In English ->

~*~ Tervetuloa purjehtimaan!:) ~*~

IMG_7766.JPG

Purjehdus on parhaimmillaan aktiivinen kokemus merestä, tuulesta ja luonnosta. Meidän kanssa opit niin teoriassa kuin käytännössä purjehtimisesta ja merellä liikkumisesta.

Elämyksen ehdot

Purjehdus on extreme-laji – hyvällä säällä se ei näy, mutta tuulen noustessa asennointi, kokemus ja varustelu merkitsevät jo huomattavasti.

Hyvä turvallisuus on myös mukavuustekijä. Siksi kiinnitämme erityistä huomiota aluskohtaiseen perehdytykseen ja ohjeistukseen ennen matkaa. Tässä veneemme ”10 kultaista sääntöä”, jotka toimivat myös tarjoamamme elämyksen ehtoina:

PURJEHTIESSA…

 1. Tule purjehtimaan hyvällä ja avoimella mielellä.:)
 2. Olet veneessä osa miehistöä.

  Tämä tarkoittaa sopimuksesta riippuen enemmän tai vähemmän tehtäviä kannella, omatoimista aktiivista osallistumista mm. ruuan laittoon ja järjestyksen ylläpitoon. Kannella tehtäviä ovat mm. tähystys, navigointi, ohjaaminen, purjeiden käsittely (nosto ja laskut) jne.

  Reissun luonteesta ja kestosta riippuen osallistuminen veneen toimintoihin vaihtelee. Kalliimmilla purjehduksilla, esimerkiksi ystävänpäiväjuhlissa, me huolehdimme enemmän, sillä välin kun Sinä ja ystäväsi voitte keskittyä enemmän nauttimiseen. Spontaaneilla ja edullisilla gasti-reissuilla edellytämme taas suurta aktiivisuutta eri tehtävissä.
 3. Kaikkiin tehtäviin perehdytetään ja opastetaan. Mitään, mitä ei ole kerrottu, ei tarvitse osata, eikä tehdä yksin. Yhdessä pärjäämme paremmin.
 4. Mitä mukaan? Lue lisää tästä, mutta MUISTA AINAKIN:
  •  Juomapullo
  • Aurinkolasit ja suojavoide (hattu!)
  • Omaa evästä
  • Lämmintä vaatetta
   Yli yön reissuille lisäksi:
  • Pyyhe (ja uimapuku;)
  • Pehmeä laukku (vältä kovakantista – nukut laukku jaloissasi)
  • Taskulamppu ja varaparistot
  • Oma pieni käsipyyhe*
  • Aluslakana sängylle (1/pari) ja makuupussi (ja oma tyyny jos koet tarvitsevasi erityisen – meillä ei ole montaa tyynyä). Lakanan vuokra, mikäli omaa ei ole mukana, on 20e/peti. Edellytämme aluslakanan käyttöä sängyissä.*
  • Henkilökohtaiset lääkkeet ja hygieniatuotteet
  • TELTTA mikäli reissulle on ilmoitettu oma teltta majoitus !!

   * (pl. deluxe reissut. Deluxe matkoilla kaikki pyyhkeet ja lakanat kuuluvat pakettiin).
 5. Ilmoita tietosi hyvissä ajoin ennen matkaa – jokaisen osallistujan on ilmoittauduttava.
 6. ALLERGIAT JA RUOKARAJOITTEET: Rajoitetusta tilasta johtuen emme voi taata täysin allergia-puhdasta ympäristöä herkästi allergisille. Vähäiset ruoka-aineallergiat meidän on kuitenkin helppo ottaa huomioon kun ilmoitat siitä hyvissä ajoin ennen matkaa. Seilaat tältä osin omalla vastuullasi!
img_1016

MAKSU & TUKI VENEELLE

 1. Tuo sopimamme tukisumma ennen matkan alkua veneelle tai lahjoita se muuten sopimallamme tavalla (mobilepay, pivo, tilisiirto, paypal), ellei muusta ole sovittu:)
 2. Toimintamme on kevytyrittäjyyttä jakamistalouteen pohjautuen, vaikka aatteellisesti toimimme yhdistyksen tavoin voittoa tavoittelemattomasti. Kaikki tulot menevät suoraan reissun järjestämisen kuluihin ja sisältää vain pienen osuuden veneen ylläpitoon ja varusteluun. Lue halutessasi hinnoittelu- ja kulujen jakamisperiaatteistamme täältä.
 3. Tulet mukaan ja purjehdit aina täysin omalla vastuullasi. Emme ole vastuussa mistään vahingosta tai tapaturmasta joka matkalla saattaa teitä kohdata (pl. missä laki toisin määrää päällikön vastuusta ja missä tarjoamamme vastuuvakuutus korvaa vahingon). Purjehdit kanssamme kuin purjehtisit vanhempiesi tai ystäviesi kanssa – paitsi että me opetamme ja tarjoamme matkan kokonaisuutena usein ruokia myöten.

  Jaetut kulut (shared contributions)? Jaetut matkan kulut miehistön kesken on yleinen käytäntö kansainvälisissä purjehtijayhteisöissä. Voit lukea siitä lisää  täältä. Suomessa ei ole lakia, joka kieltäisi meitä vastaanottamasta tukea matkan järjestämistä vastaan menettelemällämme tavalla.
 4. YRITYKSILLE ja virallisille tahoille voimme tarjota matkan myös laskuttamalla joko omapaja.fi kautta (hinta sis. ALV 24%) tai lähettämällä tarjouksen Doerz elämysten tarjoaja palvelun avulla (hinta sis. n. 20% välityskuluja).
 5. Peruutusehdot: Reissun järjestely tuo meille kuluja myös jo ennen matkaa (mm. ruuan hankinta ja suunnittelu, järjestelykulut, satamamaksut, yhteydenpito tai veneen siirto sovittuun paikkaan). Siksi emme palauta pyytämäämme etukäteismaksua tai varausmaksua alle 14 päivän reissun aloituskohdasta.
  • Peruuttaessasi reissun yli 14 pv matkan aloituksesta, pidämme palautussummasta 10% (tai vähintään 5e) palautuskuluja, ellei muuta ole sovittu.
  • FORCE MAJEURE eli meistä riippumattomat tilanteet, jotka estävät veneen liikkeellelähdön: säätila, konerikko, epidemia, tai niihin verrattavissa oleva meistä riippumaton ja kipparin sellaiseksi katsoma painava syy: pyrimme ensisijaisesti sopimaan kanssanne toisen ajankohdan purjehdukselle ilman eri varausmaksua tai -hintaa. Mikäli tämä ei onnistu, palautamme maksetun varausmaksun 5e tai 10% palautuskuluja vastaan.
 6. Säävaraus: ohjeellinen tuuliraja on 14 m/s (tai 8 m/s jos lapsia tai isompi porukka mukana). Harkinta on kipparilla ja säätila tarkistetaan viimeisen kerran juuri ennen lähtöä.

PALVELUT JA RUOKA

 1.  Tarjoilemme pidemmillä reissuilla (lähtökohtaisesti yhdessä valmistettua, mutta käytännössä usein ”full service” periaatteella ”Keiju Catering” valmistamana) maittavaa ja terveellistä kasviruokaa. Lyhemmillä gastireissuilla suosimme usein nyyttäreitä, joissa jokaisen panos aterialle on tärkeä. Tarjoiltavat ja henkilömäärä vaikuttavat hintaan päivän reissuilla, ilmoita niistä siksi aina erikseen (esim. synttäriruuat – omat vai a’ la catering Fareata?)
  •  Välipalaa, hedelmiä ym – omat herkut – kannattaa aina olla mukana! (merellä ruokailu saattaa viivästyä kelistä johtuen mutta nälkä tulee joka tapauksessa!)
  • Olet osa miehistöä -huolehdimme vatsan tarpeista yhteisesti (pl. Keiju Catering -ateriat). Sovimme tai ilmoitamme aina ennen reissua tarjoilemmeko ruuan vai huolehtiiko kukin omistaan pääosin itse.
  • Tarjoilemme ja valmistamme veneellä ainoastaan kasvisruokaa. Huomiothan tämän omia eväitä tai nyyttäreitä tuodessasi – voit kuitenkin ottaa omia lihaisia eväitä mukaan mikäli niitä ei tarvitse valmistaa veneen keittiössä vaan esim. nuotiotulella saarella. Huom.! Jääkaapissa tilarajoite!
 2. Veneessä on pieni toiletti (wc). Rajoitetusta tilasta ja septi-kapasiteetista johtuen yön yli reissuilla sataman tilat tai luonnon helma ovat paras saniteettitilamme, aivan kuten pitkillä vaelluksilla metsissä tai kanoottireissuilla.
 3. JÄTTEEN KERÄYS: Noudatamme veneellä mahdollisimman pitkälle ZERO-WASTE -aatetta. Tämä tarkoittaa, ettemme kerää yltiömääräisesti vieraiden tuomaa jätettä veneelle. Vältä siis tuomasta suuria määriä pakkausroskaa esim. eväiden mukana, ja varaudu myös huolehtimaan niistä itse! Käärepaperit yms on kätevä kerätä tilanteen ollessa päällä vaikka taskuun ja viedä sitten kerralla roskiin, älä jätä eväiden käärepapereita veneen kansille, istuinlaatikkoon jne – sieltä ne lentävät mereen!

TURVALLISUUS JA JÄRJESTYS

 1. Vene on kotimme ja yhteinen tilamme. Arvostamme toisten huomioimista ja tasapainon vaalimista niin ihmisten välillä kuin ihmisten ja luonnon välillä.
  • TUPAKOINTI: emme tupakoi, nuuskaa tai käytä muitakaan päihteitä veneellä. Ne roskaavat ja ovat huonoksi ympärillä eläville. Pidemmillä matkoilla, mikäli mainitut asiat ovat hengellesi ehto, hoida asia siististi maissa keräämällä tumpit(!) ja tuhkat omaan kannettavaan tuhka-astiaasi.
  • ALKOHOLI: Alkoholia on sopivaa nauttia kohtuullisesti saunassa tai muuten maalla. Merellä käyttö on kuitenkin rajoitettu ja ilman eri suostumusta kielletty. Ellemme muusta sovi, älä tuo veneelle juhlallisia määriä alkoholia. Pidämme täyden oikeuden olla ottamatta kyytiin päihtyneitä tai alkoholille haisevia henkilöitä, myös täysin kesken matkanteon esim. välisatamissa.
 2. Merimatkalla ja veneen ympäristössä kaikki matkantekoon liittyvä vastuu on kipparilla. Olet kuitenkin itse vastuussa itsestäsi, kunnostasi ja siitä että ymmärrät näitä ja muita ohjeita matkalla ja että noudatat niitä. Kalastukseen tarvitset asianmukaisesti oman luvan viranomaisilta.
 • Noudata kipparin käskyjä vain jos ymmärrät ne. Vene on helppo hallita myös yksin asiantuntevin käsin.
 • Ilmaise epätietoisuus selkein elein jos et ymmärrä ohjeita.
 • Olet mukana veneellä, saarilla ja matkalla omalla vastuullasi.
 • Pidämme oikeuden mihin tahansa reitin, aikataulun jne. muutoksiin säätilan tai siihen verrattavissa olevien syiden suhteen. Emme ole vastuussa miehistölle pakottavista muutoksista aiheutuvista harmeista, kustannuksista tai taloudellisista tappioista kuten matkoista veneelle / kotiin.
 • Mikäli miehistön jäsen joudutaan jättämään kyydistä syystä tai toisesta kesken matkanteon, tämä tapahtuu ko. jäsenen omalla kustannuksella ja vastuulla. Näitä ohjeita tai kipparin muita käskyjä noudattamatta jättäminen on riittävä syy tällaiselle menettelylle.
 • Purjehtiessa pelastusliivejä ja muita turvallisuusvälineitä on käytettävä ehdoitta aina kipparin pyynnöstä tai kun tilanne sen muuten vaatii. Tarjoamme miehistölle myös purjehdushanskat lainaan matkan ajaksi, ja kaikesta tarjoamastamme lainamateriaalista on lainaaja vastuussa ja korvausvelvollinen.
 • Valokuvaamme reissuja. Julkaisemme ja käytämme kuvia mm. instagramissa, facebookissa, nettisivuillamme, mahdollisesti myös lehdissä julkisesti sekä mainostamiseen. On omalla vastuullasi ilmoittaa ennen matkaa, mikäli ehdottomasti et halua olla kuvattavana tai kuvia, joissa esiinnyt, käytettävän julkisesti. Seuraa meitä ko. mediakanavilla saadaksesi oman reissusi kuvat! 😉
 • Tullessasi purjehtimaan ja hyväksyessäsi purjehduksen ehdot vakuutat tutustuneen näihin ohjeisiin sekä tietosuojakäytäntöömme, sekä ymmärtävän, hyväksyvän ja noudattavan niitä. Voimme poistaa veneeltä koska tahansa näitä ohjeita, yhteisön sääntöjä tai kipparin muita määräyksiä noudattamattoman henkilön maihin lähimpään tai seuraavaan satamaan tämän omalla kustannuksella.
  • Kaikissa mahdollisissa tilanteissa tai epäselvyyksissä, pyrimme aina löytämään kauniin ja harmonian säilyttävän ratkaisun. Toistaiseksi emme ole koskaan joutuneet sellaiseen tilanteeseen, jossa harmoniaa ja yhteyttä ei olisi voinut säilyttää ja purjehtia samassa veneessä yhä eteenpäin ja yhteisiin uusiin seikkailuihin.
  • Kysy, mikäli on kysyttävää!

Tervetuloa purjehtimaan! 🙂

img_3756

Luottamus – Turva – Jakaminen – Kauneutta maailmaan!

Kiitos kiinnostuksesta – jokainen työ on ainutlaatuista ja jokainen retki seikkailu Luojan kämmenel!

#Fareata #artsailtraining

@artsailtraininig

IMG_8218

-Jasper Armanto
Captain / s/y Fareata
22.08.2020

~*~