In English ->

~*~ Tervetuloa purjehtimaan!:) ~*~

IMG_7766.JPG

Purjehdus on parhaimmillaan aktiivinen kokemus merestä, tuulesta ja luonnosta. Meidän kanssa opit niin teoriassa kuin käytännössä purjehtimisesta ja merellä liikkumisesta.

Elämyksen ehdot

Purjehdus on extreme-laji – hyvällä säällä se ei näy, mutta tuulen noustessa asennointi, kokemus ja varustelu merkitsevät jo huomattavasti.

Turvallisuus on myös mukavuustekijä. Siksi kiinnitämme erityistä huomiota aluskohtaiseen perehdytykseen ja ohjeistukseen ennen matkaa. Tässä veneemme ”10 kultaista sääntöä”, jotka toimivat myös tarjoamamme elämyksen ehtoina:

PURJEHTIESSA…

 1. Tule purjehtimaan hyvällä ja avoimella mielellä.:)
 2. Olet veneessä usein osa henkilöstöä – reissun luonteesta ja sopimuksen luonteesta (toiveesi) mukaan enemmän tai vähemmän aktiivinen jäsen.

  Kannella tehtäviä ovat mm. tähystys, navigointi, ohjaaminen, purjeiden käsittely (nosto, laskut, pakkaaminen) jne. Koulututus- ja edullisilla gastipurjehduksilla kannen tehtävät ovat vastuullasi. Business- tai muulla relax- luokan purjehduksella kansigastimme hoitaa nämä ellei tiimisi ole innostunut oppimaan käytännön avusta!


  Tullessasi gastiksi huvipurjehdukselle, tai halutessasi muuten vain saada matkasta enemmän irti, sinun on tunnettava turvallisuusperehdytyksen sisältö. Perehdytysopas- ja muu ennakkomateriaali jaetaan purjehdukselle ilmoittautuneille, ja nämä on tärkeä käydä ennalta läpi hyvissä ajoin ennen purjehdusta.

 3. Kaikkiin tehtäviin perehdytetään ja opastetaan. Mitään, mitä ei ole kerrottu, ei tarvitse osata, eikä tehdä yksin. Yhdessä pärjäämme paremmin.
 4. Mitä mukaan? Lue lisää tästä, mutta MUISTA AINAKIN:
  •  Juomapullo
  • Aurinkolasit ja suojavoide (hattu!)
  • Omaa evästä
  • Lämmintä vaatetta
   Yli yön reissuille lisäksi:
  • Pyyhe (ja uimapuku;)
  • Pehmeä laukku (vältä kovakantista – nukut laukku jaloissasi)
  • Taskulamppu ja varaparistot
  • Oma pieni käsipyyhe*
  • Aluslakana sängylle (1 leveä/pari) ja makuupussi (+oma tyyny jos tarvitset erityisen – meillä ei ole montaa tyynyä). Lakanan vuokra, mikäli omaa ei ole mukana, on 20e/peti. Edellytämme aluslakanan käyttöä sängyissä.*
  • Henkilökohtaiset lääkkeet ja hygieniatuotteet
  • Teltta mikäli reissulle on ilmoitettu oma teltta majoitus.
 5. TALVIPURJEHDUS HUOMIOT ja vinkit voit katsoa täältä!

  * (pl. deluxe reissut. Deluxe matkoilla kaikki pyyhkeet ja lakanat kuuluvat pakettiin).
 6. Ilmoita tietosi hyvissä ajoin ennen matkaa – jokaisen osallistujan on ilmoittauduttava mielellään heti paikan vahvistumisen jälkeen, mutta viimeistään 24 tuntia ennen matkan alkua, ellei muuta ole annettu ilmoittautumisohjeeksi. Ilmoittamatta jättäminen (tai myöhään saapunut ilmoittautuminen) katsotaan paikan perumiseksi, eikä tästä palauteta rahoja.
 7. ALLERGIAT JA RUOKARAJOITTEET: Rajoitetusta tilasta johtuen emme voi taata täysin allergia-puhdasta ympäristöä herkästi allergisille. Vähäiset ruoka-aineallergiat meidän on kuitenkin helppo ottaa huomioon kun ilmoitat siitä hyvissä ajoin ennen matkaa. Seilaat tältä osin omalla vastuullasi!
img_1016

MAKSU & TUKI VENEELLE

 1. Maksa matka ennen purjehduksen alkua (mobilepay, pivo, tilisiirto, paypal), sopimamme mukaan.
  Toimintamme on kevytyrittäjyyttä jakamistalouteen pohjautuen, vaikka aatteellisesti toimimme yhdistyksen tavoin voittoa tavoittelemattomasti. Vene vuokrataan kokeneella kipparilla, jolta löytyy tarvittavat ammatti- ja huvipätevyydet vuokravenetoimintaan.
 2. Tulet mukaan ja purjehdit aina täysin omalla vastuullasi (tarjoamamme miehistövakuutuksen omavastuuosuus on osallistujan vastuulla). Emme ole vastuussa mistään vahingosta tai tapaturmasta joka matkalla saattaa teitä kohdata, paitsi missä laki toisin määrää päällikön vastuusta ja missä tarjoamamme vastuuvakuutus korvaa vahingon osallistujan maksaman omavastuun jälkeen. Purjehdit kanssamme kuin purjehtisit vanhempiesi tai ystäviesi kanssa – paitsi että me opetamme ja tarjoamme matkan kokonaisuutena usein ruokia myöten.
 3. YRITYKSILLE ja virallisille tahoille voimme tarjota matkan laskuttamalla joko omapaja.fi kautta (hinta sis. ALV 24%) tai lähettämällä tarjouksen Doerz elämysten tarjoaja palvelun avulla (hinta sis. n. 20% välityskuluja, joista ALV 10%, ja jolloin Doerz hoitaa laskutukset / kuitit).
 4. Peruutusehdot: Maksua ei palauteta alle tai 14 päivää reissun aloituskohdasta. Pyytäessämme erillisen varausmaksun (sisältyen osana kokonaisuhintaan), varausmaksua ei palauteta. HUOM! COVID-19 tilanne aiheuttaa muutoksia peruutuskäytäntöihin 3.12.2020 alkaen. Voit peruuttaa reissusi yli 7 päivää ennen reissun alkua saaden täyden palautuksen puoleltamme (ei koske varausmaksua). Huomaa, että varausmaksu on aina vain osa purjehduksen kokonaismaksusta, eikä sitä palauteta. Kaikilla purjehduksilla emme pyydä varausmaksua, vaan pelkän purjehduksen kokonaismaksun suoraan, jolloin sovelletaan näitä ehtoja.
  • Peruuttaessasi reissun yli 14 pv (COVID-19 aikana 7pv) matkan aloituksesta, pidämme palautussummasta 10% (tai vähintään 5e) palautuskuluja, ellei muuta ole sovittu, mikäli erillistä varausmaksua ei ole maksettu.
  • FORCE MAJEURE eli meistä riippumattomat tilanteet, jotka estävät veneen liikkeellelähdön: säätila, konerikko, epidemia, tai niihin verrattavissa oleva meistä riippumaton ja kipparin sellaiseksi katsoma painava syy: pyrimme ensisijaisesti sopimaan kanssanne toisen ajankohdan purjehdukselle ilman uutta varausmaksua tai -hintaa. Mikäli tämä ei onnistu, palautamme maksetun maksun 5e tai 10% palautuskuluja vastaan (ei koske varausmaksua).
  • Kun matka tilataan tai maksetaan Doerz-alustaa käyttäen: Doerz vastaa palautuksista ja rahansiirrosta alihankkijoineen (mm. tilanteet, joissa joudumme itse peruumaan reissun Force Majeureen nojaten, tai reissu peruuntuu vähäisen osallistujamäärän vuoksi). Asiakkaan peruuttaessa maksetun matkan Doerz-alustan kautta pätee samat ehdot kuin näissä ehdoissa mainittu muutoinkin.
 5. Säävaraus: ohjeellinen tuuliraja on 14 m/s (tai 8 m/s jos lapsia tai isompi porukka mukana). Harkinta on kipparilla ja säätila tarkistetaan viimeisen kerran juuri ennen lähtöä.

PALVELUT JA RUOKA

 1.  Tarjoilemme pidemmillä reissuilla (lähtökohtaisesti yhdessä valmistettua, mutta käytännössä usein ”full service” periaatteella keittiöhenkilömme valmistamana) maittavaa ja terveellistä kasviruokaa. Suosimme usein lisäksi nyyttäreitä välipaloiksi. Järjestämillämme reissuilla mainitsemme aina erikseen sisältyykö ruoka hintaan vai ei, ja valmistetaanko se yhteistuumin vai keittiömme puolesta. Tilatessa varmista miten haluat ruuan suhteen menetellä – full service toimii poikeuksetta hyvin.
  •  Välipalaa, hedelmiä, virkistysjuomat ym. – ”omat herkut” – aina mukaan riippumatta tarjoilemmeko ruuan vai emme! (merellä ruokailu saattaa viivästyä kelistä johtuen ja nälkä tulee joka tapauksessa!)
  • Tarjoilemme ja valmistamme veneellä ainoastaan kasvisruokaa. Huomiothan tämän omia eväitä tai nyyttäreitä tuodessasi – voit kuitenkin ottaa omia lihaisia eväitä mukaan mikäli niitä ei tarvitse valmistaa veneen keittiössä vaan esim. nuotiotulella saarella. Huom.! Jääkaapissa tilarajoite! Kysy jos tuot kylmätuotteita pidemmille matkoille.
 2. Veneessä on pieni toiletti (wc). Rajoitetusta tilasta ja septi-kapasiteetista johtuen yön yli reissuilla sataman tilat tai luonnon helma ovat paras saniteettitilamme, aivan kuten pitkillä vaelluksilla metsissä tai kanoottireissuilla.
 3. JÄTTEEN KERÄYS: Noudatamme veneellä mahdollisimman pitkälle ZERO-WASTE -aatetta. Tämä tarkoittaa, ettemme kerää yltiömääräisesti vieraiden tuomaa jätettä veneelle. Vältä siis tuomasta suuria määriä pakkausroskaa esim. eväiden mukana, ja varaudu myös huolehtimaan niistä itse! Käärepaperit yms on kätevä kerätä tilanteen ollessa päällä vaikka taskuun ja viedä sitten kerralla roskiin, älä jätä eväiden käärepapereita veneen kansille, istuinlaatikkoon jne. – sieltä ne lentävät mereen!

  On huonoa merimiestapaa jättää esim. tyhjät kahvipahvimukit kannelle pyörimään! – ole huolellinen ja siivoa jälkesi!

TURVALLISUUS JA JÄRJESTYS

 1. Vene on kotimme ja yhteinen tilamme. Arvostamme toisten huomioimista ja tasapainon vaalimista niin ihmisten välillä kuin ihmisten ja luonnon välillä.
  • TUPAKOINTI: emme tupakoi, nuuskaa tai käytä muitakaan päihteitä veneellä. Ne roskaavat ja ovat huonoksi ympärillä eläville. Pidemmillä matkoilla, mikäli mainitut asiat ovat hengellesi ehto, hoida asia siististi maissa keräämällä tumpit(!) ja tuhkat omaan kannettavaan tuhka-astiaasi.
  • ALKOHOLI: Alkoholia on mahtavaa nauttia kohtuullisesti saunassa tai muuten maalla. Merellä käyttö on kuitenkin rajoitettu ja ilman eri suostumusta kielletty. Ellemme muusta sovi, älä tuo veneelle juhlallisia määriä alkoholia. Pidämme täyden oikeuden olla ottamatta kyytiin päihtyneitä, alkoholia tuovia tai alkoholille haisevia henkilöitä, myös täysin kesken matkanteon esim. välisatamissa. Ilmoitamme erikseen jos ko. reissulla on sopivaa nauttia alkoholillisia virkistysjuomia vai ei – jos olet epävarma, kysy! Tilausreissuilla asiakas määrittää alkoholipolitiikan yhdessä kipparin kanssa reissun luonteen mukaan.
 2. Merimatkalla ja veneen ympäristössä kaikki matkantekoon liittyvä vastuu on kipparilla. Olet kuitenkin itse vastuussa itsestäsi, kunnostasi ja siitä että ymmärrät näitä ja muita ohjeita matkalla ja että noudatat niitä. Kalastukseen tarvitset asianmukaisesti oman luvan viranomaisilta.
 • Noudata kipparin käskyjä vain jos ymmärrät ne. Vene on helppo hallita myös yksin asiantuntevin käsin. Useimmilla reissuilla on osaava ja koulutettu apukouluttaja/gasti mukana.
 • Ilmaise epätietoisuus selkein elein jos et ymmärrä ohjeita.
 • Pidämme oikeuden mihin tahansa reitin, aikataulun jne. muutoksiin säätilan tai siihen verrattavissa olevien syiden suhteen. Miehistö on aina itse vastuussa reissuun liittyvistä henkilökohtaisista kuluista, harmeista tai tappioista, kuten matkoista veneelle/ kotiin, myös yllättävien muutosten sattuessa kohdalle.
 • Mikäli miehistön jäsen joudutaan jättämään kyydistä syystä tai toisesta kesken matkanteon, tämä tapahtuu ko. jäsenen omalla kustannuksella ja vastuulla. Näitä ohjeita tai kipparin muita käskyjä noudattamatta jättäminen on riittävä syy tällaiselle menettelylle.
 • Purjehtiessa pelastusliivejä ja muita turvallisuusvälineitä on käytettävä ehdoitta aina kipparin pyynnöstä tai kun tilanne sen muuten vaatii. Tarjoamme miehistölle myös purjehdushanskat lainaan matkan ajaksi, ja kaikesta tarjoamastamme lainamateriaalista on lainaaja vastuussa ja korvausvelvollinen.
 • Valokuvaamme reissuja. Julkaisemme ja käytämme kuvia mm. instagramissa, facebookissa, nettisivuillamme, mahdollisesti myös lehdissä julkisesti sekä mainostamiseen. On omalla vastuullasi ilmoittaa itse ennen matkaa, mikäli ehdottomasti et halua olla kuvattavana tai kuvia, joissa esiinnyt, käytettävän julkisesti. Seuraa meitä ko. mediakanavilla, jotta voimme @ -tägätä sinut julkaisemiimme kuviin! 😉
 • Tullessasi purjehtimaan ja hyväksyessäsi purjehduksen ehdot vakuutat tutustuneen näihin ohjeisiin sekä tietosuojakäytäntöömme, sekä ymmärtävän, hyväksyvän ja noudattavan niitä. Voimme poistaa veneeltä koska tahansa näitä ohjeita, yhteisön sääntöjä tai kipparin muita määräyksiä noudattamattoman henkilön maihin lähimpään tai seuraavaan satamaan tämän omalla kustannuksella.
  • Kaikissa mahdollisissa tilanteissa tai epäselvyyksissä, pyrimme aina löytämään kauniin ja harmonian säilyttävän ratkaisun. Toistaiseksi emme ole koskaan joutuneet sellaiseen tilanteeseen, jossa harmoniaa ja yhteyttä ei olisi voinut säilyttää ja purjehtia samassa veneessä yhä eteenpäin ja yhteisiin uusiin seikkailuihin.
  • Kysy, mikäli on kysyttävää!

Tervetuloa purjehtimaan! 🙂

img_3756

Luottamus – Turva – Jakaminen

Kiitos kiinnostuksesta – jokainen työ on ainutlaatuista ja jokainen retki seikkailu Luojan kämmenel!

#Fareata #artsailtraining

@artsailtraininig

IMG_8218

-Jasper Armanto
Aluksen Päällikkö / s/y Fareata
Viimeisin päivitys: 23.02.2021

~*~

E-MAIL artsailtraining@gmail.com

PHONE +358 50 4690646
( imessage, Telegram, WhatsApp )

Seuraa ja tägää meidät jotta voimme jakaa kuvamme myös Sinulle yhteiseltä purjehdukseltamme:

Facebook

INSTAGRAM

FLICKR

Youtube

~*~

#Fareata @artsailtraining #gastifareata2021

~*~