Kolme perussolmua – Three Simple Knots

Solmukoulun ensimmäinen sivu on valmis! Takana on kärsivällisyyttä, kuvaussessioita ja odottamusta. Nyt se on täällä – Kolme perussolmua helposti ladattavassa muodossa!

Kolme perussolmua (avautuu erillinen pdf) –>
English below

kolme perussolmua kuvake

 LATAA Kolme perussolmua (avautuu erillisenä pdf:nä) –>

Olit sitten merimies tai ei, näiden kolmen perussolmun (ja muutaman käytännön opin jälkeen) selviydyt melkein missä tahansa narujen ja köysien kanssa tehokkaasti ja näyttävästi. Köysi on yksi vanhimmista ja alkeellisimmista työkaluista, jonka tehoa ei tänä päivänäkään tietyissä tilanteissa korvaa mikään muu väline. Merellä köysityöt ja solmut ovat elinehto.

Esitteen kolme perussolmua – siansorkka, paalusolmu ja kahdeksikko – ovat aivan perussolmuja, jotka tulee hallita merelle lähtiessä vaikka gastina. Ne tulisi osata silmät kiinni, takaperin ja yhdellä kädellä, kaikilla erilaisilla köysilla ja naruilla joita on saatavilla. Jos osaat tehdä nämä kaikki kolme solmua alle puolessa minuutissa, olet hyvää vauhtia oppimassa; jos alle 15 sekunnin, olet jo kelpo sujuva solmujen kanssa! Tärkeintä solmuissa, kuten missä tahansa uuden oppimisessa, on toistuva kertaus eri aikoina ja tilanteina. Hanki siis taskuun narunpätkä, ja kertaa solmuja aina kun köysi sattuu osumaan käteesi!  🙂

Nämä ovat perussolmut, jota ilman et purjeveneessä pärjää. Näiden lisäksi tarvitaan ainakin kiinnitys-solmu knaapiin, köysien yhdistämistä varten jalus- tai lippusolmu, sekä Fareatalla The Cats Paw’n:

Never leave needless knot on a rope.

~*~

Three Simple Knots

In English

~*~

The Knotting School’s first page is here! It’s joy and uncountable hours of work, but now completed – Three Simple Knots in easy learn & read format!

Three Simple Knots pdf ->

Download your pdf in English above

Whether a seaman or not, a knot or a few makes your daily life definitely easier and more practicable! These three knots help you to get started with the skill of knotting.

Rope is one of the oldest & simplest tool in human history – yet it is today irreplaceable in many places. At the Sea lines & rope-work including knots are vital condition.

These three knots – Clove hitch, Bow line and Figure Eight – are good to succeed eyes closed, backwards and even with one hand, yet on different types & kinds of ropes & strings. If you can do all 3 of them under 1 minute, you’re good in learning knots. If you go under half-a-minute, you rock at the Sea. For under 15 seconds, you Master these Knots and could succeed them even under pressure at the Sea.

ps. I am working for more of these kind of knotting pages. If you like them, you can support by donating to my Paypal at dixdiou@gmail.com (e.g. a few euros for a one page printed) , or contact for other means of support. I recommend to print Three Simple Knots and laminate it to your wall on home or office, so you and your mates can always keep eye on knotting. Soon you can also purchase a laminate straight from here.

Every seagoing person or sailor should carry a piece of a rope or a string in their pocket – just in case. Because you can do everything with it.

~*~

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s