SIISTI BIITSI -Fareata purjehdukset ja tapahtumat

CLEAN THE BEACH 2019

 

TAPAHTUMAT // Events

Keväällä on kaikille avoin Siisti Biitsi -tapahtuma La 18.5.  klo 11-14 Turun vierasvenesatamassa (Läntinen rantakatu 57). Talkoot valokuvataan.

Siivoamme ennalta määrätyn alueen (mitä ehdimme), laskemme ja kirjaamme roskat ylös. 8 paikkaa avoinna – tarjoamme teetä ja purtavaa, ilmoittautuminen suoraan meille! Mukaan mahdollisesti sotkuiseksi menevät suojavaatteet ja hanskat!

Siivosimme tapahtumassa 836 roskaa. Eniten löytyi muovia (<400), sitten tupakan tumppeja (230) ja muita 3-40. Myös 3 vaarallista jätettä. Suurin osa roskista oli piilossa kivien koloissa poissa näkyviltä.

Julkaisemme tarinoita ja kuvia talkoista Instagramissa ja Facebookissa.

Tapahtuman rinnakkaisjärjestäjä Pidä Saaristo Siisti ry on näkyvillä tapahtumassa.

Syksyllä järjestämme toisen vastaavan tapahtuman.

 

Siisti Biitsi -PURJEHDUKSET

Siivoamme saaria ja rantoja purjehdusmatkojemme aikana 2019. Tällöin osallistujat ovat veneen koko miehistö yhteisiin siivoustalkoisiin (1-3 h siivousta/ ranta). Kuka vain voi osallistua purjehduksiemme kautta talkoisiin.

Purjehdukset ovat kokonaisuus matka, jossa osallistuminen Siisti Biitsi kampanjaan on osa kokonaisuutta. Siisti Biitsi -purjehduksen tunnistat aikataulussa vihreästä väristä ja ”Clean The Beach!” -tekstistä reissun kuvauksessa. Spontaanisti saatamme myös muillakin purjehduksilla osallistua ohjelmaan. Purjehdukset ja työtalkoot valokuvataan.

 

MISSIO

Siivoamme, levitämme tietoa ja raportoimme PSS ry:lle (Pidä Saaristo Siistinä) satunnaisten saarten ja rantojen roskaisuudesta Saaristomerellä ja Ahvenanmaalla. Roskat lajitellaan PSS ry:n ohjeiden mukaisesti ja määrät kirjataan ylös.

PSS ry ylläpitää valtakunnallista rantojen ”roskarekisteriä” joka on näkyvillä heidän sivuillaan. PSS ry raportoi tiedot roskan määrästä eteenpäin laajepaa roskaisuuden tutkimusta ja kartoittamista varten.

Oma osallisuutemme kokonaisuuteen on pieni, mutta työ meille on tärkeä kokonaisuus levittäen ja kiinnittäen huomiota ihmiskunnan laajamittaisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin ja zero waste aatteen puoltamaan elämäntyyliin ja yhteiskuntarakenteeseen.

Tapahtumat ja Siisti Biitsi purjehdukset valokuvataan ja mahdollisesti taltioidaan muutenkin.

 

TUKIJAT

Haluatko yhteistyökumppaniksi? Tarvitsemme mm. hanskoja ja (kestävän kehityksen?) jätesäkkejä, logon, video- ja lehtijutun, näkyvyyttä kanavallasi, huomioliivit ja lippalakit siivoojille, filmin kuvaajan ja editorin, banderollin ym ym., taloudellisen apurahan ollessa myös tervetullutta jotta voimme järjestää isompia tapahtumia.

Sinä saat mm. logosi huomioliiveihin, videoihin, kuviin, some-kanavillemme, lippalakkiin, lehtijuttuun ja raportteihin nimesi… ym! Samalla tuet arvokasta ruohonjuuritason työtä ympäristön hyväksi.zero waste ast .JPG

~*~