Kiitos 2019 – Tauolla 2020

Kausi 2019 tuli ja meni vauhdilla – 2020 aikana purjehdustoiminta pääosin tauolla.

Purjehdimme 2019 aikana 9 reissua joilla oli vieraita. Näiden aikana purjehdimme 250 merimailia (M) yhteensä lähes 20 päivän aikana. Mukana oli 30 eri ihmistä, joista suurin osa täysin ensikertalaisia meren ja purjehduksen parissa. Reissut olivat 1-3 päivän pituisia ja ulottuivat Nauvon lähivesille.

Aivan kesän alussa järjestimme myös Siisti Biitsi tapahtuman Turun Vierasvenesatamassa. Tapahtumaan osallistui 10 henkilöä ja päivän aikana keräsimme yli 800 roskaa vierassataman rantakaistaleelta.

Luvuista voi päätellä, ettei purjehdustahtimme ole kovin luja – keskimäärin vain vähän päälle 10 M päivässä. Se tarkoittaa parin tunnin merimatkasta reilun puolen päivän purjehtimiseen. Näin ehdimme viettää aikaa saarilla, käydä yksityiskohtaisesti läpi eri purjehdusoppeja ja harjoitella niitä, sekä nukkua rauhassa ilman kiirettä heti vain lähteäksemme. Näistä asioista kiittävät sekä aina uutta oppivat gastit että lomailemaan tulleet vieraat.

Aiempina vuosina olemme tehneet reilusti yli tuplat reissuja vuoteen 2019 nähden. 2019 emme voineetkaan panostaa reissujen järjestämiseen aivan samalla tavalla, sillä sekä valmistuin kesän alussa, että aloitin toisen laivatyön. Kaksi epäsäännöllistä aikataulua oli lopulta vaikea yhdistää.

14.6.2019 valmistuin Merikapteenin koulusta Turusta Novian Aboa Maresta. Opinnäytetyön kirjoitin Rahtipurjelaivoista, josta on pian tulossa tiivistelmä tänne, mutta jonka voi lukea (englanniksi) kokonaisuudessaan alta:

Shall we be sailing again? – The Future of Sail Shipping  Armanto Jasper,
Theseus Library

Katse 2020 ja kauemmas

Alkavana kautena 2020 olemme pääsääntöisesti työ- ja huoltotauolla. Emme luultavasti järjestä 2020 lainkaan reissua, ainakaan alkuun, koska muu toimi estää sen. Toivomme kuitenkin, että liityt purjehdusten viestilistalle, jossa ilmoitamme kaikista mahdollisista lisäkäsien avuntarpeista ja reissuista. Olen luopunut perinteisen tekstiviestilistan käytöstä, joten liity Telegram tai Whatsapp ryhmiin.

Vaikka lähes ilmaisten, avointen ja osallistavien purjehdusten järjestäminen on ollut kivaa, ei se anna tarpeeksi muun muassa taloudellisesti veneen ylläpitoon idealla, jolla olemme toimintaa toteuttaneet. Jatkamme reissuja, kun se jälleen on mahdollista ajan ja muiden resurssien salliessa, mahdollisesti jopa yrittäen. Jos sinulla on mielessä projekteja, joissa voisimme olla mukana, tai haluaisit olla mukana joissain meidän projekteissamme, olethan yhteydessä! Kiitos kaikille kuluneista vuosista!

Jasper

-ENGLISH-

Thank you 2019! We sailed half as much as compared to years before, because of my new job on board another vessels. Due this, I was not able to make much reservations or arrange trips otherwise. 2020 we will be on work and maintenance leave until further notice, and not arrange maybe any trips at all. I wish we get back in the sailing ”business” soon, hopefully getting it a bit more closer to a real business for financial sustainability (that’s my dream…) 🙂

~*~

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s