In English ->

~*~ Tervetuloa purjehtimaan!:) ~*~

IMG_7766.JPG

Purjehdus on parhaimmillaan aktiivinen kokemus merestä, tuulesta ja luonnosta. Meidän kanssa opit niin teoriassa kuin käytännössä purjehtimisesta ja merellä liikkumisesta.

Elämyksen yleiset ehdot ja ohjeet

Purjehdus on extreme-laji – hyvällä säällä se ei näy, mutta tuulen noustessa asennointi, kokemus ja varustelu merkitsevät jo huomattavasti.

Turvallisuus on myös mukavuustekijä. Siksi kiinnitämme erityistä huomiota perehdytykseen ja ohjeistukseen ennen matkaa. Perehdytys ensikertalaisille kestää reilun tunnin, riippuen ryhmäkoosta ja lähtötasosta.

Tässä veneemme ”10 kultaista sääntöä”, jotka toimivat myös tarjoamamme elämyksen ehtoina:

PURJEHTIESSA…

 1. Tule purjehtimaan hyvällä ja avoimella mielellä – ja vain terveenä.
 2. Olet veneessä osa henkilöstöä – purjehduksen luonteesta (toiveesi) mukaan enemmän tai vähemmän aktiivinen jäsen.

  Kannella tehtäviä ovat mm. tähystys, navigointi, ohjaaminen, purjeiden käsittely (nosto, laskut, pakkaaminen). Koulututuksissa tai gastina purjehduksilla tehtävät ovat vastuullasi. Business- tai vast. deluxe- luokan purjehduksilla kansihenkilöstömme hoitaa nämä tehtävät jotta te voitte keskittyä nauttimaan matkasta rauhassa (ellei tiimisi ole juuri halukas kokeilemaan ja oppimaan!)


  Tullessasi gastiksi huvipurjehdukselle, tai halutessasi muuten vain saada matkasta enemmän irti, sinun on tunnettava perehdytysoppaan sisältö (kts. gastin taidot). Opas jaetaan etukäteen mukaan tuleville (saat pääsyn oppimateriaaliin myös liittymällä Fareatan sähköpostilistalle). Deluxe-luokan risteilyillä etukäteisperehdytys ei ole välttämätöntä, vaan käymme tarpeelliset asiat paikanpäällä läpi. Etukäteisperehdytys säästää kuitenkin aikaa jotta pääsemme nopeammin merelle.


 3. Mitä mukaan? Lue lisää tästä, mutta MUISTA AINAKIN:
  •  Juomapullo
  • Aurinkolasit ja suojavoide (hattu!)
  • Omaa evästä välipalaksi ja kaiken varalta
  • Lämmintä vaatetta
   Yli yön reissuille lisäksi:
  • Pyyhe (ja uimapuku sekä saunavarusteet) 😉
  • Pehmeä laukku (vältä kovakantista – jos yövyt veneellä, nukut laukku jaloissasi)
  • Taskulamppu ja varaparistot
  • Oma pieni käsipyyhe on usein ja moneen kätevä veneellä
  • Aluslakana* sängylle sekä makuupussi (+oma matkatyyny). Lakanan vuokra, mikäli omaa ei ole mukana, on 20e/peti. Edellytämme aluslakanan käyttöä sängyissä.*
  • Henkilökohtaiset lääkkeet ja hygieniatuotteet
  • Muut tarvitsemasi majoitustarpeet. Mikäli matka kohdistuu Seiliin mökki majoituksella, suosittelemme mökeistä fyyriä, porttia tai leipomoa.)
 4. Katso TALVIPURJEHDUS HUOMIOT ja pukeutumisvinkit täältä!

  * (Deluxe-luokan purjehduksilla lakanat sisältyvät hintaan. Hinta kattaa lakanoiden pesun).
 5. Ilmoita tietosi hyvissä ajoin ennen matkaa – jokaisen osallistujan on ilmoittauduttava mielellään heti paikan vahvistumisen jälkeen, mutta viimeistään 24 tuntia ennen matkan alkua, ellei muuta ole annettu ilmoittautumisohjeeksi. Ilmoittamatta jättäminen (tai myöhään saapunut ilmoittautuminen) katsotaan paikan peruutuksesksi, eikä tästä palauteta maksua.
 6. ALLERGIAT JA RUOKARAJOITTEET: Rajoitetusta tilasta johtuen emme voi taata täysin allergia-puhdasta ympäristöä herkästi allergisille. Vähäiset ruoka-aineallergiat meidän on kuitenkin helppo ottaa huomioon kun ilmoitat siitä hyvissä ajoin ennen matkaa. Seilaat tältä osin omalla vastuullasi!
img_1016

MAKSU

 1. Maksa matka ennen purjehduksen alkua (mobilepay, pivo, tilisiirto, paypal), sopimamme mukaan. Lähetämme laskun pyynnöstä.
 2. Toiminta on sivutoimista yrittäjyyttä muun työn ohessa. Olen yksityinen elinkeinonharjoittaja,

  Y-Tunnus 3284690-8

  Vene vuokrataan vain kokeneella kipparilla, jolta löytyy tarvittavat ammattipätevyydet vuokravene- ja chartertoimintaan. Mukana on tarvittaessa aina myös toinen kokenut ja osaava purjehtija (kansihenkilö/perämies).
 3. Tulet mukaan ja purjehdit aina täysin omalla vastuullasi (tarjoamamme vakuutuksen omavastuuosuus (n. 500e henkilövahingoissa) on osallistujan omalla vastuulla). Kukin huolehtii omien matkatavaroiden vakuuttamisesta purjehdukselle. Emme ole vastuussa mistään vahingosta tai tapaturmasta joka matkalla saattaa teitä kohdata, paitsi missä laki toisin määrää päällikön vastuusta ja missä tarjoamamme vastuuvakuutus korvaa henkilövahingon osallistujan maksaman omavastuun ylimenevältä osalta vakuutuksen ylärajaan saakka. Purjehdit kanssamme kuin purjehtisit vanhempiesi tai ystäviesi kanssa – paitsi että me opetamme ja tarjoamme matkan kokonaisuutena usein ruokia ja täyttä palvelua myöten. (purjehduksesta riippuen).
 4. Peruutusehdot: Kaikki laskutetut purjehdukset ovat sitovia.
  • FORCE MAJEURE eli meistä riippumattomat tilanteet, jotka estävät veneen liikkeellelähdön: mikäli purjehdus joudutaan perumaan järjestäjän puolelta yli 7 päivää ennen ajankohdan alkua, palautetaan maksusta kaikki lukuunottamatta 50e varausmaksua. Mikäli force majeure tilanne (säätila, konerikko, virkavallan pakote, muu pakottava syy) estää purjehduksen järjestämisen lyhyemmällä varoitusajalla, palautetaan kaikki 90e varausmaksua vastaan. Talvikaudella (marras-huhutikuussa) mikäli jäät tai talven olosuhteet estävät purjehduksen järjestämisen, palautan asiakkaalle koko summan 10 euron toimistokuluja vastaan.
  • Asiakkaan peruessa purjehduksen yli 14 vuorokautta ennen purjehduksen alkua, pidetään 20% (tai vähintään 100e) varausmaksuna, jota ei palauteta. Alle 14 vuorokauden tehdyistä peruutuksista pidetään 50% ja alle 7 vuorokautta tehdyistä peruutuksista 100%, ellei muuta ole sovittu.
  • Kun matka tilataan tai maksetaan Doerz-alustaa käyttäen: Doerz vastaa palautuksista ja rahansiirrosta alihankkijoineen (mm. tilanteet, joissa joudumme itse peruumaan reissun Force Majeureen nojaten, tai reissu peruuntuu vähäisen osallistujamäärän vuoksi). Asiakkaan peruuttaessa maksetun matkan Doerz-alustan kautta pätee samat ehdot kuin näissä ehdoissa mainittu muutoinkin.
 5. Säävaraus: ohjeellinen tuuliraja on 14 m/s (tai 10 m/s jos lapsia tai isompi porukka mukana). Harkinta on kipparilla ja säätila tarkistetaan viimeisen kerran juuri ennen lähtöä.

PALVELUT JA RUOKA

 1.  Tarjoilemme purjehduksilla usein maittavaa, hyvälaatuista ja terveellistä kasvisruokaa. Tietyillä purjehduksilla saatamme tarjoilla myös kalaa – ilmoita siis ilmoittautuessa aina kaikki ruoka-aine rajoitteet ja allergiat! Lyhyillä gasti- tai huvipurjehduksilla suosimme myös yhteisesti valmistettuja eväitä tai aterioita. Sovimme aina erikseen sisältyykö ruoka purjehduksen hintaan vai ei, ja kuuluuko hintaan osallistuminen ruuanlaittoon vai hoitaako veneen oma henkilöstö ateriat. Muilla kuin selkeästi asiakaspurjehduksilla, valmistaudu osallistumaan ruokien suunnitteluun, kustantamiseen ja omatoimiseen toteutukseen (kun tulet mukaan esim. gastina).
  •  Ota välipalaa, hedelmiä, virkistysjuomia ym. – ”omat herkut” – aina mukaan riippumatta tarjoilemmeko ruuan vai emme. Merellä ruokailu saattaa viivästyä kelistä johtuen ja nälkä tulee joka tapauksessa!
  • Huomaa, että keittiömme (pentterin) tilat ovat rajatut. Veneellä on kylmäsäilytystilaa noin 40-litraa.
 2. Veneessä on pieni toiletti (wc). Rajoitetusta tilasta ja septi-kapasiteetista johtuen yön yli reissuilla sataman tilat tai luonnon helma ovat paras saniteettitilamme, aivan kuten pitkillä vaelluksilla metsissä tai kanoottireissuilla.
 3. JÄTTEEN KERÄYS: Noudatamme veneellä mahdollisimman pitkälle ZERO-WASTE -aatetta. Vältä siis tuomasta suuria määriä esim. pakkausroskaa veneelle. Gastin ja kansihenkilöiden tehtäviin kuuluu roskista huolehtiminen omatoimisesti satamissa. Käärepaperit yms. on kätevä kerätä vaikka taskuun ja viedä sitten roskiin, älä jätä roskia veneen kansille, istuinlaatikkon lokeroihin tms. – sieltä ne lentävät mereen!!

  On huonoa merimiestapaa jättää esim. tyhjät kahvipahvimukit kannelle pyörimään! – ole huolellinen ja siivoa jälkesi!

TURVALLISUUS JA JÄRJESTYS

 1. Vene on kotimme ja yhteinen tilamme. Arvostamme toisten huomioimista ja tasapainon vaalimista niin ihmisten välillä kuin ihmisten ja luonnon välillä.
  • TUPAKOINTI: emme tupakoi, nuuskaa tai käytä muitakaan päihteitä veneellä. Ne roskaavat ja ovat huonoksi ympärillä eläville. Pidemmillä matkoilla, mikäli mainitut asiat ovat hengellesi ehto, hoida asia siististi maissa keräämällä tumpit ja tuhkat vaikka omaan kannettavaan tuhka-astiaan.
  • ALKOHOLI: Alkoholia on mahtavaa nauttia kohtuullisesti saunassa tai muuten maalla. Merellä käyttö on rajoitettu ja ilman eri suostumusta kielletty. Ellemme muusta sovi, älä tuo veneelle isoja määriä alkoholia. Pidämme oikeuden olla ottamatta kyytiin päihtyneitä, alkoholia tuovia tai alkoholille voimakkaasti tuoksuvia henkilöitä, myös kesken matkanteon esim. välisatamissa. Muutoin voit tuoda omia juomia kohtuullisesti illan saunaa varten.
 2. Merimatkalla ja veneen ympäristössä kaikki matkantekoon liittyvä vastuu on kipparilla. Olet kuitenkin itse vastuussa itsestäsi, kunnostasi ja siitä että ymmärrät näitä ja muita ohjeita matkalla ja että noudatat niitä. Kalastukseen tarvitset asianmukaisen oman luvan viranomaisilta.
 • Noudata kipparin käskyjä vain jos ymmärrät ne. Vene on helppo hallita myös yksin asiantuntevin käsin. Useimmilla reissuilla on osaava ja koulutettu apukouluttaja (gasti) tai kansihenkilö mukana.
 • Ilmaise epätietoisuus selkein elein, huomaa, että esim. keulakannelta ei kuulu puhe tai huuto istuinkaukaloon veneen perälle.
 • Pidämme oikeuden mihin tahansa reitin, aikataulun jne. muutoksiin säätilan tai siihen verrattavissa olevien syiden suhteen missä vaiheessa matkaa tahansa tai ennen sen alkua. Kukin on aina itse vastuussa reissuun liittyvistä henkilökohtaisista kuluista tai tappioista, kuten matkoista veneelle/ kotiin, myös odottamattomien muutosten sattuessa kohdalle.
 • Mikäli henkilö joudutaan jättämään kyydistä syystä tai toisesta kesken matkanteon, tämä tapahtuu osallistujan omalla kustannuksella ja vastuulla. Näitä ohjeita tai kipparin muita käskyjä noudattamatta jättäminen on riittävä syy tällaiselle menettelylle.
 • Purjehtiessa pelastusliivejä ja muita turvallisuusvälineitä on käytettävä ehdoitta aina kipparin kehotuksesta tai kun tilanne sen muuten vaatii. Tarjoamme purjehdushanskat ja -liivit lainaan matkan ajaksi, ja kaikesta tarjoamastamme lainamateriaalista on lainaaja vastuussa ja huolimattomassa käytössä korvausvelvollinen.
 • Valokuvaan / videoin lähes kaikki purjehdukset. Julkaisen ja käytän kuvia mm. instagramissa, facebookissa, nettisivuillamme, mahdollisesti myös lehdissä julkisesti sekä mainostamiseen. On omalla vastuullasi ilmoittaa itse ennen matkaa, mikäli ehdottomasti et halua olla kuvattavana tai kuvia, joissa esiinnyt, käytettävän julkisesti. Jaamme parhaat kuvat myös aina osallistujille Whatsappin (tai vast.) kautta. Seuraa meitä ko. mediakanavilla, jotta voimme @ -tägätä sinut kuviin ja stooreihin! 😉
 • Tullessasi purjehtimaan ja hyväksyessäsi purjehduksen ehdot vakuutat tutustuneen näihin ohjeisiin sekä tietosuojakäytäntöömme, sekä ymmärtävän, hyväksyvän ja noudattavan niitä. Voimme poistaa veneeltä koska tahansa näitä ohjeita, sääntöjä tai kipparin muita määräyksiä noudattamattoman henkilön maihin lähimpään tai seuraavaan satamaan tämän omalla kustannuksella.
  • Kaikissa mahdollisissa tilanteissa tai epäselvyyksissä, pyrimme aina löytämään kauniin ja harmonian säilyttävän ratkaisun. Toistaiseksi emme ole koskaan joutuneet sellaiseen tilanteeseen, jossa harmoniaa ja yhteyttä ei olisi voinut säilyttää ja purjehtia samassa veneessä yhä eteenpäin ja yhteisiin uusiin seikkailuihin.
  • Kysy, mikäli on kysyttävää!
 • Kahta tai useampaa venettä vuokraavana tahona sovelletaan alihankinnan ehtoja (saatavilla erikseen).

Tervetuloa purjehtimaan! 🙂

img_3756

Luottamus – Turva – Jakaminen

Kiitos kiinnostuksesta – merellä nähdään!

#Fareata #artsailtraining

@artsailtraininig

IMG_8218

Jasper Armanto
Kippari s/y Fareata
Päivitetty: 11.09.2021

~*~

E-MAIL artsailtraining@gmail.com

PHONE +358 50 4690646
( miel. WhatsApp / soitto )

Seuraa ja tägää meidät jotta voimme jakaa kuvamme myös Sinulle yhteiseltä purjehdukseltamme:

Facebook

INSTAGRAM

FLICKR

Youtube

~*~

#Fareata @artsailtraining #gastifareata2021

~*~

Liity viestilistalle purjehduksia ja koulutusta varten ->

~*~