Telakointitalkoot kesäkuussa 2022

Telakointi 2022

Fareata siirtyy Rimiton telakalle Rymättylään 3.-5.6.2022, jossa vene nostetaan kuiville Maanantaina 6.6. Siitä alkaa Fareatan huolto- ja telakkakuukausi ja isommatkin huoltotoimet lähtevät käyntiin. Vesillelasku alustavan suunnitelman mukaan on viimeistään heinäkuuhun mennessä, mutta ensimmäisen viikon aikana karkoitetaan tarkempi aikataulu ja työt telakan kanssa.

Ilmoittaudu talkoolaiseksi sähköpostilla tai Whatsapp-viestillä Jasperille 0504690646

–> artsailtraining@gmail.com

  • Otsikoi: TALKOOT KESÄ 2022 / Oma nimi
  • Viestiksi: Koko nimesi, ikä, purjehdus-/veneen hoito kokemus sekä ajankohta jolloin pääsisit paikalle. Mainitse myös oletko ollut Fareatalla ennen vai ei ja jos niin milloin! 🙂

Ilmoitan ja sovin tarkemmat yksityiskohdat valittujen kanssa erikseen. Aikaa on ilmoittautua ainakin toukokuun loppuun; toukokuun aikana sovin paikat mikäli kiinnostusta on enemmän kuin paikkoja tarjolla. Mikäli pystyt olla mukana useampana viikonloppuna, entistä parempi ja tulet valituksi todennäköisemmin.

Tehtävälistalla on paljon asiaa, ja tarjoan talkoolaisille hyvän mahdollisuuden tulla oppimaan veneen kunnostuksesta ja nauttimaan talkoista. Tarve työkäsille on ainakin kylkien ja pohjan hionnassa ja maalauksessa. Tilaa on 1-3 talkoolaiselle jokaisena kesäkuun viikonloppuna. Tarjoan talkoolaisille hyvät työvälineet, lounaan talkoopäivinä ja kyydin viikonlopuina telakalle / Turkuun. Talkoot toteutetaan vapaaehtoistyön hengessä ja tehtäviin perehdytetään.

Tarjoan talkoolaisille myös etuja purjehdusten muodossa. Talkoolaisilla on etusijan purjehduksille ilmoittautumisessa, sekä heillä on mahdollisuus osallistua heinäkuussa alennettuun hintaan omakustanne-purjehdukselle Turunmaan ja Ahvenanmaan saaristossa. Talkoolaiset voivat myös säästää etunsa ja käyttää sen myöhemmin, vaikka talvella tai sitä seuraavana kautena. Halutessaan edun voi vaihtaa myös lahjakorttiin oman yksityisen purjehduksen järjestämiseksi.  Lahjakortin arvo on määritelty alla ja sen on nähtävillä myös Fareatan talkoosopimuksessa.

Ilmoittaudu talkoolaiseksi sähköpostilla tai Whatsapp-viestillä Jasperille 0504690646

–> artsailtraining@gmail.com

  • Otsikoi: TALKOOT KESÄ 2022 / Oma nimi
  • Viestiksi: Koko nimesi, ikä, purjehdus-/veneen hoito kokemus sekä ajankohta jolloin pääsisit paikalle. Mainitse myös oletko ollut Fareatalla ennen vai ei ja jos niin milloin! 🙂

Ilmoitan ja sovin tarkemmat yksityiskohdat valittujen kanssa erikseen. Aikaa on ilmoittautua ainakin toukokuun loppuun; toukokuun aikana sovin paikat mikäli kiinnostusta on enemmän kuin paikkoja tarjolla. Mikäli pystyt olla mukana useampana viikonloppuna, entistä parempi ja tulet valituksi todennäköisemmin.

TELAKOINNIN AIKATAULU:

Isolla tärkeimmät ajankohdat.

Kesäkuu

Pe 3.6. valmistelut Turussa
La-Su 5.-4.6. veneen siirto Turku – Rimiton telakka, 1-2 talkoopaikkaa auki, kyyti järjestetään telakalta takaisin Turkuun

Ma 6.6. veneen telakointi, EI talkoolaisia

La-Su . 11.-12.6. hionta- ja maalaustalkoot, 1-2 talkoolaista

La- Su 18.-19.6. hionta ja maalaustalkoot, 1-2 talkoolaista

(Pe-)La-Su 1.-3.7. paluupurjehdus Rimiton telakka – Turku , 2 paikkaa

….No juu, saahan sitä juhannuksenakin tulla auttamaan, jos oikeen tahtoo… vai lähtiskö sitä rantalomalle teltalla…

Talkoopäivät viikonloppuna alkavat aamulla / aamupäivällä ja kestävät noin 6-8 tuntia. Talkootyö on vapaaehtoista ja sitä voi tehdä myös oman aikataulun mukaan, jos on oma kyyti telakalle. Myös bussilla pääsee ainakin osan matkaa. Talkoolaisella on oltava oma vapaa-ajan tapaturmavakuutus.

Heinäkuussa järjestettävä purjehdus talkoolaisille:

Talkoolaiset saavat etusijan ja alennuksen Ahvenanmaalle suuntautuvassa purjehduksessa 16.-31.7. välillä.

Purjehdus on muutoin omakustanne-periaatteella toteutettava ja jo kokeneille tai hieman kokeneille suunnattu, mutta talkoolaisille avoin ja alennettuun hintaan.

Päivämäärät sovitaan tarkemmin kunkin talkoolaisen kanssa erikseen.

Mikäli ajankohta ei sovi, talkoon edut säästyvät myöhempään käyttöön.

Periaate on, että 2 talkoopäivää kustantaa 1 ilmaisen purjehduspäivän (ruuanlaitto, purjehdustoimet ja siivous yhdessä).

Talkoolaiset osallistuvat purjehdukselle oppilaina / gasteina, elleivät vaihda etua lahjakorttiin ja tilaa purjehdusta sitä kautta yksityisesti, jolloin kyydistä voi nauttia myös matkustajana.

Talkoot eivät kata matkakustannuksia kotiin / veneelle. Muut kulut tarjotaan talkoolaiselle, joka toimii samalla osallistuvana oppilaana / gastina purjehduksella. Huomaa, että mikäli purjehdus esimerkiksi talvella sisältää erillisen majoituksen saaren vuokramökissä, talkoot eivät kata näitä kuluja, vaan niistä on osallistujan huolehdittava itse. Näistä järjestelyistä ilmoitetaan aina erikseen purjehduskutsussa. Heinäkuun purjehdukselle mukaan mahtuu kuitenkin aina enintään 2 henkilöä, joten majoitus veneessä onnistuu hyvin.

Yhden purjehduspäivän omakustanne hinta-arvio on noin 60-120e /päivä perustuen purjehtimisen päiväkohtaiseen kuluarvioon, joka on Fareatalla noin 170-400e / purjehduspäivä.Kuitenkaan mitään absoluuttisia hintoja purjehduspäiville on mahdoton antaa, koska kulut määräytyvät pitkässä juoksussa, ei yhdessä ankkurissa tai satamassa vietetyssä yössä.

Talkoolaiset perehdytetään työhön ja talkoopurjehdus sisältää purjehduskoulutusta / opetusta. Talkoolaiset ovat purjehtiessa aina myös gastin tehtävässä osallistuen, paitsi milloin purjehdus on ostettu erikseen lahjakorttien kautta yksityisenä varauksena. Tällöin voi nauttia kyydistä vain tekemättä mitään niin halutessaan.

Lahjakorttien arvo määräytyy tehtyjen työtuntien mukaan seuraavasti:

Ensimmäinen talkoopäivä (8h) = Perehdytys (ensikertalaisille)

Perehdytyksen jälkeen: kukin talkoopäivä (1 päivä vastaa 8h)= 75e alennus / purjehdus

Perehdytyksen jälkeen kukin 3 päivän jakso (24h) = 250e alennus /purjehdus

  • Esim. yhteensä 6 talkoopäivää (48h), josta 8h on perehdytystä. Tämän jälkeen käytössä on 40 h talkootyötuntia (5päivää), lahjakorttina 3+2päivää, 250e+150e= 400e alennus tilaus-/charterpurjehdukselta (tai 3 ilmaista päivää omakustannepurjehduksella).

Huomaa, että charterpurjehduksilla ei ole toistaiseksi kiinteää hintaa, vaan hinta tarjotaan aina tilannekohtaisesti kauden ajankohdasta, osallistujamäärästä ja muista vaikuttavista tekijöistä riippuen. Lähtökohtana voi pitää 250e-700e/ päivä hintaa.

Lahjakortin käyttöä voi olla rajattu niin, ettei sillä voi kattaa purjehduksen koko summaa esim varausmaksun osalta.

Huomaa, ettei vapaaehtoisessa talkootyössä ole kyse korvauksen maksamisesta purjehduksilla, vaan pieni kiitos avusta. Ammattilaiset, joilta tilaan kokemusta, laitteistoa ja ammattitaitoa vaativan työn, ovat asia erikseen. Ison kiitoksen saat ajan myötä, sillä tämä vene purjehtii ja tarvitsee pian kokenutta henkilöstöä purjehduksilleen.

Alkaviin telakointitöihin liittyy myös kuukauden vinkki.

Hempelin veneehoito-ohjeesta saat selville maalaustyön tarkat vaiheet useimmille eri veneen pintamateriaaleille. Kannattaa lukea, jos oman veneen maalaaminen on yhä mysteeri. Itse en käytä Hempelin maaleja, koska ovat kalliita, mutta ohjeet ja tieto ovat samat vastaaville muille maaleille.

Ilmoittaudu talkoisiin:

Viestillä: Jasper Armanto // Whatsapp 0504690646

  • Otsikoi: TALKOOT KESÄ 2022 / Oma nimi
  • Viestiksi: Koko nimesi, ikä, purjehdus-/veneen hoito kokemus sekä ajankohta jolloin pääsisit paikalle. Mainitse myös oletko ollut Fareatalla ennen vai ei ja jos niin milloin! 🙂 (sekä muut tiedot jotka auttavat valitsemaan juuri Sinut🙂

Nähdään vesillä ja toivottavasti telakalla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s