Tervetuloa purjehtimaan!

IMG_7766.JPG

Purjehdus on parhaimmillaan aktiivinen kokemus merestä, tuulesta ja luonnosta. Meidän kanssa opit niin teoriassa kuin käytännössä purjehtimisesta ja liikkumisesta merellä.

Elämyksen yleiset ehdot ja ohjeet

Purjehdus on extreme-laji – hyvällä säällä se ei näy, mutta tuulen noustessa asennointi, kokemus ja varustelu merkitsevät jo huomattavasti.

Tässä veneemme ”10 kultaista sääntöä”, jotka toimivat myös tarjoamamme elämyksen ehtoina:

1. PURJEHTIESSA SAIL TRAINING -HENGESSÄ

Tule purjehtimaan hyvällä ja avoimella mielellä – ja vain terveenä.

Turvallisuus on myös mukavuustekijä. Siksi kiinnitämme erityistä huomiota perehdytykseen ja ohjeistukseen ennen matkaa. Perehdytys sisältää sekä ennakkoon katsottavat videot (yhteensä noin 30 min) sekä käytännön osion veneellä ennen matkan alkua (1 h). Koulutuspurjehduksilla käydään lisäksi muita asioita läpi ennen lähtöä.

Jaan kaiken tarvittavan materiaalin hyvissä ajoin ennen lähtöä sähköpostilla ja viesteillä. Purjehdukselle luodaan oma Whatsapp -ryhmä. Jos sinulla ei Whatsappia, saat tärkeimmät viestit tekstiviestillä.

Olet veneessä osa henkilöstöä – purjehduksen luonteesta mukaan enemmän tai vähemmän aktiivinen jäsen.

Kannella tehtäviä ovat mm. tähystys, navigointi, ohjaaminen, purjeiden käsittely (nosto, laskut, pakkaaminen). Koulututuksissa tai gastina osa tehtävistä on itsenäisellä vastuullasi. Elämys- ja asiakaspurjehduksilla sovimme osallistumisen määrästä erikseen sen mukaan, paljonko tahdotte osallistua ja tehdä vs. nauttia matkanteosta henkilökunnan hoitaessa purjehduksen.


Tullessasi gastiksi huvipurjehdukselle, tai halutessasi muuten vain saada matkasta opetuksellisesti enemmän irti, sinun on tunnettava perehdytysoppaan sisältö (kts. gastin taidot). Opas ja perehdytysmateriaalit jaetaan etukäteen mukaan tuleville (lisää vinkkejä purjehdukseen saat liittymällä Fareatan sähköpostilistalle).

HUOM.! ALLERGIAT JA RUOKARAJOITTEET: Rajoitetusta tilasta johtuen emme voi taata täysin allergia-puhdasta ympäristöä herkästi allergisille. Vähäiset ruoka-aineallergiat meidän on kuitenkin helppo ottaa huomioon kun ilmoitat siitä hyvissä ajoin ennen matkaa ylläolevasta linkistä. Seilaat tältä osin omalla vastuullasi!

2. MITÄ MUKAAN?

Mitä mukaan? Lue tarvittaessa lisää tästä, mutta MUISTA AINAKIN:

 •  Juomapullo
 • Aurinkolasit ja suojavoide sekä hattu
 • Omaa evästä välipalaksi ja kaiken varalta
 • Lämmintä ja tuulenpitävää vaatetta

Hanskat ja paukkuliivin saat lainaksi veneeltä, mutta omatkin voit ottaa!

Yön yli purjehdukselle lisäksi:

 • Pyyhe (ja uimapuku sekä saunavarusteet) 😉
 • Pehmeä laukku (vältä kovakantista – jos yövyt veneellä, nukut laukku jaloissasi)
 • Taskulamppu ja varaparistot
 • Oma pieni käsipyyhe on usein ja moneen kätevä veneellä
 • Makuupussi (ja tyynyliina). Oman lakanan käyttö on myös suositeltavaa veneellä.
 • Henkilökohtaiset lääkkeet ja hygieniatuotteet
 • Muut tarvitsemasi majoitustarpeet. Mikäli matka kohdistuu Seiliin mökki majoituksella, suosittelemme mökeistä fyyriä, porttia tai leipomoa.) Maisaaren mökkivaraukset voit tehdä täältä.

Katso TALVIPURJEHDUS HUOMIOT ja pukeutumisvinkit täältä!

Mikäli et ilmoittanut tietojasi purjehdusta varatessa, tee se nyt tästä. Ilmoittamatta jättäminen (tai myöhään saapunut ilmoittautuminen) katsotaan paikan peruutuksesksi, eikä tästä palauteta maksua.

img_1016

3. MAKSU, VAKUUTUS JA PERUUTUSEHDOT

Lue maksuehdot, vakuutusehdot sekä peruutusehdot tästä.

Maksa matka ennen purjehduksen alkua (mobilepay tai tilisiirto) sopimamme mukaan. Lähetämme laskun ja/tai kuitin pyynnöstä.

Toiminta on sivutoimista yrittäjyyttä muun työn ohessa. Olen yksityinen elinkeinonharjoittaja,

Y-Tunnus 3284690-8

Vene vuokrataan vain kokeneella ammattikipparilla, jolta löytyy tarvittavat ammattipätevyydet vuokravene- ja chartertoimintaan. Mukana on tarvittaessa toinen kokenut purjehtija ja tarvittaessa erillinen kokki.

Tulet mukaan ja purjehdit aina täysin omalla vastuullasi.

4. PALVELUT JA RUOKA

 Tarjoilemme purjehduksilla maittavaa, hyvälaatuista ja terveellistä kasvis- tai kalaruokaa. Ilmoitamme tai sovimme aina erikseen sisältyykö ruoka purjehduksen hintaan vai ei, ja kuuluuko hintaan osallistuminen ruuanlaittoon vai tarjoaako veneen henkilöstö aterian valmistuksen. Muilla kuin high-class -purjehduksilla, valmistaudu osallistumaan ruokien suunnitteluun, kustantamiseen ja laittamiseen.

 Ota välipalaa, hedelmiä, virkistysjuomia ym. ”omat herkut” mukaan . Merellä ruokailu saattaa viivästyä kelistä johtuen ja nälkä tulee joka tapauksessa!

Huomaa, että keittiömme (pentterin) tilat ovat rajatut. Kylmäsäilytystilaa on rajatusti.

Veneessä on septitankilla varustettu toiletti (wc). Rajoitetusta tilasta johtuen yön yli reissuilla sataman tilat tai luonnon helma ovat paras saniteettitilamme, aivan kuten pitkillä vaelluksilla metsissä tai kanoottireissuilla. Toiletin käyttö on yksinkertaista ja ja se opetetaan veneellä.

JÄTTEEN KERÄYS: Noudatamme veneellä mahdollisimman pitkälle ZERO-WASTE -aatetta. Gastin ja kansihenkilöiden tehtäviin kuuluu roskista huolehtiminen omatoimisesti satamissa. Käärepaperit ja roskat on kätevä kerätä vaikka taskuun ja viedä sitten roskiin, älä jätä roskia veneen kansille, istuinlaatikkon lokeroihin tms. – sieltä ne lentävät mereen!!

On huonoa merimiestapaa jättää esim. tyhjät kahvipahvimukit kannelle pyörimään! – ole huolellinen ja siivoa jälkesi!

5. TURVALLISUUS JA JÄRJESTYS

Vene on koti, mutta samalla yhteinen tila. Arvostamme toisten huomioimista ja tasapainon vaalimista niin ihmisten välillä kuin ihmisten ja luonnon välillä.

TUPAKOINTI ja nuuska: veneessä ei tupakoida eikä nuuskata. Kerää autiosaarilla maissa tumpit ja jätteet omaan kannettavaan tuhka-astiaan.

ALKOHOLI: Alkoholia on mahtavaa nauttia kohtuullisesti saunassa tai maissa. Merellä käyttö on rajoitettu ja ilman eri suostumusta kielletty. Ellemme muusta sovi, älä tuo veneelle isoja määriä alkoholia. Pidämme oikeuden olla ottamatta kyytiin päihtyneitä, alkoholia tuovia tai alkoholille voimakkaasti tuoksuvia henkilöitä, myös kesken matkanteon esim. välisatamissa. Voit kuitenkin tuoda omia virkistysjuomia kohtuullisesti esimerkiksi illan saunaa varten.

Merimatkalla ja veneen ympäristössä kaikki matkantekoon liittyvä vastuu on kipparilla. Olet kuitenkin itse vastuussa itsestäsi, kunnostasi ja siitä että ymmärrät näitä ja muita ohjeita matkalla ja että noudatat niitä. Kalastukseen virvelillä tarvitset henkilökohtaisen luvan viranomaisilta.

 • Noudata kipparin käskyjä vain jos ymmärrät ne. Vene on helppo hallita myös yksin asiantuntevin käsin. Useimmilla reissuilla on osaava ja koulutettu apukouluttaja (gasti) tai kansihenkilö mukana.
 • Ilmaise epätietoisuus selkein elein, huomaa, että esim. keulakannelta ei kuulu puhe tai huuto istuinkaukaloon veneen perälle.
 • Pidämme oikeuden mihin tahansa reitin, aikataulun jne. muutoksiin säätilan tai siihen verrattavissa olevien syiden suhteen missä vaiheessa matkaa tahansa tai ennen sen alkua. Kukin on aina itse vastuussa reissuun liittyvistä henkilökohtaisista kuluista tai tappioista, kuten matkoista veneelle/ kotiin, myös odottamattomien muutosten sattuessa kohdalle.
 • Mikäli henkilö joudutaan jättämään kyydistä syystä tai toisesta kesken matkanteon, tämä tapahtuu osallistujan omalla kustannuksella ja vastuulla. Näitä ohjeita tai kipparin muita käskyjä noudattamatta jättäminen on riittävä syy tällaiselle menettelylle.
 • Purjehtiessa pelastusliivejä ja muita turvallisuusvälineitä on käytettävä ehdoitta aina kipparin kehotuksesta tai kun tilanne sen muuten vaatii. Tarjoamme purjehdushanskat ja -liivit lainaan matkan ajaksi, ja kaikesta tarjoamastamme lainamateriaalista on lainaaja vastuussa ja huolimattomassa käytössä korvausvelvollinen.
 • Valokuvaan / videoin lähes kaikki purjehdukset. Julkaisen ja käytän kuvia mm. instagramissa, facebookissa, nettisivuillamme, purjehdusoppaissa ja -kirjoissa, lehdissä sekä mainostamiseen ja muissa yhteyksissä. On omalla vastuullasi ilmoittaa itse ennen matkaa, mikäli et halua olla kuvattavana tai kuvia, joissa esiinnyt, käytettävän julkisesti. Jaamme parhaat kuvat myös aina osallistujille Whatsappin (tai vast.) kautta. Seuraa meitä ko. mediakanavilla, jotta voimme @ -tägätä sinut kuviin ja stooreihin! 😉
 • Tullessasi purjehtimaan hyväksyt purjehduksen ehdot ja vakuutat tutustuneen näihin ohjeisiin sekä tietosuojakäytäntöömme, sekä ymmärtävän, hyväksyvän ja noudattavan niitä. Voimme poistaa veneeltä koska tahansa näitä ohjeita, sääntöjä tai kipparin muita määräyksiä noudattamattoman henkilön maihin lähimpään tai seuraavaan satamaan tämän omalla kustannuksella.
  • Kaikissa mahdollisissa tilanteissa tai epäselvyyksissä, pyrimme aina löytämään kauniin ja harmonian säilyttävän ratkaisun. Toistaiseksi emme ole koskaan joutuneet sellaiseen tilanteeseen, jossa harmoniaa ja yhteyttä ei olisi voinut säilyttää ja purjehtia samassa veneessä yhä eteenpäin ja yhteisiin uusiin seikkailuihin.
  • Kysy, mikäli on kysyttävää!
 • Kahta tai useampaa venettä vuokraavana tahona sovelletaan alihankinnan ehtoja (saatavilla erikseen).

Tervetuloa purjehtimaan! 🙂

img_3756

Voit opetella solmut nyt jo tästä.

Osaatko solmut? Näillä videoilla opetan kuinka tehdä perussolmut, sitoa köysi knaapiin, koilata köysi sekä purjeiden sitomisen solmut!

Kiitos kiinnostuksesta – merellä nähdään!

#Fareata #artsailtraining

@artsailtraininig

Jasper Armanto
Kippari s/y Fareata
Päivitetty: 16.03.2023

E-MAIL artsailtraining@gmail.com

PHONE +358 50 4690646
( miel. WhatsApp / soitto )

Seuraa ja tägää meidät jotta tiedät missä mennään:

Facebook

INSTAGRAM

Youtube

~*~

#Fareata @artsailtraining #gastifareata2023

Liity viestilistalle purjehduksia ja koulutusta varten ->

~*~