Blog

Uuden Vuoden Purjehdus 2021

Tervetuloa 2021 !

Vietämme vuoden vaihteen juhlaa purjehtien.

Nyt Sinä voit tulla mukaan Uuden Vuoden Purjehdukselle!

Aikataulu on seuraava:

Lähtö Turusta To 31.12. aamulla (lähtövalmistelut ja turvallisuuperehdytys veneellä klo 0800). Köydet irtoaa heti näiden jälkeen.

Purjehdus Seiliin, jossa juhla-ateria ja sauna klo 19-20. Ateriat valmistamme yhdessä (veneeltä tuttu kokki Keiju ei ole mukana tällä reissulla).

Saunan jälkeen purjehdus takaisin Turkuun. Keskiyön vaihdos ollen merellä. Pian tämän jälkeen saapuminen satamaan, jossa sauna mahdollisuus jälleen. Matkan kokonaisaika alle 24 h. Veneelle voi jäädä loppuyöksi eri hintaan sovittaessa (paikkoja rajoitetusti).

Valmistamme ruuat ja huolehdimme matkan aikana tarpeista (kahvit, teet ym) yhdessä. Veneeltä tuttu kokki Keiju ei ole mukana matkassa.

Käytännössä omakustanne hinta 45e/hlö (varausmaksuna etukäteen) sisältää saunat, ruuat ja purjehduksen.

Mukaan mahtuu 6 kokenutta/vähän kokenutta purjehtijaa. Tasovaatimus: osaat toimia purjeveneessä, tunnet joitakin perussolmuja ja ruoripinna ei ole aivan tuntematon käsite. Purjehduksella purjehditaan navigoiden maisemasta, myös pimeässä (ei plotteria).

Huom. Nämä purjehduksen paikat ovat henkilöstöpaikkoja, joilla aktiivinen ja omatoiminen osallistuminen purjehduksen eri tehtäviin on oleellista. Tehtäviin kuuluu mm. lähtövalmistelut (veden kanto/täyttö), purjeiden pakkaukset ja nostot, köysityöt (kannen pitäminen siistinä ylimääräisistä köysistä), ruuan valmistamiseen osallistuminen, merivahdin eri tehtävät (tähystäminen, navigointi, purjeiden säätö, ohjailu, jne) sekä pienimuotioinen loppusiivous. Lue ja hyväksy myös reissun yleiset ehdot ja ohjeet enne paikan varausta ->

Tämä purjehdus sopii erinomaisesti esimerkiksi viime kesän gastikoulutuksen käyneille!

Tämä on uniikki tilaisuus, jollaista ei ole joka vuosi mahdollista järjestää!

Kyselyt ja paikan tiedustelut suoraan Jasperille miel. whatsappiin +358-viis-nolla-neljä-kuus-ysi-0646.

ystävällisin terveisin,

Jasper

Talvi 2020/21 purjehdukset

Kiinnostaako veneessä asuminen? Entä talvella purjehtiminen?

Entä mitä minulla on niistä kerrottavana?

Kerron aiheista huomenna maanantaina 21.12.2020 Yle radio Turun haastattelussa paikallisuutisten lähetysten aikaan 08.30. Voit kuunnella lähetyksen Yle Areenasta (Yle radio Turku), tai tuunata Turun seudulla oman radiosi paikalliselle Yle radio Suomen kanavalle.

Toteutimme nyt joulukuussa kahden viikonlopun aikana menestyksekkäästi päivän pikkujoulupurjehduksia Airistolla (katso esim. tallennetut stoorit instagramistamme!) 😉 . On hyvin mahdollista, ettemme ole joulun ja uuden vuoden aikaan laiturissa myöskään juuri kiinni.

Järjestämme tilauksesta purjehduksia yksityisryhmille niin pitkälle kuin säätila (pakkaset) ja korona sen sallivat. Koe oma talvinen purjehdusretkesi täältä (tilaa oma päivä ryhmällesi, tai pidempi viikonlopun retki itsellesi ja kumppanillesi Doerzista)!

Tilaa viikonlopun mittainen talvipurjehdusretki saaristoon kumppanisi kanssa (tai päivän mittainen kokemus Airistolla ryhmällesi) tästä ->

~*~

ps. Liity viestilistoillemme tästä! ->

Niin saat tiedon tulevista tapahtumista ja purjehduksista kaikista nopeiten ja varmiten. Suurin osa reissuistamme on varattu näiden listojen kautta!

~*~

Covid-19 pikkujoulupurjehduksilla

Muuttunut Covid-19 -tilanne on aiheuttanut kysymyksiä joulukuun purjehduksiemme toteutumisesta.

Eduskunta ja THL julkaisi uudet suosituksensa ja rajoitukset hiljattain koskien eri maakuntia ja toimia.
Tässä vastaan muutamaan yleisempään kysymykseen tilanteesta pikkujoulupurjehdustemme suhteen.

Järjestetäänkö joulukuun pikkujoulupurjehdukset uusista rajoituksista ja suosituksista huolimatta?

Kyllä, ostetut purjehdukset toteutuvat. Rajoitusten ja suositusten mukaan yli 10 hlö’n yksityisyystilaisuuksia, tapahtumia tai kokoontumisia ei tule pitää. Purjehduksilla max. henkilömäärä (henkilökunta mukaan lukien) on 10, joten estettä purjehdusten järjestämiselle ei rajoitusten puolesta ole.

Kukin osallistuu kuitenkin omalla vastuulla, eikä sairaana, altistuneena, epäiltynä altistuneena tai sairaana tule osallistua. Hyvä käsi- ja yskimishygienia on huomioitava tarkkaan. Veneellä on desinfiointiainetta tarjolla runsain määrin ja käsienpesu tehostettua.

Kuinka huomioimme epidemian purjehduksilla?

Jo kesällä tehostimme purjehduksillamme siivousta ja pintojen desinfioimista (erityisesti kahvat ja pidikkeet) ennen ja jälkeen kunkin purjehdusreissun. Nämä tehostetut siivouskäytännöt ovat voimassa edelleen.
Uutena keinona purjehduksilla on nyt joulun aikana maskinkäyttöpakko veneen sisätiloissa ollessa. Jaamme jokaiselle osallistujalle yhden kertakäyttömaskin veneelle tullessa, mutta oman saa myös tuoda. Ruokailut tapahtuvat ulkotiloissa sään niin salliessa.

Henkilökunta käyttää maskia tai hengityssuojaa aina sisätiloissa ja ruokaa laittaessaan.

Saanko varausmaksuni takaisin, jos joudun peruuttamaan karanteenin tai altistumisen vuoksi?

Olemme keventäneet varausmaksukäytäntöämme. Jos joudut epidemian takia (esim. epäillyn tartunnan takia karanteeni) jättämään reissun väliin, voit peruuttaa osallistumisesi saaden rahasi takaisin yli viikon etukäteen (7pv) reissun alkamisesta. Tämän jälkeen kukin kantaa riskin itse: alle viikon tehdyistä peruutuksista emme voi palauttaa rahoja.
Kuitenkin, jos joudumme itse perumaan reissun esim. päällikön karanteenin tai todetun sairauden tähden, kukin osallistuja on oikeutettu saamaan täyden hyvityksen lyhyelläkin ajalle tehdystä reissun peruuntumisesta.


Muuta?


Vastaamme mielellämme myös muihin kysymyksiin purjehduksiin liittyen! Ole yhteydessä sähköpostilla tai whatsapp-viestillä!

PS. 12.12. alkavalla reissulla on vielä muutama paikka vapaana, ja voit kysyä reissua myös yksityisesti omalle porukallesi (min. 4 hlö)!

Varaa paikkasi tästä ->

~*~

Pikkujoulupurjehdukset joulukuussa 2020

Talvi lähestyy, vaan purjehdus ei lopu!

Varaa paikkasi –>

Purjehdusta Fareatalla 2018 Vuoden vaihteen aikaan.

Lue myös: pukeutuminen lyhyille off-season keleille saaristoon –>

Talvinen meri saa toiset nostamaan veneensä, vaan meillä kausi odottaa jännittävimpiä hetkiään – vuoden eksoottisimmat purjehdukset ovat vasta edessä! Varaa paikka päivän talviselle purjehduskokemukseemme tästä!

Voi hyvinkin olla, että meri (tai joki) jäätyy, emmekä pääsekään näille reissuille – se on hyvin mahdollista – mutta riski on otettava. Sinä et ainakaan häviä siinä mitään, sillä ellemme pääse merelle, saat rahasi takaisin.

Merellä on kylmä – sen voin melkein luvata – mutta onneksi veneessä on kamiina ja uuni lämmittämässä tiloja. Sinunhan ei tarvitse kyhätä ulkona koko aikaa, tietenkään. Me tarjoamme kuumaa kaakaota ja teetä tai kahvia, sinä voit keskittyä vaikka kuvaamaan upeaa elämystä ystävillesi. Ellet ota heitä sitten mukaan, mikä on vallan parempi idea.

Nämä ovat päivän reissuja – järjestämme ne joulukuun keskimmäisinä viikonloppuina (12. ja 13. sekä 19. ja 20.12). Tiedän, että jouluna saatat olla kiireinen – mutta tämä kokemus on ainutlaatuinen. Sitä ei voi tehdä milloinkaan muulloin – talviselle merelle on mentävä talvella, juuri ennen kuin jäät ja liian kovat pakkaset tulevat. Emmekä tiedä milloin ne tulevat – tämä on riskipeliä.

Mutta jollet pelkää kylmää ja upean meren kauniita talvisia maisemia – nämä reissut ovat sinulle. Tapaamme aamulla klo 10 veneellä, jolloin käymme aluksi muutamia käytännön seikkoja läpi, ja suuntaamme sitten Airistolle nostamaan purjeet. Takaisin saavumme illan hämärtyessä. Kiireettömille on tarjolla vielä sauna illan päätteeksi.

Teeman mukaisesti kukin tuokoon joulupöytään sopivia antimia, suolaista ja makeaa, joka ilahduttaa kanssakulkijoita, mutta tarjoamme myös täyttävän vuodenajan henkeen sopivan lounaan (riisipuuroa, kenties?) sekä paluumatkalla juhlallisen päivällisen. Ottakoon kukin niitä juomia ja herkkuja mukaan, mitä myös itse mielii nauttia. Me tarjoamme purjehduksen talvisella merellä.

Mukaan varaa tietysti riittävästi lämmintä, ja ehkä muutama vara-kerroskin, sillä merellä on paljon kylmempi kuin maissa. Ota hyvät hansikkaat, jotta voit kuvata päivän tapahtumat ystävillesi. Kuumaa kaakaota, teetä ja kahvia, niitä mieliville. Nämä ovat talven pikkujoulupurjehduksia.

Varaa paikka ajoissa, sillä niitä on vain rajattu määrä.

”Buukkaa” on se nappi, josta pitää painaa, jotta varaus lähtee käyntiin – varmista vain, että päivä sopii sinulle (scrollaa linkistä vain hieman alaspäin). Pyydä mukaan ystäväsikin, ja kerro tästä mahdollisuudesta muillekin. Tulkoon talvi, mutta vasta näiden reissujen jälkeen.

Varaa paikkasi nyt, ennen kuin on liian myöhäistä –>

~*~

Hep, täältä joulupurjehduksille! –>

~*~

Melkein menit ohi –>

~*~

Varaa paikkasi talvipurjehdukselle Fareatalla (+sauna after-sail) –>

Syyskuun seikkailupurjehdus

SEIKKAILUPURJEHDUS SYYSKUUN 1. viikolla

To-Su 3.-6.9.2020
NAUVO -TURKU
1-4 hlö / venemajoitus

Kesäkausi on nyt paketoitu kasaan!
Mukaan mahtui 74 uutta purjehdusta aloittelevaa ihmistä, 28 meripäivän aikana, 124 tuntia merellä, 347 merimailia taitettuna oppilaiden kanssa! Nämä luvut sisältävät 4 päiväpurjehdusta kesän alussa sekä 7* 3 päivän kurssipäivät heinä-elokuussa.

Syksyn ja tulevan talven purjehdukset julkaistaan pian, mutta syksyn ja kesän taitteeseen mahtuu yksi seikkailupurjehdus, jonka julkaisemme jo nyt:

Syyskuun 1. vko To-Su 3.-6.9. reitti NAUVO – TURKU

Purjehdus alkaa Torstaina 3.9. klo 11 Nauvosta ja päättyy Sunnuntaina klo 14 mennessä Turun vierasvenesatamaan. Matka sisältää ainakin yhden yö-/pimeän iltapurjehduksen ja majoittuminen tapahtuu veneessä kahdessa pimennysverholla eristetyssä hytissä, joissa yksi leveä peti kahdelle hengelle.

Varaa paikat siis joko itsellesi, tai itsellesi ja omalle ystävällesi/puolisolle. Lippua ei tarvitse heti lunastaa 2 paikkaisena, vaan ystävän voi liittää mukaan myöhemminkin.

Hinta 360e/ hlö , TAI 2-hlö lippu 320e/hlö.

Hinta sisältää ruuat tuttuun Fareatan tyyliin by emäntä Keiju Catering; aaminainen, lounas, päivällinen ja iltatee/-snacksi. Hinta ei sisällä satamamaksuun kuulumattomia kustannuksia (esim. erilliset saunat), matkoja veneelle/kotiin tai satamassa ruokailuja.

Vaatimukset purjehdukselle:
Gastin perustaidot suositellaan olevan hallussa vähintään toisella mukaan tulijoista. Taso: osittain haastava. Jos olet esim. joksus ollut Fareatalla purjehtimassa tai käynyt Fareatan gastikoulutuksen, se riittää mainiosti taitotasoksi, tai muu kokemus mereltä sopii myös!

Tämä on suoraa jatkoa aiemmille Fareatan gastikoulutus -purjehduksille, ja lisää samanlaisia on tulossa pian! Ensikertalaisille purjehdus soveltuu vain kokeneemman ystävän seurassa, joka toimii tiiminne mentorina ja vanhimpana.


Oma lämmin varustus mukaan – veneeltä saat purjehduskäsineet, mutta esim. purjehdustakkeja meillä ei ole lainata vieraille. Tutustu myös ennen varausta yleisiin ehtoihimme tästä.


Lisätiedot ja paikan varaaminen


0504690646 / whatsapp
Jasper Armanto

Seikkailu merelle, hoi!

Off Season- / talvipurjehdus? Kuinka varustautua?

Talvikausi merellä varustelun osalta alkaa jo syyskuun alusta, ns. venetsialaisten (muinaistulien yön) päätyttyä. Vaikka lunta ei tällöin sataisikaan, saattaa keli muuttua varsinkin iltaisin hyvinkin kylmäksi – vaikka päivällä paistaisi täysi helle. Varaudu syyskuusta alkaen purjehdukselle kuitenkin jo pitäen mielessä Off-Season vaatetusvinkit.

Varustautuminen talvipurjehdukselle ->

Gastikoulutus 2020 – vielä ehtii mukaan kesän purjehduksille!

Gastikoulutus 2020 on lähtenyt hyrinällä käyntiin!

Kesän alussa teimme 4 * yhden päivän purjehduksia, jotka myytiin täyteen lähes parissa päivässä. Nyt kesän  purjehdukset täyttyvät hyvää vauhtia, mutta vielä ehtii mukaan – ensimmäinen reissu alkaa jo vajaan parin viikon päästä! Aikataulu ja illmoittautuminen on nähtävillä täältä.

PURJEHDUKSET 2020

Purjehdukset ovat 3 päivän mittaisia, alkavat klo 11 Nauvosta (paluu samaan paikkaan klo 16 viimeisenä päivänä) ja majoittuminen tapahtuu omassa teltassa. Bussi kulkee mennen tullen Nauvoon Turusta (tai Helsingistä Kaarinassa vaihtaen) purjehdusten aikatauluihin nähden yhteen.

Koulutus tarjoaa perustaidot ja -tiedot veneessä toimimiselle, sekä kokeneemmille perämiehenä ja kipparina toimimisen lähtökohdat vaikka omaa venettä varten. Kouluttaja on intohimoinen, elämäntapa purjehtija ja ammattimerenkulkija Jasper Armanto. Syksyllä koulutus jatkuu kylmän sään arktisilla purjehduksilla. Lisätietoa ja aikataulut ovat nähtävillä tästä.

Purjehdukset sopivat kaikille tasosta tai kokemuksesta riippumatta.

PURJEHDUKSET 2020

Koulutuksen tavoite on etsiä ja kouluttaa Fareatalle osaava tiimi, jonka kanssa erilaisia koulutus-, kouluttautumis- ja seikkailuretkiä voisi tulevaisuudessa toteuttaa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.
Käytämme kaikki tuotot veneen varusteluun pidempiä matkoja ja vakituisempaa purjehduskoulutusta varten, johon sinäkin voit tulla mukaan apulaiskouluttajaksi. Tämä on meille kutsumustyö.

Tässä vielä kerran purjehdusten aikataulu ja koulutuksen pääsivu.
Salasana kurssille: GastiFareata2020

PURJEHDUKSET 2020

~*~

Purjehin kohti tuntemattomia vesihi!
-Jasper

Gastiksi Fareatalle!

Gastiksi mukaan

Miltä kuulostaa gastin pesti, koulutuspurjehdukset sekä mahdollisuus vastikeellisille purjehduksille saaristossa? Keskitymme kesällä 2021 laadullisesti parempaan, eli Fareatalle uusien gastien koulutamiseen ja harjoitteluun monilla eri koulutuspurjehduksilla, joiden ohessa järjestämme myös muita purjehduksia.

Koulutuspurjehdukset järjestetään pääosin viikonloppuisin; kesällä myös arkipäivisin.Purjehdusten aikataulu on vielä suunnitteilla ja siitä ilmoitetaan viestilistalla heti aikataulujen varmistuttua. Perus prjehdukset kestävät 1-3 päivää, ja ne lähtevät Turusta tai Nauvosta ja tapahtuvat saaristossa lähivesillä. Kesän alussa, pandemian niin salliessa, järjestämme päivän mittaisia tutustumispurjehduksia Vepsän saarelle ilmoittautuneille.

Ilmoittautuminen tänne tai osallistuminen purjehduksille ei sido mihinkään, vaikka toivommekin, että gastiksi pyrkivillä olisi mahdollisuus ja toive osallistua mahdollisimman monelle purjehdukselle ja tulla mukaan myös myöhemmin osaavana gastina, eli avustavana purjehduskouluttajana/-toimijana. Mikäli olet jo purjehduksen pro, purjehduksilla pääset tutustumaan Fareatan toimintatapoihin ja näin mukaan toimintaan.

Tavoitteena on kouluttaa Fareatalle gastijoukko, josta löytyisi aina sopiva gasti myös tilauspurjehduksille, sekä joiden kanssa olisi hauska harjoitella ja kokeilla uusia, villejäkin ideoita purjehduksen parissa ja tehdä seikkailuretkiä saaristossa.

Ilmoittaudu tästä. Huom! Ilmoittautuminen ei sido mihinkään. Keräämme tietoja ylös lisäinfon jakamista varten. Myös myöhemmässä vaiheessa voi tulla mukaan.

Gastina Fareatalla

 Fareatalla opit purjehduksesta ammattimerenkulkijan alaisuudessa ja pääset mukaan mielenkiintoisille purjehdusretkille. Taitoja voit hyödyntää kaikilla veneillä. Gastin tehtäviin kuuluu ruuasta huolehtimisen lisäksi monipuolisesti kaikkia veneen tehtäviä aina navigoinnista ja veneen ohjailusta uusien tulokkaiden ja asiakkaiden kouluttamiseen ja perehdyttämiseen. Aiempi kokemus ei ole tärkeää gastiksi tullessa, vaan terävä ja oppiva asenne.

  • Gastina opit paljon uutta ja voit hyödyntää taitoja kaikilla huvi- ja pienveneillä sekä pienen luokan ammattialuksilla
  • Gastitoiminta Fareatalla on myös johtamista ja kouluttamista
  • Joistakin purjehduksista maksetaan gasteille korvaus työstä – koulutus ja kokemus väylä gastin pestiin.

 Ilmoittautuminen ei sido sinua mihinkään. Keräämme tietoja ylös lisäinfon, kuten aikataulujen jakamista ja sopimista varten. Myös myöhemmässä vaiheessa voi tulla mukaan. Aiempaa kokemusta ei tarvita.

Gastina toimiminen on ennekaikkea hauskaa ja antoisaa – ja siinä oppii paljon uutta viettäen aikaa merellä!

Koulutuspurjehdusten aikataulu julkaistaan / sovitaan myöhemmin. Ennalta ilmoittautuneet voivat vaikuttaa julkaistavaan purjehdusaikatauluun.

Ilmoittaudu mukaan –>

~*~

Siisti Biitsi 2020

Järjestämme keväällä touko-kesäkuun vaihteessa Siisti Biitsin Turun vierasvenesataman rantabulevardilla ravintola Nooan kulmilla. Tapahtuma siirretään loppukesään tai syksyyn, mikäli pandemia jatkuu estäen tapahtuman järjestämisen kesän alussa. Tarkempi päivämäärä ilmoitanee myöhemmin. Kiinnostuneet seuratkaa artsailtrainingin harvaa uutisointia tarkoin sekä Facebookissa että Instagramissa! 🙂

Viime vuonna (2019) toukokuussa keräsimme rantakiviltä 836 roskaa. Lajittelimme ne ja ilmoitimme tuloksen Pidä Saaristo Siistinä ry:n ylläpitämään rekisteriin. Turun kaupunki noukki jätteet ja tarjosi siivousvälineitä käyttöömme siivouspäivän ajaksi.

IMG_8098

~*~

Kiitos 2019 – Tauolla 2020

Kausi 2019 tuli ja meni vauhdilla – 2020 aikana purjehdustoiminta pääosin tauolla.

Purjehdimme 2019 aikana 9 reissua joilla oli vieraita. Näiden aikana purjehdimme 250 merimailia (M) yhteensä lähes 20 päivän aikana. Mukana oli 30 eri ihmistä, joista suurin osa täysin ensikertalaisia meren ja purjehduksen parissa. Reissut olivat 1-3 päivän pituisia ja ulottuivat Nauvon lähivesille.

Aivan kesän alussa järjestimme myös Siisti Biitsi tapahtuman Turun Vierasvenesatamassa. Tapahtumaan osallistui 10 henkilöä ja päivän aikana keräsimme yli 800 roskaa vierassataman rantakaistaleelta.

Luvuista voi päätellä, ettei purjehdustahtimme ole kovin luja – keskimäärin vain vähän päälle 10 M päivässä. Se tarkoittaa parin tunnin merimatkasta reilun puolen päivän purjehtimiseen. Näin ehdimme viettää aikaa saarilla, käydä yksityiskohtaisesti läpi eri purjehdusoppeja ja harjoitella niitä, sekä nukkua rauhassa ilman kiirettä heti vain lähteäksemme. Näistä asioista kiittävät sekä aina uutta oppivat gastit että lomailemaan tulleet vieraat.

Aiempina vuosina olemme tehneet reilusti yli tuplat reissuja vuoteen 2019 nähden. 2019 emme voineetkaan panostaa reissujen järjestämiseen aivan samalla tavalla, sillä sekä valmistuin kesän alussa, että aloitin toisen laivatyön. Kaksi epäsäännöllistä aikataulua oli lopulta vaikea yhdistää.

14.6.2019 valmistuin Merikapteenin koulusta Turusta Novian Aboa Maresta. Opinnäytetyön kirjoitin Rahtipurjelaivoista, josta on pian tulossa tiivistelmä tänne, mutta jonka voi lukea (englanniksi) kokonaisuudessaan alta:

Shall we be sailing again? – The Future of Sail Shipping  Armanto Jasper,
Theseus Library

Katse 2020 ja kauemmas

Alkavana kautena 2020 olemme pääsääntöisesti työ- ja huoltotauolla. Emme luultavasti järjestä 2020 lainkaan reissua, ainakaan alkuun, koska muu toimi estää sen. Toivomme kuitenkin, että liityt purjehdusten viestilistalle, jossa ilmoitamme kaikista mahdollisista lisäkäsien avuntarpeista ja reissuista. Olen luopunut perinteisen tekstiviestilistan käytöstä, joten liity Telegram tai Whatsapp ryhmiin.

Vaikka lähes ilmaisten, avointen ja osallistavien purjehdusten järjestäminen on ollut kivaa, ei se anna tarpeeksi muun muassa taloudellisesti veneen ylläpitoon idealla, jolla olemme toimintaa toteuttaneet. Jatkamme reissuja, kun se jälleen on mahdollista ajan ja muiden resurssien salliessa, mahdollisesti jopa yrittäen. Jos sinulla on mielessä projekteja, joissa voisimme olla mukana, tai haluaisit olla mukana joissain meidän projekteissamme, olethan yhteydessä! Kiitos kaikille kuluneista vuosista!

Jasper

-ENGLISH-

Thank you 2019! We sailed half as much as compared to years before, because of my new job on board another vessels. Due this, I was not able to make much reservations or arrange trips otherwise. 2020 we will be on work and maintenance leave until further notice, and not arrange maybe any trips at all. I wish we get back in the sailing ”business” soon, hopefully getting it a bit more closer to a real business for financial sustainability (that’s my dream…) 🙂

~*~

836 roskaa kerätty!

Siivosimme toukokuussa 18.pvä järjestämässämme Siisti Biitsi -tapahtumassa yhteensä 836 roskaa Turun vierasvenesataman rannalta.

Suurin osa roskista oli piilossa lehtien alla ja kivikkojen koloissa. Roskia sai siis kaivamalla kaivaa, eikä kaikkia löydettyjä jumiinjääneitä, hauraita muovinpalasia ollut mahdollista saada kovin helposti talteen.

IMG_8702

Eniten löytyi muovia (372 kpl ), sitten tupakan tumppeja (232) ja muita 3-40. Myös vaarallisia jätteitä löytyi (3). Siivosimme yhteensä hieman päälle 200 metriä joen rantaa. Tämä tekee noin 3-4 roskaa metrin pituudelta. Siivoukseen aikaa kului noin 2 tuntia.

Mukana talkoissa oli tehokas 10 hengen tiimi lapsista aikuisiin. Pidä Saaristo Siistinä ry väritti tapahtumaa Beach Flageillä ja tarjoamalla roskapusseja sekä lajittelulomakkeet (Kiitos!). Turun kaupunki tuki siivousta huomioliiveillä sekä tuomalla paikalle hanskoja ja siivousvälineitä, mm. siivouspihtejä (Kiitos!). Itse tarjosimme talkoolaisille herkulliset leivät, raakakakkua sekä virvoittavaa juomaa (kiitos!) !

IMG_8098.JPG IMG_8514.JPG IMG_8739.JPG IMG_8872.JPG

Kiitos osallistuneille! Ensi syksynä järjestämme tapahtuman uudelleen samassa paikassa. Kesän aikana siivoamme rantoja satunnaisilta saarilta purjehdusmatkojemme aikana.

Kerätyt tiedot roskista ilmoitetaan Siisti Biitsin kordinaattoreille, joka ylläpitää roskien keruu rekisteriä ja he lähettävät tiedot edelleen myös kansainväliseen rekisteriin. Näin roskien määrää pyritään kartoittamaan.

IMG_8418.JPG IMG_8592.JPG  IMG_8329.JPG  IMG_8899.JPG

 

IMG_8054.JPG

~*~

 

Kesä 2019 aikataulut ja tapahtumat

FAREATAN 2019 KESÄ
// SUMMER 2019 FAREATA

 

Aikataulut ja tapahtumat -sivusto on nyt julkaistu! Sivulta näet kaikki tulevat ja ajankohtaiset tapahtumat ja purjehdukset:
// Schedule & Events for 2019 Fareata sailings is open now:

SCHEDULE & EVENTS 2019

Tulossa on ainakin:
// It is coming at least:

SIISTI BIITSI -talkoot toukokuussa La 18.pvä,
// Clean The Beach! – event Sat 18. open for all (time 11-14) at Turku quest harbor, contact for sign up & info,

YSTÄVÄPURJEHDUS  La 8.6. Purjehdusta ja picnic Vepsässä.
// Friends Go Sailing -day, Sat La 8.6. Sail & visit Vepsä for a full day picnic, contact for info & sign up

Seiliin viikonlopun purjehdus avoinna myös sekä viikon Juhannusmatka saaristoon. Tämän jälkeen suuntaamme Ahvenanmaalle 6 päivän purjehduksilla ja takaisin tullessa MOB- ja hätätilanteiden harjoittelupurjehdus. Osalla reissuista osallistutaan Siisti Biitsi (Clean The Beach!) -kampanjaan. Katso tapahtumakuvaukset ja ilmoittautuminen ylläolevasta linkistä.
// And many other trips as weekend voyage to Seili and Mid-Summer trip to outern archipelago waters! After mid summer we head to Ålands nad then to manouevring exercises. During some of the trips we participate to the Clean The Beach! -campaign. Check info & sign up from the link above!

Schedule & Events 2019 –>

 

~*~