Letter from Utö – and fast sailing possibilities now going on

Hei hou heinäkuuta! (tätä viestiä saa levittää eteepäi;) – English text below;)

Tällaisen viestin lähetimme ystävillemme saavuttuamme myrskyisän aallokon halki Utöseen, 1.7.2017 klo 0020 :

Olemme nyt Utössa, saariston eteläisimmässä kolkassa ja ensimmäisessä majakkasaaressa. 3 tuntia sitten saavuttiin ilta-yöstä 17 m/s itämyrskyn läpi tänne. Rebka lähtee tänään kohta aamulla Eivorin kyydissä klo 0845 takaisin kaupunkiin.

Me Keijun kanssa jäämme tänne vielä hetkeksi kun myrskytuulet saattavat olla yhä nousemassa. Ehkä vastaa viikonlopun jälkeen pääsemme lähtemään.

 

Teimme viime viikon Juhannusajan 2017 purjehdusseikkailustamme pienen kuvaesityksen. Mukana purjehduksella olivat Taivaanrannan Surffarien ydintiimi: Rebka Ananaskukka & Niku Mehiläis Sielu, Anna-Airiina & Jannenius ja mä ja Keijuliini. Purjehdittiin Saaristomeren Kansallispuistossa 10 m/s tuulissa hiljentyen ainutlaatuisen timanttimeri-residenssin ääressä. Katso videoblogimme tarinat tästä:

Juhannus 2017
Jollalla kukkulalla osa 01

 

Mutta nyt tarviimme teijän apua!

Matka Utöseen oli täynnä meren kimalletta. Matkaan lähdettiin illalla klo 18 aikaan, juuri kun 17 m/s koillistuulet tyyntyivät illalla. Koko päivä oli levätty ja nukuttu Österskärissä, 20 nm luoteeseen Utöstä.

Ja niin monta timanttia oli matkan varrella! Täysillä purjeilla, vähän enemmän kylläkin kaakkoistuulilla ennustettujen koilisten sijaan, illan jälkimainingeissa. Tuuli yltyi vasta kun Utö jo näkyi, ja se olikin huisi meno. Oltiin hyvin opeteltu reivausta: nyt kovassa kelissä se sujui mallikkaasti. Koko isopurje pois, pelkällä keulapurjeella lähestyttiin yli 5 kn (solmun) vauhtia. Sitä ennen oltiin kruisailtu melkein 10 solmun nopeudella. Huh huh hui! Ja sit piti moottorin rajoilla ajaa sisään Utön suojaportista. Vastatuuleen ois ollu 15 m/s purjehtimista siinä vaiheessa. Melko kryssimistä :S :/ 😀 (Tästäkin valokuvatarina tulossa… 😉

Auta meit huoltaa näitte seikkailuje jäljiltä vene matkakuntoon -> 15 e/yö auttais meitä tääl Utössä pysymään yhdenki yön lisää! Voitte osoittaa tukenne esim suoraan tilillemme, ilmoitatehan mikäli näin saamme teitä kiittää! Tai kertokaa jos tämmönen tuki-pyyntö epämiellyttää, mutta tukenne mahdollistaa meille työn jatkaa

1) purjehdusseikkailujen ja -opetuksen tarjoamista tutuille ja ystäville – eli Teille teidän lapsille ;))
2) valokuvaus- ja videointityötä

3) veneen turvallisuus- ja yleisvarustelua yhä suurempaa merta varten.
Miehistöksi äkkilähtö Utöseen??!

Nyt maanantaina olis yks seikkailumatka Utöstä eteenpäin! Kesto: 2 yötä, takasin yhteyksien päähän viim. ke illalla. Retken hinnaksi arvioimme matkoineen 120 e/ henkilö. Sisältää kaksi yötä miehistössä, purjehdusopetuksen ja -kokemuksen ja kasvisruuan. Mahdolliset satamamaksut tältä ajalta jaamme erikseen.

Katso tapahtuma Facebookissa tarkempia yksityiskohtia varten -> Facebook.com/artsailtraining
Aikataulu Eivor-lautta nähtävissä:  http://www.rosita.fi/utokesa

PS. Täsä lisäks yks kevätmyrskyn seilaus. Tukenne auttais meit tekee täst toiminnast laajemman, joka vois näin meille mahdollistaa veneen ylläpitokustannuksia opettamalla ihmisille purjehtimista ja antamalle heille ylläolevia videoita lahjaksi heidän omalta purjehdukseltaan. Katso lisää täältä.

Tukeaksesi Utö satamamaksuja tältä ajalta tee esim. Paypal-siirto osoitteeseen dixdiou@gmail.com  (tai suora tilisiirto) ja ilmoita tuestasi suoraan meille! Kiitämme.

Winter Sailing May Ålands – Tku

https://youtu.be/5W4O0cOUjbU

ArtSailTraining.org

 

InstaGRAM artsailtraining

#Fareata #artsailtraining #TaivaanrannanSurffarit

ps. Jaa julkaisujamme blogissamme fbssä -> saamme täten laajemman yleisön mahdollistaa veneen miehityksen!
utö 02 ranta

–IN ENGLISH —

Greetings First of July!
Arriving to Utö this morninig-night, through 17 m/s gale blowing against us. What an adventure!
But let’s make it a Story: last week we were sailing at the Archipelago Nature Park with The Skybeach Surffers (Taivaanrannan Surffarit). We were spending time as in a residence: in the quiet sound of the Islands, the Nature and the Whistle-Play of the Wind. It was magic, full of through-out ideas and finding so million diamonds in this life, every moment. That make us thinking: why not share what we found? See our photography-art-exibition here, part 01:
Mid-Summer Sailing 2017 – Residence of the Nature Park on s/y Fareata
Jollalla kukkulalla – Sailing High Part 01
https://youtu.be/6pkIy1LcvVI

Jollalla kukkulalla – Sailing High – Part 02
https://youtu.be/B0IPyWTN7rM

But please help us forward also!
After a gale-full voyage to Utö, it still looks like wind is going on blowing some days more. Maybe we can departure best on even so late as Monday, which makes us to stay here 2 nights.
Why not to support us with 15 e for the harbor fee, letting us stay here calm working for the boat, crew and here photography-art? This support makes us also be able to offer more sailing possibilities for our friends & volunteers.
This time: sail from Utö!
Schedule as following: right after this weekend now we’re leaving on Monday 3rd morning from Utö. You reach Utö for example by buss (leaving 0645 in Turku, going to ”Korppoo”- Drop off at Pärnäs -> then take ferry Eivor (leaving 0830 from Pärnäs) to Utö. The ferry will pass by some other islands as well, arriving to Utö after the midday 1230pm (last port of call for the ferry).
See more details at our facebook event ->
Interestes call & msg us +358 50 4690646
Total trip prize estimation as shared prizing is 120 e/ person for the 2 night (3 day) sailing including vegetarian food, shared port fees, trips on/off boat etc other boat trip related consumes, bring that in hand pls.
  PS. Here’s one winter sailing example from this year if you didn’t see it yet. It’s from begin of May.
By Supporting our Utö harbor fee 15e for 2 days you give us time to edit, create and share this kind of sailing adventures & videos, AND you give a sail-learning possibility to somebody you know.
To Pay our harbor fee

Use for example our paypal address (dixdiou@gmail.com) and make us notice your support straight to us also.

Winter Sailing May Ålands – Tku

https://youtu.be/5W4O0cOUjbU

ArtSailTraining.org

 

 
InstaGRAM artsailtraining

#Fareata #artsailtraining #TaivaanrannanSurffarit

fareata at Utö.jpg

merten tuulipeikko, capt. JA

s/y Fareata

The Log Book  – HomeBook Stories

www.artsailtraining.org – Art Sailing projects

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s