittautuminen ylläolevasta linkistä.
// And many other trips as weekend voyage to Seili and Mid-Summer trip to outern archipelago waters! After mid summer we head to Ålands nad then to manouevring exercises. During some of the trips we participate to the Clean The Beach! -campaign. Check info & sign up from the link above!

Schedule & Events 2019 –>

 

~*~

Kylmän sään Check-list

IN ENGLISH ->

Kylmän sään Check-List

Purjehtimaan sy Fareatalle

img_8570

Talvipurjehdukselle valmistautuminen (1-3 päivän reissu)
 • Omat lämpökerrastot ja takit mukaan!
 • multilayer & kerrospukeutuminen! Villavaatteet ovat parhaat iho- ja välikerroksissa!
 • hanskat, kaulahuivit, pipot, useita, myös varalle
  • Saat veneeltä purjehduskäsineet lainaksi. Ota niiden alle ohuet villakäsineet, ja muut toiset talvihanskat/rukkaset varalle
 • mielimmin enemmän kuin vähemmän vaatteita!
 • ”kädenlämmittimet” voi pelastaa päivän
 • istuinalusta pitää kylmän loitolla;)
 • Ylipukeutuminen pitää myös sormet ja varpaat lämpimänä
 • Merellä on pukeuduttava ennen kuin on kylmä – ”menetettyä” lämpöä ei saa helpolla takaisin
 • Mukavuus: pidä itsesi reilusti lämpimänä, liiku, juo ja syö hyvin – täytä tarpeesi ajoissa, kysy apua jos epäröit!
 • Lisätietoa aiheesta täältä

Merellä on aina kylmempi kuin maalla / kaupungissa! Tuulen hyytävä vaikutus on helppo aliarvioida!

Tuulenpitävää ja lämmintä vaatetusta ei voi korostaa liikaa! Kauluksista ja helmoista ei saa vuotaa tuuli sisään.

MITÄ MUUTA MUKAAN?

 • Juomapullo
 • Eväät
 • aurinkolasit ja lumilautailulasit (jos on)
 • taskulamppu!
 • hyvä mieli;)
 • Veneellä saat lämmintä teetä! Omaa lämmintä juomaa voit ottaa termariin varalle!
 • Hyvä tietää – muista katsoa Fareata’n yleiset ohjeet reissulle tullessa

Nämä ohjeet on voimassa aina syksystä kevääseen, ja kun lämpötila laskee alle 15 C!

Aiheesta linkit

 

IMG_6208

Tervetuloa purjehtimaan!

~*~

Raikasta talvea ja uutta vuotta!

Art Sail Training Crew toivottaa raikasta talvea ja uutta vuotta!

2018 Vuoden Purjehdus valittu!
IMG_6061.JPG
IMG_6021 - one.JPG IMG_6098.JPG IMG_6271.JPG
Kuvia vuoden huikeimmalta purjehdukselta. Lähdimme Vappuna vain viikko jäidenlähdön jälkeen matkaan kohti ystävämme mökkiä Korppooseen. Aluksi tuuli ja satoi, sitten vaihtui pilvet usvaan ja tiheään sumuun. Aavesaarena tunnettu Ominainen huhuili meille hiljaisuudessa. Purjeet tyynellä vedellä, yhteisömme kasvu veneellä. Unelmapiirissä tarinoiden.
 
Muita mieleenpainuvia retkiä tältä vuodelta:
Tammikuun talvipurjehus, Paratiisisaaret helteellä ja kaikki work-out treenit – sekä tietty myrskymyötäsissä Isokarille!
IMG_8473.JPG IMG_2659.JPG IMG_3193.JPG

Veneen käsittely tutuksi! – oppia haaveilun tueksi!

Tämä erinomainen opas löytyy myös Googlehaulla ”Veneen käsittely” ja se on julkaistu Naantalin purjehdusseuran ry:n sivulla.

Veneen käsittely online PDF  – voit vaikka tulostaa ja sitoa sen itsellesi kivaksi lahjaksi;)


Saitko kesän purjehdukselta jo Diplomin?

Art Sail Training - Diplomi Example 2018 .jpg

Liitteenä malli Diplomistamme, jollaisen voimme sinullekin kirjoittaa (HUOM. Diplomi ei ole koulutustodistus).

Pyydä erikseen sähköpostilla (os. artsailtraining@gmail.com ) seuraavat tiedot: nimi, yhteistiedot puh. ja email ja millä reissulla ja milloin olit mukana.
Lähetämme sinulle pdf liitteenä sähköpostiisi diplomin, jossa on: nimesi, merimailit, matkan ajankohta/kesto , meripäivätiedot sekä oma / ryhmäsi kuva.
Diplomi maksaa 20e. Tällä summalla tuet purjehdustoimintaamme 100 % (mm. miehistölle varusteita kuten purjehdushanskoja ja -housuja veneelle).
Lähetämme Diplomin muutaman päivän sisällä kun maksu on suoritettu tilillemme ja olet ilmoittanut siitä meille erikseen viestillä / sähköpostilla.

Ilmoitathan, mikäli olemme luvanneet Diplomin aiemmin, mutta se ei ole saapunut.

Diplomi on kaunis muisto tai lahja ja sen voi myös tulostaa.

Yhteystiedot  maksua varten
tai

or

BANK Nordea – FI96 1182 3500 0131 90

BIC NDEAFIHH

”Support Project Sailing – your name” in the field.

 

Kaunista talvea kaikille!

Jasper & Fareata team

How to prepare for Winter Sailing?

Finnish / Suomeksi ->

Cold Season Sailing

Clothing & Gear

Sailing during the cold time of the year can be magnificent and imposing experience at Cold Latitudes. No matter if you join us on S/Y Fareata, or plan your own late-season sailing at the archipelago, here is some preparation tips regarding clothing for a day or few days cruising 😉

At the Sea it’s always much colder than in the city on land! The cold effect of the Wind is easy to underestimate!

Here is 5 short tips for day or a few days inshore sail clothing

 

1) Multi-layer dressing

Undermost breathable wool as cotton or high quality Merinovilla. In addition to breathable, wool is natural, anti-bacterial and without any micro-plastic fibers. We highly recommend Finnish-made Merinovilla!

Between underwear and outdoor layers, you need something to hold the heat and forward moisture out. The layers should allow you to move freely and be comfortable. Wool here is as good as in the first layer! Spare clothes within is a good idea as well!

By the way, did you know that wool keeps you warm even though it’s almost completely wet? It absorbs so much water in itself that it just feels dry almost until completely wet! That’s also why it’s superior material at the sea.

Outermost wind- and preferably also waterproof outdoor jacket and pants. Of course scarfs, puffs, hats and beanies are needed to cover your head, ears, face and neck well. Wind must not ”leak” in anywhere.

 The wind will find any leak in your clothing, and any leak will make you cold very fast. It is very important to cover your neck area (and wristbands) well with high sleeve and with good scarfs around.

IMG_6094 - one
Wind will find any leakage in your clothing and make you fast cold. Prevent this with high sleeve and good scarfs around.

2) Gloves

If you come to sail on Fareata, we have some sort of sailing gloves loan for you on boat. In addition you need thin 5-finger type gloves or a few underneath (red on right in the left picture below). There are such gloves for touchscreen devices as well, but our experience on those are not very praiseworthy. The aim is to keep you warm! Also, have other winter gloves with you for extra!

For a long journey (or on your own boat) we recommend such likeice fishing full-plastic gloves from fishing section(red in the picture as right-most), with separate layers underneath, of course. Just to mention, make sure that the water (rain or sea) will not leak in the gloves from the wristband! And, of course, every member on longer voyage should have a few, or at least three pairs of sets of gloves , since no gloves stay dry endlessly; and dry, warm hands are essential part of safety and comfort!

Many pair of woolen socks to keep feet alive! Merinovilla is recommended here too, and good winter shoes will have to do it!

IMG_8861
Sailing in the arctic environment is magnificent and stunning.

3) Over-dressing (heat dressing)

Please, prefer wear a little bit more clothes than less! When being outside in cold for extended period, and especially if not moving much, you must ”over-dress” yourself. That’s how your body will have extra heat to spread around to the outermost blood circulation parts, as for fingers and toes.

Dress up before getting cold! After the cold hit you, it takes long to heat you up again. At the Sea there’s no allowance of losing heat!

IMG_6061
This guidance is valid also during the spring and autumn times when cheery weather is expected!

More about blood circulation system…

Heat circulates in the body mostly by the blood. When under extreme conditions, heat and blood is lost first in the outermost body parts: in the fingers and feet. You must ensure that the center of your body (heart, middle body, brains and legs) stay so warm, that there are external heat and lots of warm blood to spread far in the body.

It’s very common that person feels overall fine and nice, but gets cold from fingers and toes. If you tend so, try this trick. Cold can be avoided simply by ”over-dressing”: so that you feel just a little bit too warm. Of course, try to avoid being too hot since this cause you to take your clothes off!

IMG_8323
”Over-dressing” middle body is an easy way to keep your fingers and toes well warm.

4) ”Hand-warmers” / Warm-bags

Many outdoor shops as Partioaitta in Finland sells these so-called little warmer-bags. They can also be found on some big supermarkets and general store shops. They are good tools in keeping fingers, feet, phone-in-pocket etc. small in warm. We use them mainly in emergencies, but some people trust their life on these!

There are two models: dispensable (one-time use) and reusable. We recommend reusable ones, even though dispensable ones could be more powerful, last longer or heat higher. Reusable ones can be re-charged i.e. in boiling water, depending on the type.

Caution! Avoid touching bare skin when heated- these can get dangerous hot when activated. Read the manufacturer’s guidelines for safe use!

kädenlämmitin .jpg
Hand-warmers or warmer bags. Photo by: Partioaitta.fi

5) Comfort is part of safety

Funny to say, but non else can take care of you better than yourself! Listen your needs and fill them as they arise: eat, drink, pee, sleep. Make yourself comfortable in any way. Even subconscious discomfort causes stress reaction in your body, lowers energy level and so lead you to under threat of sickness, hypothermia and injuries. Awareness of your body needs is the key to success.

Extra notice: thick sitting mattress is efficient tool for keeping your butt warm when sitting on a cold mounting! Never sit straight on cold deck, that’s sure way to get body supercooled super-fast!

Warm, windproof clothing is key to comfort survival in cold! It can not be overemphasized!

What else to remember?

 • Drinking bottle
 • Food & snacks
 • Headlight
 • Sunglasses- and snowboarding glasses for extreme weather!
 • Joyful mind!:-)
 • Good to Know – general guidelines for all our trips if coming to sail on Fareata

Tips and Links

 

IMG_8302

Have a Joyful Voyage!

~*~