English ->

Kokemus, ainoa todellinen pääomamme

Purjehtiessa yhdistyy elämän kauneus ja karu käytännön toiminta syvään läsnäolon valppauteen.

IMG_4176.JPG

~*~

Kesän 2020 purjehdukset: gastikoulutuksen avoimet koulutuspurjehdukset, AIKATAULU –>

Näillä gastikoulutuksen purjehduksilla opit varmasti lisää! Tavoitteena on kouluttaa päteviä gasteja veneeseen kuin veneeseen – opit siis käytännössä aivan perus veneily- ja purjehdustaitoja hyvässä, ammattillisessa ja intohimoisessa opastuksessa.

Reissut ova 3 päivän matkoja saariston eri kohteisiin, lähtien idyllisestä ja vilkkaasta kesäkylästä Nauvosta, suoraan saariston sydämestä. Koulutus ja käytännön opettelu ovat purjehdusten ytimessä. Majoitus tapahtuu omassa teltassa.

2019 osallistumme Pidä Saaristo Siistinä ry:n Siisti Biitsi kampanjaan useilla purjehduksillamme. Keräämme siis roskia satunnaisilta saarilta ja levitämme tilastot roskaisuudesta eteenpäin. Lue lisää –>

~*~

Liity spontaanien purjehdusten viestikanavalle!

Viestikanavalla saat tiedon (spontaaneista) purjehduksista kaikista nopeiten ja varmiten. Helpoiten liittyminen onnistuu Telegram tai WhatsApp kanavalle.

Lue lisää ja liity viestilistalle tästä ->

Matkan varaus ja kyselyt:
  • Montako henkeä on kiinnostunut tulemaan mukaan?
  • Milloin olisi paras ajankohta reissulle?
  • Montako päivää: Päivän Try-out Airistolla vai retki ulkosaaristoon yöpyen veneellä?
  • Lähtö pidemmille reissuille sesongin aikana edullismmin (Juhannus -31.elokuu välillä) lähtien Nauvosta (1,5 h autolla/saaristobussilla) Päiväreissut ovat sesongin aikana kalliimpaa kuin sesongin ulkopuolella ja niille lähtö onnistuu parhaiten Turusta Ruissalon hiekkatannalta Saaronniemestä.
  • Voit maksaa meille suoraan tai pyytää laskutusta. Laskutamme omapaja.fi tai Doerz -elämyspalvelun kautta (Doerz hinta = +20% välityskuluja).
  • Päiväksi veneelle mahtuu 8, yöksi tilaa on 4 vieraalle (2* oma verholla erotettava hytti)
  • Lue veneemme Hyvä Tietää -ohjeet ja ehdot ennen tarjouksen pyytämistä.
  • Ilmoita mitä kautta meistä kuulit, mitä kautta haluaisit maksun suorittaa ja yllä mainitut muut seikat (hlö määrä ja päivämäärät)
  • Ota yhteyttä mieluisinta kanavaa käyttäen lisätietoja tai reissupyyntöä varten!

Räätälöimme matkan tarpeitasi vastaan. Katso esimerkki kohteemme täältä ->

Hinta sisältää sopimamme mukaan: perehdytyksen ja opetuksen, kasvisruuat, satama-, huolto-, ja reissun järjestely& suunnittelukulut, osallistavat miehistöpaikat (mm. yhdessä ruuan valmistaminen, lainavarusteet (purjehdushanskat, pel.liivit), osallistuminen veneen arkitoimintoihin, kuten ohjailuun ja navigointiin), oman tai ystävän kanssa majoituksen veneessä.

Hinta ei sisällä: matkoja veneelle/kotiin, satamamaksuun kuulumatonta satamatoimintaa esim. ruokailuja satamaravintolassa ym.

Haaveilemme maailmanympärysmatkasta, joten kaikki tuki purjehduksilta menee veneen ylläpitoon ja varusteiden huoltoon. Lisää veneestä ->

Veneellä ollessanne olette aina osa miehistöä ja vastuussa itsestänne.

Alku ja loppukausi: 350e / päivä /ryhmä, ruuat nyyttärinä tai kysy meiltä, lähtö Turusta tai Nauvosta
Sesonki n. 19.6. – 1.9.: 350e-400e / päivä/ryhmä, hinta riippuu ajankohdasta ja paikasta. Pidemmillä matkoilla kustannukset päivää kohden ovat luonnollisesti aina edullisemmat!
Yli yön matkat: konsultoi kipparin kanssa niin pohditaan yhdessä!

IMG_7873.JPG

Teemareissuja

Huom. kaikki hinnat ovat suuntaa-antavia ja vaihtelevat tilanteen mukaan.

Try-Out Airisto, 5-7h

2-8 hkl / reissu, nyyttärit mukaan. Tarjoamme nyyttärein lounaan & lämpimän juoman. Sisältää perehdytyksen purjehdukseen ja halujenne mukaan enemmän tai vähemmän käytännön oppia & harjoittelua. Muistoksi voit ostaa Diplomin omalla purjehduskuvallasi. Kokoukset, idea-palaverit, synttärit jne 350e / reissu.

IMG_8766.JPG

Päivän Piknik Saarella, 8-12 h

Kokopäivän piknik Airistolla, pysähtyen tilan salliessa Vepsään tai ankkuriin lähistölle nauttimaan saaren antimista ja/tai nuotiosta, uimisesta ja hyvästä ruuasta. 8-12 tuntia, omat eväät tai kasvisherkut veneeltä. Tarjoamme juoman, välipalaa sekä lounaan/päivällisen.  Muistoksi voit ostaa Diplomin omalla purjehduskuvallasi. max 8 hkl., 450e / ryhmä.

IMG_7884.JPG

Viikonlopuksi saareen, 2-3 pvä

2-3 päivän reissu (1 tai 2 yötä), myös arkisin. Reitti esim. Turku / Nauvo -> Seili / Maisaari / Pähkinäinen / autiosaaren lahti ankkurissa -> Turku / Nauvo, tai matkaten esim. omalle mökkisaarellesi. Reitti optimoidaan sään ja olosuhteiden mukaan. Veneellä makuusijat 4 henkilölle, mutta myös majoittuminen saaren mökissä onnistuu eri varauksella (esim. Seilissä majoitusvaihtoehtoja myös ryhmille). Kysy!

Esim 1) Turku – Seili / Maisaari Aamulla veneelle, lähtö ja purjehdusta, illalla saaressa saunomassa. Seuraavana päivänä takaisin, tai päivä saarella ja vasta sitten takaisin.

Vaihtoehto 2) Nauvo / Korpoström -> Utö / Jurmo / Kökar  (3 pvä) … Ja ilmaisella Eivor-lautalla takaisin kotiin (tai vaihtoehtoisesti aloitamme reissun toisinpäin)!

IMG_4611.JPG

4-6 päivän seikkailut ulkosaaristoon / Ahvenanmaalle

3-5 yön (4-6 päivän) retki ulkosaaristossa / Ahvenanmaalla, max. 4 hkl majoitus veneessä, sisältää yhdessävalmistetut kasvisateriat (omakustanteiset muut eväät ja välipalat). Lähtö Turun saariston satamista (Turku, Nauvo) tai miksei jopa Ahvenanmaalta suoraan.

Pidemmillä reissuilla, myös jo yli yhden yön reissuilla, miehistön osallistuvuus veneen eri arkitehtäviin korostuu. Näitä on esim. siivous, ruuanlaitto, tuuletus jne purjehdustehtävien ohella.

IMG_2980.JPG

Vähävaraisille, talkoolaiset ja varattomat?

-> Neuvottele kapteenin kanssa matkan järjestelyistä tai liity reissujen viestilistallemme! Myös seuraamalla facebook-sivustoamme ja instagrammia saatat saada tiedon purjehduksista, mutta koska fb ei näytä kaikkia julkaisuja seinälläsi, saatat missata tarjoukset jollet ole viestilistalla! (Spontaanit purjehdukset ovat edullisempia kuin muut vastaavat reissut, esim. siirtopurjehduksia saariston eri kohteissa tai vapaita paikkoja teemapurjehduksilla, kuitenkin enimmäkseen lyhyen varoitusajan lähdöillä:)

-> Kerää ystäväpiirisi, työtoverisi tai muu joukko ja lahjoittakaa yhdessä purjehdusmatka jollekin tuntemallenne lähipiirin nuorelle tai läheiselle! Se on lahja, joka opettaa ja jää mieleen!

~*~

Miehistön jäsenenä osallistut veneen arjen toimintoihin niin kannella kuin kannen alla. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta purjehtimisesta tai merilläolosta; valpas, avara ja innokas mieli ovat pohja hyvään kokemukseen. Katso huolella ohje-listamme läpi, sillä vaikka olisit purjehtinut ennenkin, kiinnitämme turvallisuuteen erityistä huomiota ja se alkaa jo kotona valmistautuen. Kauttamme saat hyvän kosketuksen purjehtimisen ja vaihtoehtoisen elämäntavan maailmaan.

Purjehtiminen on kuin 24/7 tosielämän ”Escape Room” -peli: jatkuva valppaus muuttuvan ympäristön ja käytännöllisten uusien taitojen oppimisen kautta sekä rentouttaa että haastaa. Parhaimmillaan purjehtiminen on jotakin todella uudistavaa; arvokas kokemus ja vaihtelu arkeesi.

IMG_3661

 s/y Fareata  miehistöineen aina lähtövalmiina – hio-ohoi, waiting for you;)

~*~

Pidämme oikeuden kaikkiin muutoksiin ja reissujen peruuntumiseen sääolosuhteista tai muusta pakottavasta syystä johtuen. 

Purjehtiminen on sielulle nautinto; mielelle läsnäoloa, ja keholle lepoa. Merillä Taivas on rajana unelmoinnille – tai vapaudelle olla läsnä.

Saari – haaste – seikkailu – oppihetki – solmu – Joka päivä uusi!

ps. tälläistä saattaa olla vielä toukokuussakin (toukokuun alku 2017), tai lokakuussa! Katso kylmän sään varustuksesta tullessa keväällä tai syyskuun alettua purjehtimaan —> (tulossa)

Purjehtiminen eheyttää ja tiivistää niin yksilöä kuin ryhmää kokonaisuutena. Uudet käytännön taidot aivan kuten mielen luova oppimisen tila vapauttaa ja luo avaruuden sisällesi – ja antaa merkityksen tyhjyydelle – elämän mystiikalle.

WP_20170706_009.jpg
~*~uutta nyt! Ole ensimmäisten joukossa, seuraa facessa ->