Gastikoulutus 2023

Opi purjehtimaan Gastikoulutuksessa!

Varaa paikkasi tästä –>

Kesto on yhden viikonlopun (La-Su, touko-kesäkuussa) Turussa, tai heinäkuun alusta alkaen 3 päiväinen Nauvosta lähtien. Lisäksi kurssilaisten tulee tutustua ennakkomateriaaleihin ja tehdä purjehdukselle lyhyt valmistava ennakkotehtävä.

Opit turvallisen purjehtimisen perusteet, jotta voit toimia gastina millä tahansa veneellä. Tavoitteena on, että koulutettava osaa toimia itsenäisesti osana veneen henkilöstöä, tuntee purjehtimisen perusteet (turvallisuus) ja ymmärtää merenkulun periaatteet (hyvä merimiestapa). Parhaimmillaan ryhmä osaa purjehtia täysin keskenään kolmannen purjehduspäivän jälkeen.*

Toisena tavoitteena kipparilla on löytää hyviä tyyppejä mukaan Fareata-veneen ympärille muodostuneeseen yhteisöön ja gastitiimiin. Kouluttaminen on kipparille intohimo ja osa harrastusta. Tässä tiimissä voit päästä purjehtimaan seikkailullisille purjehduksille niin kesällä kuin talvellakin saaristossa ja kenties pian ulkomailla asti. Tietyt purjehdukset ovat ensisijaisesti tarjolla vain perehdytetyille ja koulutetuille gasteille.

Ole rohkeasti yhteydessä jos on kysyttävää: Jasper Armanto, 0504690646 (miel. whatsapp) / artsailtraining@gmail.com

Varaa tästä->

Koulutuksessa:

 • Saat itsellesi uudistetun, 160-sivuisen, helppolukuisen ja kuvitetun Gastin Purjehdusoppaan sekä tiivistetyt pdf- power point tiivistelmät (sis. paljon kuvia, Jasper Armanto, 2023, pdf). Oppaassa käydään kaikki tarvittavat osiot ja enemmänkin läpi, joista on gastille hyötyä veneellä kuin veneellä.
 • Käytännön osuus 2 tai 3 päiväinen purjehdus. Tavoite 3 päiväisellä purjehduksella on, että tiimi kykenee hallitsemaan veneen täysin itsenäisesti satamasta lähdön jälkeen. Osallistuessa kahteen kertaan 2 päiväiselle purjehdukselle, pääset tähän tavoitteeseen helposti ja toisella kerralla pääset syventämään oppejasi.
 • Purjehduksella majoitus kotona (Turku, 2 päivän purjehdukset touko-kesäkuussa) tai vuokramökissä (/omassa teltassa) saarella Maisaari (Maisaari, 3 päivän purjehdukset, majoitus omatkustanne erikseen, heinäkuun purjehdukset).
 • Ensikertalaisille ja kokeneille. Kokeneena pääset harjoittelemaan vahtipäällikkönä olemista ja johtamaan kiperiä tilanteita (mm. MOB eli mies meressä -harjoittelu purjeilla ohjaillen).
 • Hinta erittäin kilpailukykyinen ja hinta-laatusuhteeltaan erinomainen, sis. ruuat purjehduksen aikana (saattaa sisäl.
 • Jotta purjehdus järjestetään, vaaditaan vähintään 3 osallistujaa. Rahat palautetaan täysimääräisenä, mikäli osallistujamäärä ei täyty.

Kurssilla käydään läpi kaikki gasteille välttämättömät asiat turvallisen purjehduksen kautta. Oppimateriaalit sisältävät paljon enemmän tietoa, kuin mitä tällä kurssilla ehditään käydä läpi tai mitä gastilta voidaan edellytettää. Kaikkia taitoja ja asioita voi hyödyntää suoraan millä tahansa veneillä purjehtiessa tai omaa venettä harkittessa.

Katso aikataulu ja varaa paikkasi tästä –>

Aiheet:

 • Purjeveneessä toimimisen yleiset periaatteet ja turvallisuus
 • Turvallinen kiinnittyminen ja irroittaminen
 • Maisemanavigointia, käytännön harjoittelun kautta (ei plotteria, kartta käteen ja menoksi!)
 • Merimiestapa ja -taidot, sis. solmut, köysien käsittely, hyvä merimiestapa
 • Aluksen ohjailu ja komennot
 • Vinssin ja purjeiden käsittely
 • Purjeiden trimmit ja asennot eri tuulissa
 • Reivaaminen ja piissä makaaminen, erilaisia purjeillaohjailun harjoituksia
 • Kipparin velvollisuudet gasteja kohtaan, gastin rooli
 • Hätätilanteet, mm. MOB tilanne purjeilla ohjaillen, hypotermia, erilaiset hätä- ja pikatilanteet maissa ja merellä. Kuinka pelastaa ihminen vedestä?
 • Säätilan vaikutus ja ennakointi purjehduksella (mm varustus).
 • …..ja paljon muuta!

S/Y Fareata on valtamerialus, joka soveltuu koulutuskäyttöön erinomaisesti sen manuaalisen takilan köysistön ansiosta. Fareatalla kaikki toimii käsin – esimerkiksi keulapurje nousee hakasilla, eikä ole rullalla. Tämä tarkoittaa, että Fareatalla pääset tekemään ja osallistumaan paljon – lähtökohtana on seikkailukasvatus, jossa kippari valvoo ja opastaa alkuun, mutta jossa saat itse kokeilal ja tehdä mahdollisimman paljon. Ennakkomateriaalit toimivat erinomaisesti valmistavana perehdytyksenä aiheeseen.

*Vaikka tavoite on kova, on huomattava, ettei mikään yksittäinen viikonlopun kurssi ole riittävä tarpeeksi laajan kokemuksen kerryttämiseksi, jotta henkilö olisi kykenevä yksin tai omatoimisesti purjehtimaan. Purjehtiminen on ikuinen opin tie, ja tämä on alku – kokemusta on kerrytettävä usealla purjehduksella ja usean kauden aikana.

Varaa nyt, jottet missaa tätä kesää –>

SY FARATA PURJEVENE –>

Kokemus, ainoa todellinen pääomamme

Purjehtiessa yhdistyy elämän kauneus ja karu käytännön toiminta syvään läsnäolon valppauteen.

IMG_4176.JPG

~*~

Varmin keino päästä mukaan purjehtimaan on liittyä Fareatan viestilistalle. –_>

Viestilistalla saat pääsyn myös Fareatan Gastikoulutussivustolle, sekä saat lähes kuukausittain vinkkejä ja oppiaiheita purjehtimisen lyhyestä oppimäärästä. Liity tästä Fareatan tiimiin –>

Koulutusta ja Elämyksiä

Kyllä, järjestämme sekä tapahtuma- että koulutuspurjehduksia. Järjestämme niitä sekä avoimina tapahtumina, joihin voi kuka tahansa liittyä, tai voit kysyä sopivaa ajankohtaa porukallesi (2-7 hlö).

Yhden yön Turku-Seili-Turku on suosittu viikonlopun mittainen luksuspurjehdus läpi kauden aina jäiden tuloon asti. Voit valita kahdesta eri teemasta: koulutus tai seikkailu-elämys.

Pyydä tarjous –>

Liity viestilistalle saadaksesi vinkkejä purjehdukseen ja merenkulkuun—>

Purjehtimaan oman porukan kanssa?

Järjestän yksityisiä purjehduksia tilauksesta niissä rajoissa, kuin pystyn töiden ja myytyjen purjehdusten ohella tekemään.

Voit myös pyytää tarjouksen mistä tahansa avoimesta purjehduksesta muuntaa purjehdus yksityiseksi tapahtumaksi tiimillesi.

Liity sähkäpostilistalle saadaksesi tiedon avatuista purjehduksisa ensimmäisten joukossa ->

Osaatko jo solmut?

Opi tekemiltäni videoilta tärkeimmät solmut veneellä, knaapisolmu, koilaaminen ja purjeiden sitomisen solmut. Tarvitset näitä veneellä – opit ne 10 minuutin harjoitelun jälkeen.

Liity purjehdusten viestilisalle!

Viestilistalla saat tiedon kaikista purjehduksista kaikista nopeiten ja varmiten. Helpoiten liittyminen onnistuu omalla viestilaitteellasi WhatsApp kanavalle tai sähköpostilistalle. Voit poistua listoilta milloin tahdot.

Varaa paikka Gastikoulutuspurjehdukselle –>

Saari – haaste – seikkailu – oppihetki – solmu – Joka päivä uusi!

ps. tälläistä saattaa olla vielä toukokuussakin (toukokuussa 2017). Katso kylmän sään varustuksesta tullessa keväällä tai syyskuun alettua purjehtimaan.