In English ->

~*~ Tervetuloa purjehtimaan!:) ~*~

IMG_7766.JPG

Tarkoituksemme on jakaa purjehduselämyksiä seikkailuista, kokemuksista ja retkeilystä kiinnostuneille. Iso unelmamme on tarjota vastaavia kokemuksia kaikkialla maailman merillä.

Matka onkin parhaimmillaan aktiivinen kokemus merestä, tuulesta, luonnossa elämisestä ja purjeiden ja veneen käsittelystä.

Elämyksen ehdot

Purjehdus on extreme-laji – hyvällä säällä se ei paljon tunnu, mutta tuulen noustessa kokemus ja varustelu tekevät jo hiukan.

PURJEHTIESSA

 1. Tule purjehtimaan hyvällä ja avoimella mielellä. Tuskin tarvitsee selitellä miksi:)
 2. Tulet mukaan aina osaksi miehistöä. Tämä tarkoittaa tiettyjä tehtäviä kannella sekä kannen alla mm. ruuan laittoa, siivous & järjestyksen ylläpito, navigointia, ohjaamista, purjeiden käsittelyä ym.
  Reissun luonteesta ja kestosta riippuen osallistuminen veneen arkitoimintoihin vaihtelee. Tarkoitus on taata turvallinen ja siisti ympäristö kaikille veneellä oleville.
 3. Mitä mukaan? Lue lisää mutta ainakin:
  •  Juomapullo
  • Aurinkolasit ja -voide
  • Evästä
  • Lämmintä vaatetta
   Pidemmille reissuille lisäksi:
  • Pyyhe (ja uimapuku;)
  • Pehmeä laukku (vältä kovakantista)
  • Taskulamppu ja varaparistot
  • Lakanat sängylle, makuupussi ja oma tyyny (meillä ei montaa tyynyä)
 4. Ilmoita tietosi hyvissä ajoin ennen matkaa – jokaisen osallistujan on ilmoittauduttava.
 5. Rajoitetusta tilasta johtuen emme voi taata täysin allergia-puhdasta ympäristöä herkästi allergisille. Pienet ruoka-aineallergiat meidän on kuitenkin helppo ottaa huomioon kun ilmoitat siitä hyvissä ajoin ennen matkaa.

img_1016

TUKI VENEELLE

 1. Tuo sopimamme tukisumma ennen matkan alkua veneelle tai lahjoita se muuten sopimallamme tavalla (tilisiirto, Paypal), ellei muusta ole sovittu:)
 2. Huomaa ettei meillä ole yritystä tai muuta virallista toimintaa pyörittävää organisaatiota, vaan tarjoamme elämystä yksityishenkilöinä pientä ylläpidon tukea ja järjestelyn kuluja vastaan. Vuokrataksesi veneen virallisemmin Suomessa, katso tänne tai tänne.
  1. Tulet mukaan ja purjehdit aina täysin omalla vastuullasi. Emme ole vastuussa mistään vahingosta tai tapaturmasta joka matkalla saattaa kohdata. Purjehdit kanssamme kuin purjehtisit vanhempiesi tai ystäviesi kanssa – paitsi että me opetamme ja perehdytämme sinut purjehduksen maailmaan asiantuntevin mielin.
  2. Jaetut matkan kulut miehistön kesken on yleinen käytäntö kansainvälisissä purjehtijayhteisöissä. Voit lukea siitä lisää  täältä.
 3. Yksityinen matka voidaan kysyä Doerz Yhteisön sivujen kautta tai meiltä suoraan. Järjestämme mielellämme esim dokumentin kuvausretken ulkosaaristoon tai muun vastaavan matkan pienelle porukalle. Tukena käyvät myös hunaja ja talkoopanostus veneen kevät- & syksyn huoltotöihin.
 4. Peruutusehdot: Reissun järjestely tuo meille aina kuluja myös jo ennen matkaa (ruoka, siivous, satamamaksut, ylimääräiset huollot, veneen siirto sovittuun satamaan ym). Nämä kulut ovat aina suurempia kuin matka yksinämme. Siksi pyydämme varausmaksun reissua kysyttäessä (varausmaksua ei palauteta reissun peruuntuessa). Varausmaksun suuruus riippuu matkan luonteesta ja pituudesta, yleensä puolet kokonaistuesta.
  • Jos itse joudumme perumaan reissun ajankohdan konevian tai säätilan tähden, reissu on mahdollista järjestää samaan varausmaksuun toisena päivänä.
 5. Säävaraus: tuuliraja on 14 m/s (tai 8 m/s jos lapsia tai isompi porukka mukana). Harkinta on kipparilla ja säätila tarkistetaan viimeisen kerran juuri ennen lähtöä.

 

PALVELUT JA RUOKA

 1.  Tarjoilemme pidemmillä reissuilla (yhdessä valmistettua) maittavaa ja terveellistä kasviruokaa. Lyhemmillä reissuilla suosimme usein nyyttäreitä, joissa jokaisen panos aterialle on tärkeä. Tarjoiltavat ja henkilömäärä vaikuttavat hintaan päivän reissuilla, ilmoita niistä siksi aina erikseen (esim. synttäriruuat – pääosin omat vai meidän järjestämät?
  •  Välipalaa, hedelmiä ym kannattaa aina olla mukana! (merellä ruokailu saattaa viivästyä kelistä johtuen)
  • Olet osa miehistöä -huolehdimme vatsan tarpeista yhteisesti.
  • Tarjoilemme ja valmistamme veneellä ainoastaan kasvisruokaa. Huomiothan tämän omia eväitä tai nyyttäreitä tuodessasi – voit kuitenkin ottaa omia lihaisia eväitä mukaan mikäli niitä ei tarvitse valmistaa veneen keittiössä vaan esim. nuotiotulella saarella.
 2. Veneessä on pieni sisä-WC. Rajoitetusta tilasta ja septi-kapasiteetista johtuen yön yli reissuilla sataman tilat tai luonnon helma ovat kuitenkin paras saniteettimme, aivan kuten pitkillä vaelluksilla metsässä.
 3. JÄTTEEN KERÄYS: Noudatamme veneellä ZERO-WASTE -aatetta niin pitkälle kuin mahdollista. Tämä tarkoittaa, ettei meillä ole leipäpussia suurempaa jätekeräystä veneellä. Kuulit oikein, meillä ei ole roskista, koska emme juurikaan investoi jätteeseen. Vältä siis tuomasta likaisia tai haisevia muovipakkauksia, eväspusseja tms veneelle, mikäli mahdollista, ja varaudu huolehtimaan niistä itse. (saniteettiroskia varten meillä on pieni roskis wc:ssä).

IMG_5611

TURVALLISUUS JA JÄRJESTYS

 1. Vene on kotimme ja yhteinen tilamme.
  • TUPAKOINTI: emme tupakoi, nuuskaa tai käytä muitakaan päihteitä veneellä. Ne roskaavat ja ovat huonoksi ympärillä eläville. Pidemmillä matkoilla, mikäli mainitut asiat ovat hengellesi ehto, hoida asia siististi maissa keräämällä tumpit(!) ja tuhkat omaan kannettavaan tuhka-astiaasi.
  • ALKOHOLI: Alkoholia on sopivaa nauttia kohtuullisesti saunassa tai muuten maalla. Merellä käyttö on kuitenkin rajoitettu ja ilman eri suostumusta kielletty. Ellemme muusta sovi, älä tuo veneelle juhlallisia määriä alkoholia.
 2. Merimatkalla ja veneen ympäristössä kaikki matkantekoon liittyvä vastuu on kipparilla. Olet kuitenkin itse vastuussa itsestäsi, kunnostasi ja siitä että ymmärrät näitä ja muita ohjeita matkalla. Kalastukseen tarvitset asianmukaiset luvat.
 • Noudata kipparin käskyjä vain jos ymmärrät ne. Vene on helppo hallita myös yksin asiantuntevin käsin.
 • Ilmaise epätietoisuus selkein elein jos et ymmärrä ohjeita.
 • Olet mukana veneellä, saarilla ja matkalla omalla vastuullasi. Tuki ei sisällä vakuutusta miehistölle.
 • Pidämme oikeuden mihin tahansa reitin, aikataulun jne. muutoksiin säätilan tai siihen verrattavissa olevien syiden suhteen. Emme ole vastuussa miehistölle pakottavista muutoksista aiheutuvista harmeista tai taloudellisista tappioista kuten matkoista veneelle.
 • Purjehtiessa pelastusliivejä ja muita turvallisuusvälineitä on käytettävä ehdoitta aina kipparin pyynnöstä tai kun tilanne sen muuten vaatii. Tarjoamme miehistölle myös purjehdushanskat lainaan matkan ajaksi.
 • Valokuvaamme lähes kaikki reissumme. Julkaisemme ja käytämme kuvia mm. instagramissa, facebookissa, nettisivuillamme, mahdollisesti myös lehdissä julkisesti. On omalla vastuullasi ilmoittaa, mikäli ehdottomasti et halua olla kuvattavana. Seuraa meitä ko. mediakanavilla saadaksesi oman reissusi kuvat! 😉
 • Tullessasi purjehtimaan oletamme sinun tutustuneen näihin ohjeisiin ja noudattavan niitä. Voimme poistaa veneeltä koska tahansa näitä ohjeita, yhteisön sääntöjä tai kipparin muita määräyksiä noudattamattoman henkilön maihin lähimpään tai seuraavaan satamaan.
  • Kaikissa mahdollisissa tilanteissa tai epäselvyyksissä, pyrimme aina löytämään kauniin ja harmonian säilyttävän ratkaisun. Toistaiseksi emme ole koskaan joutuneet sellaiseen tilanteeseen, jossa harmoniaa ja yhteyttä ei olisi voinut säilyttää ja purjehtia samassa veneessä yhä eteenpäin ja yhteisiin uusiin seikkailuihin.

Tervetuloa seikkailemaan! 🙂

img_3756

Luottamus – Turva – Jakaminen – Kauneutta maailmaan!

Kiitos kiinnostuksesta – jokainen työ on ainutlaatuista ja jokainen retki seikkailu Luojan kämmenel!

Find us

@artsailtraining

IMG_8218

-Jasper / Kapteeni
Up-dated 23-02-2019

 

~*~