Kolme perussolmua – Three Simple Knots

Solmukoulun ensimmäinen sivu on valmis! Takana on kärsivällisyyttä, kuvaussessioita ja odottamusta. Nyt se on täällä – Kolme perussolmua helposti opittavassa muodossa!

Kolme perussolmua pdf (suomeksi, in English below):

kolme perussolmua kuvake

 LATAA Kolme perussolmua (pdf) – Art Sail Training 2017

Olit sitten merimies tai ei, näiden kolmen perussolmun (ja muutaman käytännön opin jälkeen) selviydyt melkein missä tahansa narujen ja köysien kanssa tehokkaasti ja näyttävästi. Köysi on yksi vanhimmista ja alkeellisimmista työkaluista, jonka tehoa ei tänä päivänäkään tietyissä tilanteissa korvaa mikään muu väline. Merellä köysityöt ja solmut ovat elinehto.

Julkaisun kolme perussolmua – siansorkka, paalusolmu ja kahdeksikko – kannattaa osata silmät kiinni, takaperin ja yhdellä kädellä, kaikilla erilaisilla köysilla ja naruilla joita on saatavilla. Jos osaat tehdä nämä kolme solmua alle minuutissa, olet hyvällä solmujen opissa; jos alle puoliminuutin, selviydyt jo sujuvasti; alle 15 sekunnin olet kelpo merimies ja solmujen taituri!  🙂

ps. valmisteilla on solmuoppien sivuja lisää. Halutessasi voit tukea työtä (Paypal dixdiou@gmail.com , tai ota yhteyttä muuten tukeaksesi). ”Kolme perussolmua” kannattaa tulostaa ja laminoida esim. työpaikalle tai kotiin seinällesi. 🙂

Never leave needless knot on a rope.

~*~

Three Simple Knots

In English

~*~

The Knotting School’s first page is here! It’s joy and uncountable hours of work, but now completed – Three Simple Knots in easy learn & read format!

Three Simple Knots pdf ->

Download your pdf in English above

Whether a seaman or not, a knot or a few makes your daily life definitely easier and more practicable! These three knots help you to get started with the skill of knotting.

Rope is one of the oldest & simplest tool in human history – yet it is today irreplaceable in many places. At the Sea lines & rope-work including knots are vital condition.

These three knots – Clove hitch, Bow line and Figure Eight – are good to succeed eyes closed, backwards and even with one hand, yet on different types & kinds of ropes & strings. If you can do all 3 of them under 1 minute, you’re good in learning knots. If you go under half-a-minute, you rock at the Sea. For under 15 seconds, you Master these Knots and could succeed them even under pressure at the Sea.

ps. I am working for more of these kind of knotting pages. If you like them, you can support by donating to my Paypal at dixdiou@gmail.com (e.g. a few euros for a one page printed) , or contact for other means of support. I recommend to print Three Simple Knots and laminate it to your wall on home or office, so you and your mates can always keep eye on knotting. Soon you can also purchase a laminate straight from here.

 

Every seagoing person or sailor should carry a piece of a rope or a string in their pocket – just in case. Because you can do everything with it.

 

~*~

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s