Tervetuloa 2023!

Vuosi 2023 tuo mukanaan jälleen suositun Gastikoulutuksen. Tästä julkaistaan lisää tietoa kevään aikana. Katsotaan ensin mennyt kausi läpi.

Veneen kunnostus telakalla 2022 onnistui talkoiden osalta erinomaisesti

Kuluneen vuoden 2022 aikana suurin ponnistus oli Fareatan 1,5 kuukauden telakointi kesällä Rimiton telakalla Rymättylässä, Naantalissa. Työlista oli pitkä ja uuvuttava, mutta tässä muutamia parannuksia:

  • Hankittiin ja asennettiin isopurjeeseen Lazy bag
  • Uusi maali pohjasta kanteen
  • Lukuisia läpivientejä ja venttiilejä vaihdettu
  • Maston heloitus tarkistettu ja sähköt valoineen uusittu
  • Maston falleja (nostimia) ja köysistöä uusittu (dyneemaan)
  • Transomin (perän) uusi uimataso asennettu
  • …. ja lukuisia muita töitä ja parannuksia tehty

Hankimme mm. myös uuden purjeen, kevyiden vastatuulten purjeen Booster Genoa’n (ilmakuvat toteutettu yhteistyössä Saariston Venekuvaus Oy’n kanssa). Tämä spinnukankaasta tehty purje näyttää hieman spinaakkerilta (spinaakkeri on iso pallomainen myötätuulipurje, kuvassa esim. Swan 44 Pepper III oranssi iso keulapurje), mutta Booster Genoa on tehty vastatuuliosuuksille.

Telakointiin osallistui reilu 10 talkoolaista 13 talkoopäivän aikana. Talkootunteja kertyi melkein 140 h, yhteensä työtunteja kaikkinensa kertyi lähes 400 h työtuntia sekä matkapäivät telakalle ja takaisin. Ruokaa tarjosin talkoolaisille yli 300 eurolla.

Telakoinnin ja muiden töiden tähden en ehtinyt juurikaan järjestämään koulutusta tai elämys-purjehduksia Fareatalla. Nyt vene on kuitenkin valmis niin koulutuksia kuin elämyksiä varten! Niinpä avaan jälleen tänä vuonna Gastikoulutuksen yleisölle. Tästä tulee lisäinfoa pian, mutta jo nyt kannattaa liitty Fareatan viestilistalle, jossa jaan sekä ennakkomateriaalit että julkaisen koulutuksen ilmoittautumisen ja aikataulun ensimmäisenä.

Liity Fareatan sähköpostilistalle ->

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s